Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. A třída: T. Sviny ztratily s Kaplicí, do čela jde Roudné. Hluboká nezaváhala na Lokotce, Týn v Lišově

 
sobota, 26. října 2019, 19:25

Roudné vyhrálo derby v Nové Vsi a po plichtě svinenského lídra s Kaplicí poskočilo zásluhou lepšího skóre na první místo. Mezi vedoucí trojicí se drží s 25 body Semice, které si poradily s Velešínem. Velmi potřebné vítězství získaly předposlední Čtyři Dvory v Sousedovicích. Ve skupině B vládne suveréně Týn nad Vltavou, vyhrál na hřišti posledního Lišova. Hluboká pokořila suchovrbenskou Lokotku na jejím trávníku, kdy vedla již 4:0. Dačice vysoko zdolaly Nemanice. Autorem hattricku se stal hrající trenér Jan Beneš. Českobudějovická Slavia zlomila Ševětín dvougólovým nástupem do druhé půle. Veselí nad Lužnicí podlehlo gólem již v desíti hrající Nové Včelnici.

Lídr z Trhových Svinů na svém hřišti doma ztratil dva body za plichtu s Kaplicí a díky horšímu brankovému rozdílu ze všech odehraných zápasů je až na třetím místě. Jeho dva pronásledovatelé totiž vyhráli. Roudné v Nové Vsi, po vyrovnaném stavu v první půli vsítil vítězný gól kapitán mužstva Jan Hála proměněním pokutového kopu v 64. minutě . Domácím byl vyloučen pět minut nato po druhé žluté kartě Eduard Janeček. Semice vyhrály nad Velešínem, když gólové trefy zaznamenaly po hodině hry. O výsledku bylo rozhodnuto v průběhu šesti minut. Nejprve se trefil Jakub Řezáč a skóre zápasu stanovil Pavel Keclík v 67. minutě hry z penalty. Planá přidělila Sokolu Olešnice na jejím hřišti tenisový výsledek. Po vyhraném prvním poločasu o dva góly přidala v tom druhém další tři a i bez exligisty Lengyela bezpečně vyhrála. V tabulce se posunula na čtvrté místo.

Sousedovická Westra přenechala všechny body srdnatě bojujícím Čtyřem Dvorům, které body hodně potřebovaly k opuštění nelichotivé předposlední příčky. Po jednogólovém vedení v první půli odskočily svému soupeři až na čtyřgólový náskok 1:5. Domácí korigovali prohru dvěma trefami v posledních třech minutách zápasu druhým gólem v utkání Jana Hracha a poslední vsítil Milana Glazunov. Za hosty se také dvakrát trefil exbavorovický Lukáš Hofmann. Vimperk se rozešel v derby s Tatranem Prachatice bez gólů. Vodňany po prohraném poločasu s Lhenicemi dokázaly utkání zremizovat díky gólové trefě Jana Hajného v 65. minutě hry. Vyloučení domácího kapitána mužstva Milana Brože v 74. minutě a přesilová hra hostů na výsledku již nic nezměnily.

Týn pojedenácté vítězně!

Ve skupině B si suverénní týnská Olympie veze všechny body od posledního Lišova, dvě trefy zaznamenal Lukáš Mravec a dělí ji od druhého mužstva tabulky z Hluboké na Vltavou šest bodů. Ta také vyhrála na trávníku suchovrbenské Lokotky výrazným rozdílem. V utkání bohatém na žluté karty vedli hosté po prvním poločasu dvougólovým rozdílem. V tom druhém přidali další dva a domácí upravili svou prohru v 76. minutě hry Pavlem Kamišem, když proměnil pokutový kop. Bernartice v nedělním utkání narazily na houževnatého soupeře a v derby píseckého okresu prohrály s Kovářovem před rekordní návštěvou 200 diváků na domácím trávníku. Nemanice na svém trávníku padly s Dačicemi. Po jejich třígólovém vedení v první půli korigoval skóre domácí Miroslav Novotný. V zápasu bohatém na žluté karty přidal další dva góly hrající trenér Jan Beneš (v utkání zaznamenal hattrick) v poslední desetiminutovce. Ty pak přivodily Nemanickým nečekaný debakl. 

Českobudějovická Slavia o svém vítězství nad Ševětínem rozhodla až počátku druhé části hry zásluhou dvou slepených gólů v rozmezí dvou minut, jejichž autory byli kapitán mužstva Petr Kindermann a Vojtěch Bravenec. Ten třetí přidal v 67. minutě střídající Tomáš Wejskrab. Chýnov si odvezl bod z trávníku čekanického Meteoru. Oba góly padly již v první půli v rozmezí jediné minuty, na vedoucí gól hostujícího Daniela Havlíka odpověděl okamžitě Petr Janošík. Hosté měli v zápasu více gólových příležitostí, avšak skóre se již nepohnulo. Remíza je spravedlivá. Veselská Lokomotiva prohrála těsně s Novou Včelnicí, když jediný gól utkání zaznamenal v 69. minutě Zdeněk Malý, to již hráli hosté oslabeni od 64. minuty o Davida Jaroše. Domácím se přes značné úsilí s tímto stavem nepodařilo již nic udělat a jsou v tabulce stále na nelichotivém předposledním místě.


VÝSLEDKY 12. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

TJ Nová Ves – TJ Malše Roudné  2:3 (2:2)
Branky: 20. Janeček, 23. Vávra – 15. Benda, 28. Vlk, 64. (pen.) Hála.
Rozhodčí: Kollmann – Cigáň, Kříž ml. DFA: Kučera. ŽK: 7:5 (Janeček 2, Žoček, Neumann, Pech, Vávra, Procházka – Vogl, Cahyna, Vlk, Hála, Kučera). ČK: 1:0 (69. Janeček). Diváků: 150.

FC AL-KO Semice – FC Velešín  2:0 (0:0)
Branky: 61. Jakub Řezáč, 67. (pen.) Pavel Keclík.
Rozhodčí: Průchová – Hošek, Hučík. ŽK: 1:3 (Císařovský – Šváb, Fišer, Grznárik). Diváků: 76.

FC Westra Sousedovice – SK Čtyři Dvory  3:5 (1:2)
Branky: 31. a 87. Hrach, 89. Milan Glazunov – 52. a 84. Hofmann, 5. Tengl, 32. Janeček, 71. Nečekal.
Rozhodčí: Pravda – Jevčák, Čarek. ŽK: 3:2 (Linhart, Benedikt, Rom – Janeček, Slepička). Diváků: 80.

TJ Spartak Trhové Sviny – FK Spartak Kaplice  0:0
Rozhodčí: Kříž ml. – Cigáň, Kollmann. DFA: Bicek. ŽK: 0:2 (Štrbačka, Divoký). Diváků: 100.

TJ Šumavan Vimperk – FK Tatran Prachatice  0:0
Rozhodčí: Kříž st. – Valeš, M. Mráz. ŽK: 1:2 (Rod – Jan Hrbek ml., Kotrch). Diváků: 150.

FK Vodňany – SK Lhenice  2:2 (1:2)
Branky: 44. Šťastný, 65. Hajný – 3. (pen.) Pavel Prenner, 15. Iliev.
Rozhodčí: Hošek – Průchová, Hučík. ŽK: 3:5 (Moravec, Lad. Benedikt, Váverka – Lukač, Tůma, Mahák, Jind. Dvořák, Iliev). ČK: 1:0 (74. Milan Brož). Diváků: 60.

TJ Sokol Olešnice – SK Planá u Českých Budějovic  1:6 (1:3)
Branky: 4. Husa – 12. Petr Šteyer, 37. Kořínek, 39. Carda, 79. (pen.) Tomáš Pintér, 87. Kneys, 90. Píchal.
Rozhodčí: Kroutl – Brych, Bezpalec. DFA: Kučera. ŽK: 3:2 (Jindra, Fil. Šafránek, Lechner – Ond. Hotový, Tom. Pintér). Diváků: 215.


SKUPINA B

TJ Lokomotiva České Budějovice – TJ Hluboká nad Vltavou  1:4 (0:2)
Branky: 76. (pen.) Kamiš – 7. Rubick, 40. Jan Novák, 47. Dědina, 72. Pavel Hájek.
Rozhodčí: Valeš – Boček, Kříž st. DFA: Štuk. ŽK: 3:6 (Květoun, Čapek, Kamiš – Jan Novák, Stráský, Kössl, Hrtus, Rubick, Kadlec). Diváků: 120.

SK Nemanice – TJ Centropen Dačice  1:5 (0:3)
Branky: 53. Mir. Novotný – 30., 81. a 90. Beneš, 29. Křivánek, 43. (pen.) Dedič.
Rozhodčí: Písek – Dunovský, R. Mráz. ŽK: 0:2 (Křivánek, Beníček). Diváků: 150.

SK Slavia České Budějovice – SK Ševětín  3:0 (0:0)
Branky: 47. Petr Kindermann, 49. Bravenec, 67. Wejskrab.
Rozhodčí: Talíř – Jarolím, Vejčík. ŽK: 1:1 (Petr Kindermann – Mir. Šachl). Diváků: 114.

FK Meteor Tábor – FC Chýnov  1:1 (1:1)
Branky: 17. Petr Janošík – 16. Daniel Havlík.
Rozhodčí: Náprava – Vican ml., Svoboda. DFA: Janíček. ŽK: 1:0 (Jan Bartáček – Mládek). Diváků: 70.

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – TJ Nová Včelnice  0:1 (0:0)
Branky: 69. Zd. Malý.
Rozhodčí: Leiš – Nedvěd, Mir. Pečenka. DFA: Štuk. ŽK: 3:4 (Mahlej, Rich. Mach, Ježek – Jaroš 2, Němeček, Zd. Malý). ČK: 0:1 (64. David Jaroš). Diváků: 75.

TJ Sokol Bernartice – TJ ZD Kovářov  1:3 (0:0)
Branky: 47. Staněk – 76. Hubička, 84. Luboš Holub ml., 88. Mir. Suchan. Hostující Jakub Svojše neproměnil ve 28. minutě penaltu, Tomáš Fučík ji vyrazil.
Rozhodčí: Tůma – Slepička, Ovčáček. ŽK: 3:3 (Tomáš Fučík, Tomáš Češka, Rakovan – Luboš Holub ml., Vlna, Hubička). Diváků: 200.

SK Lišov – FK Olympie Týn nad Vltavou  0:3 (0:1)
Branky: 63. a 82. Mravec, 45. Dobal.
Rozhodčí: Lukáš Tauber – Miroslav Vítek, Tomáš Kabele. ŽK: 0:1 (Plojhar). Diváků: 120.


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Michaela Vrábková, Jan Klein, Libor Granec
 


 
Reklama