Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav si zastřílela, Katovice udolaly Čížovou

 
sobota, 26. října 2019, 23:03

Magnetem víkendu byl duel prvních dvou mužstev divize A. Béčko Dynama ČB nevyužilo možnost dotáhnout se bodově na lídra Přeštice a deset minut před koncem zachránilo alespoň bod. Štěstí v penaltách se do třetice otočilo zády. Soběslav přejela hattrickem Aleše Kutnera o záchranu bojující Hořovicko a s vylepšeným skóre se vrátila na třetí místo. Katovice zažily první divizní derby před vlastními diváky a body s Čížovou jim zajistila proměněná Janochova penalta v závěru. Poslední J. Hradec prodloužil čekání na výhru na osm zápasů. V Klatovech pouze kosmeticky upravoval stav v 90. minutě Janákem.

Smírná bitva favoritů

Přeštice přijely na Složiště s přáním udržet vedoucí postavení, ale celý první poločas se pouze bránily. Budějovická rezerva je k ničemu nepustila, měla převahu, která vyústila ve 41. minutě ve vedoucí gól. Delarge našel v náběhu mezi stopery Matouška, který sám proti brankáři levačkou nezaváhal. Po přestávce Přeštice přidaly a zakrátko vyrovnali Jakubem Kulhánkem po zaváhání brankáře. V 61. minutě to byl znovu Kulhánek, který unikl Kočímu a prostřelil Luksche. Taktovku si vzali zpět dynamovci a soupeře přehrávali. Z velké převahy vytěžili jen vyrovnání po tečované ráně. Šplíchal se šikovně obtočil kolem obránce a také levačkou, ač pravák, nastřelil hlavu obránce, od níž skončil míč v síti. V penaltovém rozstřelu budějovičtí mladíci poprvé neuspěli, ve druhé sérii zaváhal Kalousek. I přesto podali jeden z nejlepších výkonů v sezoně.

Kutnerův hattrick s Hořovickem

Soběslav hostila ve druhém domácím střetnutí po sobě čtrnácté Hořovicko a bleskově šla do vedení. Úvodní gól po 63 vteřinách udal jasný ráz zápasu. Za čtvrt hodiny přidal opět Aleš Kutner druhou trefu. „Uklidnilo nás to až moc,“ řekl k rychlému dvougólovému vedení vedoucí mužstva Soběslavi Michal Lemberka. Středočeši se pomalu dostávali do hry, ale nebezpečné šance přišly až v druhém poločasu, kdy je spolehlivý Kuník skvěle vychytal. Třetí gól a zároveň hattrick vsítil v 66. minutě Kutner pro změnu hlavou po rohu. Čtyři minuty na to zvýšil střelou z vápna Vaněk. A zápas završila akce náhradníků v samém závěru. Mazouch se prosadil po souhře s Brabcem a stanovil konečné skóre na 5:0.

Derby v Katovicích rozhodla penalta

Přes čtyři stovky diváků dorazily na první domácí derby Katovic. Soupeřem jim byla Čížová, která taktickou hrou držela nerozhodný výsledek až do 80. minuty. Vsadila na hru odzadu, nikam se nehrnula a ohrožovala domácí ze standardek, ale vyloženou šanci si prakticky nevytvořila. Hostující obránci obětavě zblokovali řadu střel Katovických, výborně zachytal brankář Novák. Deset minut do konce přišel klíčový okamžik, kdy byl v šestnáctce faulován Chylík a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Janoch, který v létě 2018 přišel do Katovic právě z Čížové. „Naše vítězství je zasloužené, měli jsme hromadu šancí a jen díky hostujícímu brankáři odjíždí Čížová s jednogólovou prohrou,“ hodnotil pro klubový web trenér Přemysl Šroub.

Porážku zmírnil Janák

Poslední J. Hradec sice ukončil šňůru 507 minut bez vstřeleného gólu, ale z horké klatovské půdy se vracel bez bodů. Téměř půl hodiny držel aktivní hrou bezbrankový stav, pak ale Západočeši v rozmezí osmi minut zadělali na vedení 2:0. Nejprve si Hradečtí nepohlídali náběh Diviše po rozehraném trestném kopu a podruhé inkasovali z přesně zahraného přímáku přes zeď z kopačky Prančla. Po přestávce byli Černochovi svěřenci aktivnější, snažili se o kontaktní gól, ale naděje definitivně pohasly v 83. minutě, kdy se podruhé trefil po rychlém protiútoku povedenou ranou Diviš. V nastavení se po Chyškově centru do vápna prosadil osamocený Janák a nedovolil Rojíkovi udržet čisté konto.

 

 

Výsledky 12. kola divize A

SK Dynamo Č. Budějovice B – FK Robstav Přeštice 2:2 (1:0), penalty 3:5

Góly: 41. Matoušek, 80. Šplíchal - 50. a 61. Jakub Kulhánek. Rozhodčí: Šedivka - Čechlovský, Zita. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:1 (Kalousek – Mudra). Diváků: 100.

SK Otava Katovice – TJ Sokol Čížová 1:0 (0:0)

Góly: 80. (pen.) Janoch. Rozhodčí: Kříž - Košan, Grimm. Delegát: Krejčí. ŽK: 3:5 (Kadula, Horejš, Chylík – Janda, Jirouš, Nečas, Zahrádka, Majer). Diváků: 441.

FK Spartak Soběslav – FK Hořovicko 5:0 (2:0)

Góly: 2., 16. a 66. Kutner, 70. Vaněk, 87. Mazouch. Rozhodčí: Dohnal - Matějček, Matyš. Delegát: Rauch. ŽK: 2:3 (Kutner, Hromada – Smetana, Mencl, Mach). Diváků: 253.

SK Klatovy 1898 – FK Jindřichův Hradec 1910 3:1 (2:0)

Góly: 26. a 83. Diviš, 34. Prančl - 90. Janák. Rozhodčí: Toman - Gunitš, Hlaváček. Delegát: Harmady. ŽK: 2:1 (Tříska, Janda – Cajz). Diváků: 200.

Ostatní výsledky a aktuální tabulka zde.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Daniel Pekař, video: Spartak Soběslav