Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 11. kole KP

 
čtvrtek, 24. října 2019, 15:43

Krajský přebor poskočil do druhé třetiny sezony. Z vedoucího kvarteta naplno bodoval jen Č. Krumlov vysokým vítězstvím u posledního S. Ústí. Série neporazitelnosti prodloužily Protivín, Lom, Čimelice a Milevsko. Poprvé vyhrály venku Strakonic v Blatné a přenechaly jí předposlední místo. Raritou byly dvě neproměněné penalty v utkání v Táboře. Rudolfov smazal po přestávce dvougólové manko se vzduchotechniky a oslabený Osek překvapil remízou s prvním Olešníkem.

Výsledky 11. kola krajského přeboru


FC MAS Táborsko B – SK Jankov 1:1 (1:0)

Góly: 17. Radosta - 55. Smékal. Rozhodčí: Kaštánek - Přibyl, Izugrafov. Delegát: Němeček. ŽK: 2:0 (Mischnik, Rytíř). Diváků: 75. Ve 43. min. nedal domácí Jáša penaltu, v 77. min. neuspěl hostující Bürger.

Táborsko B: Pecháček – Rytíř, Mácha, Laszák, Dybala – Štefl (65. Icha), Jáša – Radosta, Mischnik, Postřihač – Bouchal (68. Mikuláštík). Trenér Karel Musil.

Jankov: Komárek - Fajtl, Lošek, Popelka, Bürger - Klíma (46. Zajíc), Kollár, Kroneisl, Hüttner (83. Honner), Lovička – Smékal. Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Pecháček, Mischnik - Komárek, Lošek, Hüttner

Karel Musil, trenér Táborska B: „Odehráli jsme dobrý poločas. Zaslouženě jsme se dostali do vedení. V závěru jsme mohli skóre navýšit, ale neproměněná penalta nás zastavila a vypnula. Projevil se mladý tým bez osobnosti, naše hra ztratila atributy, nikdo nenašel na hřišti odvahu týmu pomoci, především psychicky, zvednout sebevědomí, udělat akci, po které se chytneš. Můžete hráče hecovat, burcovat, ale pokud to nemáš v sobě, těžko něco změníš… Nakonec jsme mohli i prohrát, ale Pechy nás podržel, chytil pokutový kop. Jedeme dál, čeká  nás špička soutěže a já věřím, že i tento problém kluci zlomí a potvrdí, že jsou budoucnost táborského fotbalu.“

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Klasické utkání dvou rozdílných poločasů. V tom prvním dominovali domácí mladíci a to zejména díky svému pohybu a chuti. Přestože jsme domácím první branku utkání v podstatě darovali, tak jejich poločasové vedení bylo zcela zasloužené. K tomu jsme ještě přečkali pokutový kop, který Komárek výborně chytil. Druhý poločas se obraz hry otočil a my dokázali zaslouženě vyrovnat. Obrat jsme mohli dokonat z nařízené penalty, kterou ale domácí brankář taktéž dokázal zneškodnit. Celkově tedy spravedlivá dělba bodů.“


FK Protivín – TJ Sokol Lom 0:0

Rozhodčí: Koranda - Herzog, Klátil. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:2 (Uhlík, Bečvář – Janů, Vysušil). Diváků: 250.

Protivín: Hanus – Vojta, Uhlík, Zach – Dan (72. Říha), Bečvář, Zb. Vorel, J. Vorel. Nedvěd – Hrynevich (46. Jiskra), Blažek (46. Kasík).

Lom: Chylík – Chotovinský (46. Voneš), Jelen, Kosobud, Vysušil – Balogh, Trantýr, Šimák, J. Rabiňák, Janů – Bosnyak (85. Do Trung).

Nejlepší hráči: Hanus, Zach, Uhlík, Vojta – Chylík, Šimák

Miroslav Říha, trenér Protivína: „Další spíše taktický zápas, kdy obranné činnosti obou týmů předčily myšlenky, nápady a individuální schopnosti útočících hráčů. První poločas ještě nabídl nějaké šance na obou stranách, které zůstaly nevyužity. Celkově ale hosté působili kompaktněji a jistěji. Po změně stran jsme byli deset, patnáct minut aktivnější a vypadalo to, že bychom se mohli nadechnout k nějakému náporu, ale zkušení zadáci soupeře společně s výborně hrajícím Šimákem si nenechali vzít taktovku zápasu ze svých rukou a zápas se dohrál mezi šestnáctkami bez vyložených šancí. Celkově asi spravedlivá remíza.“

Lukáš Zeman, asistent trenéra Lomu: „Do utkání jsme šli s tím, že nesmíme inkasovat a věřili jsme, že se nám podaří nějaký gól vstřelit. První úkol jsme splnili, druhý bohužel nevyšel. Možnosti na vstřelení gólu jsme si připravili, ale buď jsme nepřesně zakončili, nebo šance zlikvidoval dobře chytající domácí gólman Hanus. Nás při šancích Protivína podržel gólman Chylík. Vzhledem k průběhu utkání je remíza spravedlivá. Na utkání přišlo hodně diváků, kteří viděli pěkný fotbal od obou týmů.“


Sokol Sezimovo Ústí – FK Slavoj Č. Krumlov 1:7 (0:2)

Góly: 85. Bartáček - 39. a 55. Tauber, 51. a 83. Klivanda, 42. Růžička, 71. Vávra, 88. Savytskyi. Rozhodčí: Macko - Krauskopf, Izugrafov. Delegát: Kučera. ŽK: 2:1 (Hoffmann, Drs – Trnka). Diváků: 80.

S. Ústí: Sedloň – Brůžek, Pavel Sazma, Škarda - Mrúz, Říha (74. Kutner), Šebek (83. Žilinčík), Petr Sazma, Fišer (64. Drs), Bartáček – Hoffmann. Trenér Milan Barteska.

Č. Krumlov: Trnka – Švec, Kabele, Kuna – Strapek (72. Savytskyi), Klivanda, Novák, Vávra (85. Šára), Persán (68. Malý) – Růžička (82. Paráček), Tauber (68. Svoboda). Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: nikdo – celý tým

Ladislav Šebek, předseda S. Ústí: „V dnešním zápase jsme vydrželi držet krok cca do 30. minuty. Od té doby existovalo na hřišti jedno mužstvo. Č. Krumlov se projevil jako velice kvalitní tým, a myslím, že ani nemusel vynaložit tolik sil na to, aby nás takhle přejel.“

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Na poslední celek tabulky jsme jeli získat tři body, ale proti dobře organizované obraně domácích se nám to až do prvního gólu nedařilo. Ze začátku nás při asi jediné šanci domácích podržel brankář Trnka, ale vše rozhodl do poločasu vstřelený gól. Po přestávce už to bylo jen navyšování skóre.“


SK Rudolfov – FC ZVVZ Milevsko 2:2 (0:2)

Góly: 53. (pen.) Pouzar, 85. Šindelář - 17. Hadáček, 31. Barda. Rozhodčí: Panský - Lovětínský, Vican. Delegát: J. Urban. ŽK: 3:2 (Hrbáč, Pouzar, Šindelář – Barda, Maršík). Diváků: 150.

Rudolfov: Teringl – Hrbáč, Novotný, Hajný, Pouzar – Prokeš, Tušl (66. Vejvar), Gerstner, Šindelář, Pexa – Sládek. Trenér Jiří Nárovec.

Milevsko: Dvořák – Hejl, Kosobud, Vakoč, Málek – Volf, Maršík, Komárek, P. Novotný (60. Kálal) – Barda, Hadáček (89. Bártík). Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Šindelář, Hrbáč, Pexa - Hadáček, Dvořák, Komárek

Jiří Nárovec, trenér Rudolfova: „Zápas dvou rozdílných poločasů. My jsme do něj vstoupili dobře, byli jsme aktivní, a kdyby ve vyložené šanci nezaváhal Gerstner, tak se mohl vyvíjet jinak. Ale na kdyby se nehraje, a od této chvíle jakoby na nás padla deka. Z naší strany tam nebylo nic, čím bychom Milevsko přehráli. V této fázi zápasu bylo jednoznačně lepší, jejich nátlaková hra byla podporovaná výbornými individuálními výkony Hadáčka, Bardy a Komárka. Po naší neproměněné šanci jsme po pár minutách díky nedůrazu v obraně inkasovali trochu smolný gól, o čtvrthodiny později se z odraženého balonu krásně trefil Barda, a kdyby nás dvě minuty před koncem poločasu nezachránilo břevno, tak asi bylo po zápase. A opět to mohl být trest podle pravidla nedáš – dostaneš, protože chvíli předtím neproměnil naší druhou velkou šanci Sládek. Druhý poločas už byl naštěstí o něčem jiném, možná zafungovala „Csaplárova past“. Každopádně náš výkon šel jednoznačně nahoru, Milevsko jsme dostali po tlak a dočkali se snížení díky proměněné penaltě Pouzara. Pokračovali jsme v naší hře, měli řadu standardních situací a další velké šance. Soupeře jsme ve druhé půli pustili víceméně pouze do dvou nebezpečných situací. A když neproměnil tutovku Hadáček a Komárek nastřelil z přímého kopu břevno, tak přišla velká chvíle Honzy Šindeláře, který svůj výborný výkon korunoval vyrovnávací brankou. Za mě je remíza spravedlivá, za druhý poločas jsme si ji určitě zasloužili. Teď bych byl rád, abychom dokázali zvládnout následující zápas v Oseku.“

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Bod ze hřiště soupeře se sice vždycky počítá, ale utkání jsme si zazdili sami. V první půli nás dvakrát podržel gólman Pavel Dvořák, nicméně jinak jsme hráli velmi dobře a klidně jsme mohli dát do půle třetí gól, ale Novotný zblízka trefil břevno. Dali jsme bohužel jen dvě branky, což se nám po přestávce vymstilo. Hned na začátku druhé půle Pouzar proměnil penaltu. My jsme už nehráli tak dobře, zalezli jsme a nebyli přesní, na čemž jsme ztroskotali. Hlavně jsme špatně řešili přechodovou fázi. I přesto Komárek dal z přímého kopu břevno, Barda neproměnil jednu šanci a Hadáček dvě. Při vyrovnávací brance jsme měli být důslednější. Jsme naštvaní sami na sebe.“


TJ Osek – FK Olešník 3:3 (1:2)

Góly: 11. Voříšek, 49. Lávička, 56. Kinkor - 22. Dudek, 31. Šíma, 53. Pecka. Rozhodčí: Toucha - Mach, Albert. Delegát: Bicek. ŽK: 2:3 (Hoch, Brabec – Pecka, Kalášek, M. Studnička). Diváků: 80.

Osek: Přibyl – Blatský, Krejčí Carda, Maroušek – Kinkor (90. Jiří Hájek), J. Říský, Hoch (74. Jan Hájek), Brabec – Voříšek (31. Lávička), D. Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Olešník: Matoušek – Tomášek, M. Studnička, Kalášek, Šahajda  – Nýdl (74. Kouba), Pecka (68. Toth), Heller, Lafata, Šíma – Dudek. Trenér Roman Chlumecký.

Nejlepší hráči: celý tým – Šíma

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Bylo to jako zlý sen s dobrým koncem. Těsně před utkání se ze zdravotních důvodů omluvili Hosnedl s Rybákem, ale jedenáct hráčů jsme dali dohromady. Hosté z Olešníka potvrzovali svoji kvalitu a dávali jasně najevo, kdo je lídrem tabulky. Na druhé straně jsme díky soustředěné obranné činnosti dokázali eliminovat útočnou sílu hostí a navíc využívali každé příležitosti k rychlým výpadům. Z jednoho takového jsme se dokonce ujali vedení, když jsme skórovali po zatažení míče po pravé straně a centru Davida Říského. Do poločasu ale Olešník dokázal otočit skóre. Ve 49. minutě centroval Blatský a Lávička se trefil přesně hlavou na zadní tyč. V době, kdy jsme si vytvořili tlak a na chvíli přitlačili hosty v jejich šestnáctce, nám překazil radost Pecka. Poslední slovo jsme však nakonec měli my, když se v 56. minutě dostal k dorážce Kinkor a srovnal na konečných 3:3. Utkání mělo spád, pro diváky určitě zajímavé. Musím tentokrát pochválit osecké hráče, kteří předvedli po dlouhé době týmový a disciplinovaný výkon. Získaného bodu si velice ceníme.“

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Věděli jsme, co nás v Oseku čeká. Menší hřiště, bojovní domácí. Osek šel do vedení po naší špatné rozehrávce stopera a nedůsledném bránění ve vlastním vápně. Poté jsme zápas otočili po pěkných akcích a šlo se do kabin. Začátek druhé půle opět nedůslednost v našem vápně a srovnání na 2:2. Opět jsme se zvedli a dali po brejku na 2:3. Nicméně domácí ihned srovnali. Stále jsem věřil, že jsme schopní v Oseku vyhrát, ale bohužel nám nebylo přáno (2 neuznané góly pro údajný ofsajd)… Je třeba se dobře připravit na Junior.“


TJ Blatná – FK Junior Strakonice 0:1 (0:0)

Góly: 82. Němeček. Rozhodčí: Polák - Kotalík, Ondřej. Delegát: Vrzal. ŽK: 4:7 (Čadek, Nový, Sedláček, Mišiak – Zelenka, M. Kostka, Němeček, Zušťák, T. Kostka, Kočí, Lízal). Diváků: 250.

Blatná: Chlanda – Hrádek, Šejvar, Motyka, Nový – Mišiak, Prokopec (65. Sýkora), Sedláček, Kůst, Jícha (26. Míka) – Čadek. Trenér Michal Brabec.

Strakonice: Lízal – Kočí, M. Kostka, Říha, Peroutka – Němeček, Bálek, Zelenka (67. T. Kostka), M. Šrámek, Bálek – Zušťák (85. Boukalík), Máška (81. Šimek). Trenér Luděk Cimerhanzl.

Nejlepší hráči: Mišiak, Kůst – Němeček, Lízal

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „Zápas moc pohledný nebyl, bylo to typické derby. V prvním poločase se spíše bojovalo, než hrálo, což hostům vyhovovalo. My jsme mezi tyče vyslali jen jednu střelu, byť jsme byli o něco lepší, nedařila se nám finální fáze. Druhý poločas už byl stejný jako ty naše předešlé. Měli jsme tři velké šance ke vstřelení branky, je až neuvěřitelné, co se nám nepodařilo proměnit. Hostům pak stačila ke vstřelení branky jediná šance v závěru utkání a odvážejí si tři body.“

Jiří Cibulka, vedoucí mužstva Strakonic: „Derby jako řemen, ale bohužel ne po fotbalové stránce. Vyznačovalo se ostrými zákroky na obou stranách. V prvním poločase se žádný tým nedostal ke gólové situaci a tak skončil remízou 0:0. Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu akorát, že si obě mužstva dokázala vypracovat několik šancí. Tu první si vytvořili domácí v 55. minutě, po centru Mišiaka hlavičkoval Čadek, ale Lízala nepřekonal. V 60. minutě byl opět domácí Čadek v šanci, mířil vedle. V 70. minutě jsme to naopak byli my, když Zušťákovu střelu z vápna vyrazil brankář a dorážka Němečka skončila na břevně. V 75. minutě opět Čadek minul branku Lízala. V 82. minutě přišla naše povedená akce, když minutu pobývající na hřišti dorostenec Šimek přihrál Zušťákovi, který nezištně pustil balon mezi nohama, který převzal Němeček, neohroženě pronikl do vápna a jeho střela skončila za zády domácího brankáře. Závěr byl emotivní a rozhodčí naděloval žluté karty. Mužem zápasu byl Němeček, který byl většinou terčem tvrdých zákroků a v závěru vstřelil rozhodující gól utkání.“


TJ Jiskra Třeboň – TJ Dražice 1:3 (1:1)

Góly: 15. Navrátil - 25. Lonsmín (vlastní), 62. Kromka, 82. M. Stuchlík. Rozhodčí: Žemlička - Brom, Kroutl. Delegát: Eibl. ŽK: 1:2 (Schneider – Mareš, M. Stuchlík). ČK: 0:1 (79. J. Štecher). Diváků: 120.

Třeboň: Skála – Švejda, Lonsmín, Koktavý, Tůma – Holzepl, Kubata, Matoušek, Doležal (72. Schneider) – Navrátil, Průcha. Trenér Karel Kladenský.

Dražice: Vanýsek – Bareš, Horka, Hořejší, Novotný – M. Stuchlík, Šimák, Veselý, Mareš (88. D. Štecher) – Kromka (90. Jar. Stuchlík), J. Štecher. Hrající trenér Tomáš Hořejší.

Nejlepší hráči: Navrátil – J. Štecher, Kromka, M. Stuchlík, Šimák, celý tým

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Byl to veledůležitý mač. Šli jsme po čtvrthodině do vedení a vypadalo to dobře. Jenže jsme si dali zanedlouho vlastní branku a bylo po herní pohodě. Zkraje druhé půle jsme si mohli vzít vedení zpět, dvě gólovky jsme měli. Klíčový moment nastal po hodině, jednoduchá ztráta na straně a přesně za pět vteřin byl míč v naší síti. Po vyloučení protihráče jsme dostali ještě větší šanci změnit nepříznivý stav, ale naopak udeřil v oslabení soupeř. Je to tvrdá realita, pracujeme dál a ve zbývajících zápasech budeme chtít uspět.“ 

Vlastimil Stuchlík, vedoucí mužstva Dražic: „Do Třeboně jsme přijeli s torzem týmu a zřejmě to kluky nakoplo k výkonu, který vedl k zisku tří bodů. Začátek zápasu jsme odehráli na polovině domácích, ale jako několik předchozích zápasů hned z první akce soupeře inkasujeme. Díky velkému odhodlání a bojovnosti jsme docílili do poločasu vyrovnání. Ve druhé části měli balon více pod kontrolou domácí, ale nám se povedlo několik akcí po stranách a z toho se nám oproti předchozím zápasům povedlo vstřelit i dva krásné góly. Kluci zápas odmakali od začátku do konce a zásluhou nám je vítězství  po několika nepovedených zápasech.“


FK Lažiště – SK SIKO Čimelice 4:4 (1:1)

Góly: 40. Hojdekr, 53. D. Sedláček, 73. Vokatý, 87. Holub - 56. a 75. (obě z pen.) Převrátil, 6. Hovorka, 60. Bednařík. Rozhodčí: Peterka - Žurek, Krčín. Delegát: Štuk. ŽK: 4:2 (Jar. Rauscher, D. Sedláček, Macek, Jak. Rauscher - Bednařík, J. Viták). ČK: 1:0 (75. Macek). Diváků: 95.

Lažiště: Tesař – D. Sedláček, Bízek (69. Volmut),  Hojdekr, Jar. Rauscher (63. Albert) – M. Sedláček, Hušek, Macek, Volmut, Jak. Rauscher (86. Holub) – Linhart (58. Vokatý). Trenér Josef Raušer.

Čimelice: Hřebejk – Jizba, Listopad, Bednařík, M. Viták (46. Rambous) - Hegenbart, J. Viták, Převrátil, Káš (60. Varhan), Sigmund – Hovorka (85. Mezera). Trenér Rostislav Grossmann.

Nejlepší hráči: Tesař, D. Sedláček, Makoš, Hojdekr - Sigmund, Hovorka, Hegenbart

Josef Raušer, trenér Lažiště: „Vybojovaný bod na domácím hřišti, kterého si vzhledem k průběhu utkání velmi cením. Mužstvo prokázalo dobrý charakter a zvládlo vyrovnat v početním oslabení. Ze zápasu ve mně zůstává nepříjemná pachuť, která byla umocněna zvěsti již před zápasem a více ho hodnotit nechci, neb mi to za to nestojí.“

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic: „Zápas jsme měli dobře rozehraný, celá první půle byla v naší režii. Bohužel jsme po vedoucí brance neproměnili celou řadu dobrých šancí, a těsně před přestávkou byli potrestáni vyrovnávacím gólem. Ve druhé půli jsme bojovný tým domácích pustili dokonce do vedení, přestože jsme opět byli často před domácím gólmanem. Zvýšenou aktivitou se nám podařilo vývoj utkání otočit, ale opět jsme nechali dvakrát Lažiště srovnat stav. Zbytečně jsme tak ztratili vítězství v zápase, který jsme měli zvládnout lépe.“


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle