Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Lídr měl na Složišti namále, Hradec položily standardky

 
čtvrtek, 31. října 2019, 13:39

Soběslav nastřílela ve druhém domácím střetnutí za sebou Hořovicku pět gólů, ale zase tak jednoznačné to podle slov trenéra Hajiče na hřišti nebylo. Poslední J. Hradec i přes zlepšený výkon inkasovala v Klatovech po dvou standardkách a pak už těžko doháněla ztrátu. Přeštice v souboji u druhého béčka Dynama vytěžily dva body, možná víc, než si zasloužily. Katovice po řadě šancí překonaly čížovského Nováka po Janochově penaltě.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 12. KOLE DIVIZE A  


SK Dynamo Č. Budějovice B – FK Robstav Přeštice 2:2 (1:0), penalty 3:5

Góly: 41. Matoušek, 80. Šplíchal - 50. a 61. Jakub Kulhánek. Rozhodčí: Šedivka - Čechlovský, Zita. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:1 (Kalousek – Mudra). Diváků: 100.

Dynamo B: Luksch – Krejčí (63. Kalu), Kočí, Kulhánek, Kalousek – Malecha (89. Bouguetouta), Tomek (78. Pařízek) – Delarge, Šplíchal, Lindák (67. Etemike) – Matoušek. Trenéři Jaromír Plocek a Petr Skála.

Nejlepší hráči: Malecha

Jaromír Plocek, trenér Dynama B: „V sobotním utkání jsme se utkali na domácím hřišti s prvním tým soutěže. Věděli jsme, že Přeštice hrají dobrý fotbal, že jsou dobře poskládané a jejich hra má styl a vědí, co mají hrát a poprávu jsou na prvním místě tabulky. Začali jsme velmi aktivně a měli jsme první poločas více ze hry a taky se nám podařilo vstřelit úvodní branku po krásné akci Delarge a zakončujícím Matouškem jsme šli do vedení, které jsme udrželi do konce prvního poločasu. Měli jsme více míč na svých kopačkách. Také jsme měli více příležitostí. Po změně stran se obraz hry změnil, Přeštice začaly být aktivnější a začaly nás napadat. My jsme zbytečně ztráceli míče a propadali ve hře. Po našich dvou hrubkách jsme inkasovali a tím jsme Přeštice pustili do vedení. Moc si s Petrem Skálou ceníme, jak naši mladíci odehráli konec utkání. Bylo na nich vidět, že chtějí s utkáním něco udělat a to se nám pak vrátilo a podařilo se nám vstřelit vyrovnávací branku Martinem Šplíchalem, která nakonec určila konečný stav utkání. Přístupem a výkonem pomohli i kluci z A-týmu. Musím říci, že se hrálo moc pěkné divizní utkání, které mělo náboj, emoce.“


SK Otava Katovice – TJ Sokol Čížová 1:0 (0:0)

Góly: 80. (pen.) Janoch. Rozhodčí: Kříž - Košan, Grimm. Delegát: Krejčí. ŽK: 3:5 (Kadula, Horejš, Chylík – Janda, Jirouš, Nečas, Zahrádka, Majer). Diváků: 441.

Katovice: Švehla – Horejš, T. Hajdušek, Tušer, Cibulka (46. Chylík) – Janoch, Kahuj – Repa, Kadula, Pavlovič (67. Miklas) – Uher (46. Požárek). Trenér Přemysl Šroub.

Čížová: J. Novák – Zahrádka, D. Novák, Rozhoň, Bohánek – Zikmund, Horník (62. Majer), Mařík, Nečas – Janda, Jirouš. Hrající trenér Petr Janda.

Nejlepší hráči: Janoch, T. Hajdušek, Kadula – J. Novák

Přemysl Šroub, trenér Katovic: „V zápase s Čížovou jsme byli po většinu hrací doby lepším týmem. Vytvářeli jsme si šance a hosté jen díky svému brankáři prohráli jen o jednu branku. Zápas jsme měli vyhrát větším rozdílem a ne jen díky penaltě. I tak bereme tři body, takže spokojenost. Teď jedeme na první Přeštice a pokusíme se je potrápit.“

Petr Janda, hrající trenér Čížové: „Zápas se mi těžko hodnotí. Rozhodčí řídili celý zápas tendenčně a vše vyvrcholilo vymyšlenou penaltou pět minut před koncem utkání. O žádný faul nešlo. Některým výrokům sudích se smáli i domácí diváci a samotní hráči Katovic se nám omlouvali, že za to nemůžou. Nevím, co víc k tomu říct. Podáváme proti rozhodování sudích protest, ale moc neočekávám, že se něco změní. Další věc je, že jsme přestali dávat góly, což je špatně. Souvisí to samozřejmě s tím, že málo trénujeme. Taky je ale fakt, že jsme teď měli tři velice silné soupeře. Nyní se musíme dobře připravit na domácí duel s týmem Klatov, ve kterém už bychom chtěli bodovat.“


FK Spartak Soběslav – FK Hořovicko 5:0 (2:0)

Góly: 2., 16. a 66. Kutner, 70. Vaněk, 87. Mazouch. Rozhodčí: Dohnal - Matějček, Matyš. Delegát: Rauch. ŽK: 2:3 (Kutner, Hromada – Smetana, Mencl, Mach). Diváků: 253.

Soběslav: Kuník – Zeman, Boháč, Suchan (62. Žalda), Podráský – Vaněk (86. Maršík), Bouchal, Hromada, Bouška (73. Mazouch) – Kutner (80. Brabec) – Varačka (80. Dvořák). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Kutner, Kuník, Zeman

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Výsledek hovoří jasně, no musím říct, že jsme si vybrali i kopec štěstí. Dvacet minut paráda, nátlakový fotbal, dva góly, Kutner ve stoprocentní šanci. Co si více přát? Pak jako když utne, první chyba, a útočník hostů jde sám na Kuníka... Jak jsme končili první poločas, tak začal i druhý. Patnáct minut chaosu, a přišla druhá šance hostí, kdy šel hostující útočník opět sám na Kuníka, ten ho skvěle vychytal. Ještě několik závarů, nafilmovaný pád ve vápně (hráč hostů obdržel žlutou kartu). No a od 60. minuty už jsme zase hráli my, Kutner završil hattrick, Vaněk dal po samostatné akci na 4:0 a na konci opět po pěkné akci, kdy si vyměnili míč Mazouch, Brabec,  zpátky Mazouch a ten do prázdné 5:0... Mám z toho takové rozporuplné pocity. Padesát, šedesát minut perfektních a zbytek? No nic 5:0, tři body, jedeme dál. O další body zabojujeme v sobotu dopoledne v Plzni na Petříně.“


SK Klatovy 1898 – FK Jindřichův Hradec 1910 3:1 (2:0)

Góly: 26. a 83. Diviš, 34. Prančl - 90. Janák. Rozhodčí: Toman - Gunitš, Hlaváček. Delegát: Harmady. ŽK: 2:1 (Tříska, Janda – Cajz). Diváků: 200.

J. Hradec: Hulík – Blažek, Völfel, Votava, Chyška – Škoda, Scoarnec, Jindra (85. D. Cettl), Janák – Toman (56. Princ), Kubín (66. Cajz). Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Votava, Völfel, Janák, Hulík

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „V Klatovech jsme neodehráli špatné utkání, bohužel nemáme ani bod, na který zcela určitě bylo. První branku inkasujeme po vymyšlené standardní situaci, druhá byla také po standardce, a to rozhodlo o zápase. V druhé části jsme byli aktivnější, měli jsme převahu, domácí však bránili velmi pozorně a po jednom z brejků inkasujeme potřetí. Za nás se trefil Martin Janák, bylo však už pozdě, i když hned po gólu jsme měli další šanci. Je to škoda, výkon byl podstatně lepší než poslední dva zápasy.“


Ostatní výsledky

FC Rokycany - FK Hvězda Cheb 4:2 (2:1), 27. a 67. Debellis, 1. Glazer, 59. Sadílek - 9. Kompit, 48. Špiroch (vlastní).
FC Viktoria Mariánské Lázně - SK Senco Doubravka 2:0 (2:0), 19. (pen.) Nedbalý, 34. Drahorád.
Český lev-Union Beroun - SK Petřín Plzeň 3:3 (1:1), penalty 2:4, 44. a 81 (pen.) Sklenář, 72. Horel - 27. (pen.) Zoubek, 49. Bendl, 58. Demeter.
TJ Slavoj Mýto - TJ Tatran Sedlčany 5:1 (1:1), 19. Szedmák, 56. (pen.) Buršík, 71. a 82. Zajíček, 83. Skopový - 14. Krůta.

Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař