Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Derby mělo náboj. Soběslav se po pauze zlepšila a vyrovnala. Penalty patřily Dynamu

 
úterý, 22. října 2019, 17:19

Poslední podzimní derby v divizi sehrál soběslavský Spartak s rezervou prvoligového Dynama Č. Budějovice. Všechna předchozí utkání s krajskými rivaly J. Hradcem (5:1), Čížovou (2:1) a Katovicemi (6:1) vyhrál a se stejným cílem šel do sobotního střetnutí. Poslední vzájemné derby se odehrálo na jaře 1984 v krajském přeboru. Na další tedy došlo po dlouhých 35 letech. V pohledné a fér bitvě padaly krásné góly. A jak derby komentovali trenéři?

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Na tento zápas jsme se připravovali a těšili. Už kvůli divákům, kterých přišlo téměř 400, jsme chtěli zvítězit. Bohužel jsme nezachytili začátek a po zbytečných bankách svítilo na tabuli v 19. minutě 0:2. Jsem rád, že kluci nezpanikařili a stále hráli svoji hru. Do poločasu jsme Vaňkem z penalty dali kontaktní gól, který nás vrátil zpátky do hry. V posledních vteřinách mohl ještě vyrovnat Kutner, ale trefil pouze boční síť. Ve druhé půli jsme chtěli vyrovnat, což se podařilo opět Vaňkovi, tentokrát to fantastiky trefil z trestňáku. Oba soupeři chtěli strhnout vítězství na svoji stranu, šanci Dynama reflexivně na čáře zlikvidoval Kuník, za nás mohl rozhodnout opět Vaněk, zkoušeli to Kutner nebo Dvořák. Fotbal se musel divákům líbit a myslím, že odcházeli spokojeni. Remíza je nakonec asi spravedlivá.“

Jaromír Plocek, trenér Dynama B: „Potkala se dvě mužstva, která jsou těsně u sebe v tabulce divize A. utkání slibovalo náboj a dobrý fotbal a to se vše potvrdilo. Věděli jsme, že Soběslav hraje doma dobře a málo ztrácí body. První poločas si myslím, že jsme byli lepším týmem, drželi míč na svých kopačkách více než domácí tým a byli nebezpeční. Dali jsme dvě pěkné branky Martinem Lindákem a chtěli jsme odehrát poločas za tohoto stavu. Ke konci prvního poločasu jsme propadli na naší levé straně a po faulu domácí kopali penaltu, kterou Vaněk proměnil a snížil. Druhý poločas byl úplně o něčem jiném, Soběslav měla více míč na svých kopačkách. My jsme měli nějaké brankové příležitosti, které se nám nepodařilo dotáhnout do konce. Hra byla více o soubojích než v prvním poločase. Soběslavi se podařilo dát vyrovnávací branku z trestného kopu. Pak už se utkání dohrálo do remízového stavu. Penalty jsou už loterie a příjemné zpestření pro diváky. Jsme rádi, že jsme je zvládli a odvážíme si dva body.“

FK Spartak Soběslav - SK Dynamo Č. Budějovice B 2:2 (1:2), penalty 3:5

Branky: 33. (pen.) a 67. Vaněk - 2. a 19. Lindák. Rozhodčí: Cupl - Mudra, Urban. Delegát: Brož. ŽK: 0:2 (37. Polom, 74. Kalousek). Diváků: 381. Penalty zahrávali: Kalousek (0:1), Vaněk (nedal), Etemike (0:2), Varečka (1:2), Šplíchal (1:3), Podráský (2:3), Kalu (2:4), Zeman (3:4), Míka (3:5).

Soběslav: Kuník - Podráský, Boháč, Suchan, Zeman – Bouška (63. Mazouch), Hromada (76. Žalda), Bouchal, Vaněk – Kutner (85. Dvořák), Varačka. Trenér Radek Hajič.

Dynamo B: Luksch – Krejčí, Kalu, Polom, Kalousek – Malecha, Tomek (92. Martinec) – Ekpai (78. Etemike), Šplíchal, Lindák (88. Bouguetouta) – Matoušek (90. Míka). Trenéři Jaromír Plocek a Petr Skála.

Nejlepší hráči: Kuník, Zeman, Bouchal, Vaněk, Varačka – Lindák, Luksch

Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař, video Spartak Soběslav