Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice v derby podlehly Kovářovu. Nováček udeřil v poslední čtvrthodině

 
úterý, 29. října 2019, 11:52

Ve 12. kole krajské 1. A třídy došlo na očekávané okresní derby, kdy soupeřem Bernartických bylo mužstvo z Kovářova. Nováček soutěže se v ní ale jako nováček nechová a sbírá body nejen na domácím trávníku, ale i u svých soupeřů. Byla očekávána velká návštěva a ta se také konala. V první půli byli aktivnější hosté a Bernartice byly rády, že v ní neprohrávaly. Do druhého poločasu však přidaly a od začátku byli aktivnější, v tom jim pomohl i vedoucí gól. Mohly svůj náskok ještě zvýšit, avšak nepodařilo se jim to. Za neproměňování gólových příležitostí byly v poslední čtvrthodině potrestány třemi góly soupeře a odešly z trávníku poraženy.

V utkání byli od počátku aktivnější hosté. Již ve 3. minutě vypálil k bližší tyči Holub a bernartický gólman Tomáš Fučík jeho střelu vytáhl na roh. Hlavička kovářovského kanonýra v 18. minutě směřovala nad bránu. O dvě minuty později velký závar před domácí bránou vyřešil nadvakrát brankář. Ve 28. minutě musel opět hasit požár před Holubem a fauloval ho v pokutovém území. S pokutovým kopem, který prováděl Jakub Svojše si poradil a jeho bombu k pravé tyči vytáhl na roh a odčinil stoprocentně svůj předchozí zákrok.

Pak se konečně do šancí začali dostávat i domácí. Ve 30. minutě Rakovan osamocen před brankářem Baštýřem napálil míč pouze do jeho těla. Pěchotovu přihrávku ve 39. minutě podél celé brány jak Rakovan tak i Staněk nezakončili a z dobré příležitosti nebylo nic. Trantinův trestný kop ve 43. minutě hlavičkoval na zadní tyči Peterka pouze vedle brány. Poločas tedy skončil bez branek.

Již ve 47. minutě se podařila Adamu Staňkovi nádherná střela z pravé strany z 20 metrů a skončila k velkému překvapení dobře chytajícího Baštýře přesně u zadní tyče jeho brány. Vskutku parádní gól – 1:0. Tento moment byl pro domácí velmi důležitý a hosty poněkud vyvedl z míry. Ve 49. Minutě měl na kopačce gól opěr Rakovan, postupoval osamocen na soupeřovu bránu, avšak jeho střela směřovala pouze do těla kovářovského gólmana. Poté přihrál Staňkovi, který střílel na přední tyč, gólman opět dobře zasáhl a míč lapil. Ťupovu střelu v 55. minutě kovářovský gólman také zlikvidoval.

V 66. minutě se po delší době dostali do dobré příležitosti opět hosté, Holub střílel vedle vzdálenější tyče a dobíhající Smetana na míč nedosáhl. V 71. minutě zahrával zprava rohový kop Staněk, na míč si naběhl stoper Novák, jehož hlavička však směřovala nad bránu. Za neproměněné šance domácích přišel zákonitý trest. Po nenápadné akci se dostal k míči Jan Hubička a střelou levačkou k levé tyči vyrovnal stav utkání – 1:1.

O čtyři minuty později vypálil Staněk, jeho střelu vytáhl Baštýř na roh. V 84. minutě po dlouhém Ťupově autovém vhazování hlavičkoval v dobré pozici Novák opět nad bránu. Nedáš, dostaneš se naplnilo ještě v téže minutě. Po levé straně unikl domácí obraně Luboš Holub a střelou k vzdálenější tyči poslal v posledních deseti minutách srdnatě bojující Kovářováky do vedení – 1:2. To ale nebylo ještě ze strany hostů vše, podobnou akci jako při předchozí gólové trefě si o čtyři minuty později zopakoval tentokrát Miroslav Suchan a pečetil stejným způsobem výhru hostů – 1:3. Hlavně za výkon v poslední čtvrthodince utkání, kdy domácí byli u všeho druzí a hosté maximálně produktivní si soupeř vítězství zasloužil.

K příštímu mistrovskému utkání zajíždějí Bernartice do Nové Včelnice a zápas se hraje v sobotu 2. listopadu od 14:00 hodin.

TJ Sokol Bernartice – TJ ZD Kovářov  1:3 (0:0)

Branky: 47. Staněk – 76. Hubička, 84. Luboš Holub ml., 88. Mir. Suchan.  Rozhodčí: Tůma – Slepička, Ovčáček. ŽK: 3:3 (Tomáš Fučík, Tomáš Češka, Rakovan – Luboš Holub ml., Vlna, Hubička). Diváků: 200. Hostující Jakub Svojše neproměnil ve 28. minutě penaltu, Tomáš Fučík ji vyrazil.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Patrik Brož (86. Psohlavec), Jakub Novák, Trantina, Tomáš Češka – Smrčina (62. Kukrál), Ťupa – Peterka, Staněk, Pěchota – Rakovan. Trenér Pavel Schorník.

Kovářov: Baštýř – Kvasnička (66. Mir. Suchan), Petr Jarošík (K), Škoch, Vlna – Svojše, Martin Faukner, Hubička, Luboš Holub ml., Smetana (82. Jiří Novák ml.) – Michal Brůžek. Trenér Jiří Jaroš.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák