Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V derby o druhé místo kaplické fotbalistky nebodovaly

 
středa, 30. října 2019, 11:44

Domácí fotbalistky v minulém kole okusily hořkost porážky, když podlehly v Borovanech. Díky tomu se v tabulce propadly z prvního místa na třetí, za druhé Kapličandy. Přesto byly v tomto střetnutí favoritkami a papírové předpoklady také dokázaly beze zbytku naplnit.

Kapličandy zahrozily v jedenácté minutě po rohovém kopu Veroniky Jedličkové, ale střílející Bartoníčková míč mezi tři tyče neposlala. Bezbrankový stav vydržel do dvacáté minuty střetnutí. Skóre zápasu otevřela Tereza Kešnerová a nasměrovala tak svůj tým za vítězstvím – 1:0. Když pak navíc po půlhodině hry navýšila náskok Jiskry Adéla Kubičková, bylo to již o dvě branky – 2:0. Tento stav vydržel až do poločasové přestávky.

I se dvougólovým mankem se dá ještě něco dělat, jenomže myšlenky hráček Spartaku na možné zdramatizování vzaly po změně stran rychle za své. Uběhly z druhé půle jen čtyři minuty a Adéla Kubičková dokázala překonat brankářku Klomfarovou – 3:0. Stejná hráčka navíc v 54. minutě střetnutí zkompletovala svůj čistý hattrick a fotbalistky Třeboně již vedly 4:0.

Nakonec ani třeboňská brankářka Koláčková svůj čistý štít neuhájila. V 62. minutě po vybojovaném míči se do střely opřela Markéta Bartoníčková a zaznamenala alespoň čestný úspěch hostujícího celku – 4:1.

Poslední slovo ovšem nakonec měly hráčky Jiskry. Šestnáct minut před koncem dala konečnou podobu výsledku přesně mířící Veronika Stejskalová – 5:1. Díky výhře se Třeboň v tabulce posunula na průběžné druhé místo s jednobodovou ztrátou na vedoucí Borovany. Kaplický Spartak drží s mankem tří bodů třetí místo. V příštím kole mají Kapličandy volný los a podzim následně uzavřou v Blatné.

TJ Jiskra Třeboň – FK Spartak Kaplice 5:1 (2:0)

Branky: 30., 49. a 54. Kubičková, 20. Kešnerová, 74. Stejskalová – 62. Bartoníčková. Rozhodčí: Ernst – Kořínek, Koudelka. Bez karet. Diváků: 62.

Třeboň: Koláčková – Školková, Kešnerová, E. Hrubá, Krejčová, Kubičková, Čondlová, Svobodová, Divoká, K. Hrubá, Pfeiferová. Střídaly: Osouchová, Stejskalová, Petráková, Bartlová, Vladyková.

Kaplice: Klomfarová – K. Jedličková, V. Jedličková, Vaňková, Suchanová, Chvalová, Praizlerová, Bartoníčková, Pálková, Vávrová, Petříková. Střídaly: Tošilová, Straková, Kr. Litvanová.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec