Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nová Ves podlehla po vyrovnaném boji Roudnému

 
středa, 30. října 2019, 14:37

V předposledním domácím střetnutí podzimní části I. A třídy hostila Nová Ves exkrajské Roudné. V historicky prvním měření sil s nejbližším soupeřem, které sledoval i Jihočeský fotbal, sehrála vyrovnanou partii, v oslabení už ale neměla dostatek sil na vyrovnání.

Oba kluby dělí od sebe jen pár kilometrů, byly doby, kdy je v soutěžích dělilo několik pater. Novoveští nastoupili s půltuctem hráčů, kteří měli co do činění s roudenským fotbalem a působili u Malše. Od brankáře Bartizala až po posledně příchozího Trejbala vloni v létě.

Derby odstartovalo šancemi na obou stranách, ale to se střelci teprve zastřelovali, než přišla necelá čtvrthodinka, v níž vidělo na 150 fanoušků čtyři góly. Poprvé došlo na změnu stavu v 15. minutě, kdy Cepák vyslal do úniku Hroudu, po jehož přesné přihrávce skóroval čerstvě plnoletý Benda.

Vedoucí trefa dodala Roudenským přílišný klid a domácí na to reagovali obratem během tří minut. Ve 20. minutě potrestal zmatky a nedůraz roudenské obrany Janeček a tři minuty nato se zaskvěl povedenou přízemní ranou z rohu vápna exroudenský Vávra. Jenže za chvilku využil volného prostoru na hranici šestnáctky Vlk a přesnou střelou k tyči srovnal na 2:2. Hra se s vycházejícím hřejícím sluncem zklidnila, bojovalo se jen uprostřed hřiště.

Druhý poločas zahájili domácí územní převahou, ale další zajímavý okamžik nadešel až po hodině. Dva domácí zadáci nedokázali zastavit pronikajícího Bendu, jehož v rohu vápna u autové čáry faulovali a pískala se penalta, kterou kapitán Hála bezpečně proměnil. Derby se neobešlo bez emocí, což se pokoušel sudí zklidnit dvanácti žlutými a červenou kartou novoveskému Janečkovi, který v rozmezí šesti minut obdržel za protesty dvě žluté.

V závěrečné dvacetiminutovce se domácí hrnuli i přes početní oslabení do útoku, ale Kučerovu branku prakticky neohrozili. Malšané využívali otevřené obrany k protiútokům, ale Bartizal držel naděje domácích až do konce. Tečku za derby učinila šance Holého, který vysoko překopl hostující branku.

Roudné zvítězilo již popáté v řadě a po zaváhání T. Svinů se po měsíci a půl vyšvihlo do čela I. A třídy, skupiny A. Pro Novou Ves je předvedený výkon příslibem do závěrečných kol. Šňůru šesti zápasů se ziskem jediného bodu může ukončit již v příštím okresním derby se Čtyřmi Dvory.

TJ Nová Ves – TJ Malše Roudné 2:3 (2:2)

Branky: 20. Janeček, 23. Vávra – 15. Benda, 28. Vlk, 64. (pen.) Hála. Rozhodčí: Kollmann – Cigáň, Kříž ml. DFA: Kučera. ŽK: 7:5 (Janeček 2, Žoček, Neumann, Pech, Vávra, Procházka – Vogl, Cahyna, Vlk, Hála, Kučera). ČK: 1:0 (69. Janeček). Diváků: 150.

N. Ves: Bartizal – Žoček, Boháč, Pech, Novák – Neumann, Janeček, Vávra, Holý, Trejbal (66. Procházka) – Jiránek.

Roudné: Kučera – Hrouda, Cahyna, Cepák, D. Vogl (81. Grigera) – Goretki, Hála, Neckář (75. Míča), Kodras (38. Bartoš) – Vlk, Benda (71. Fatura).

Nejlepší hráči: Vávra - D. Vogl

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Michaela Vrábková