Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek získal na Strahově skalp béčka Sparty!

 
pondělí, 21. října 2019, 13:25

Ambiciózní rezerva Sparty Praha okusila v nedělním dopoledni druhou domácí porážku. FC Písek zaskočil druhý tým třetí ligy aktivním výkonem, který korunoval dvougólový Valenta, a zaslouženě si odvezl všechny body.

Hosté byli na Strahově od prvních minut aktivnější a kombinační hrou se dostávali před sparťanskou branku. Už v 11. minutě se radovali z vedoucího gólu. Ulbrich dostal přesnou přihrávku od Presla, přihrál na kraj malého vápna nabíhajícímu Tomáši Valentovi, který z úhlu propálil brankáře Čtvrtečku. Sparťané v čele s Váchou a Costou se marně snažili probít k Satrapově brance, vážnější příležitost jim pevná písecká obrana nedovolila.

Závěr prvního dějství poznamenala dvě nucená střídání v písecké sestavě. „Jak Presl, tak Sajtl museli opustit hřiště pro zranění. Na chvilku na to naši hru poznamenalo, ale dokázali jsme si s tím vyrovnat,“ řekl písecký trenér Milan Nousek.

Sparťané si nedokázali vytvořit územní převahu, naopak velkou možnost na zvýšení skóre měl v 58. minutě Valenta, jehož povedená rána skončila na břevně a dorážku Vávry vykopával obránce z prázdné branky. Trenér Kotal následně reagoval na hru svého týmu dvojnásobným střídáním a vzápětí mohl vyrovnat Šimáček, avšak Satrapa vytáhl jeho ránu k tyči na roh.

Valentova gólparáda do šibenice

Lekci ze zakončení dal Spartě odchovanec Slavie Tomáš Valenta. V 63. minutě se odhodlal k dělovce z dálky a míč zaplachtil přesně do pravé šibenice brankáře Čtvrtečka. Velkou možnost měl na noze Voráček, pálil těsně vedle. Dvacet minut před koncem sáhli domácí k dalšímu dvojitému střídání, usadili se na polovině Písku, ale skulinu v obraně Jihočechů našli jen jednou v 83. minutě po šťastné dorážce Vojtěcha Patráka. V závěrečném platonickém tlaku si Sparta žádnou možnost nevypracovala.

Písečtí jako první vstřelili sparťanům na Strahově dva góly a podruhé odsud putují body na jih Čech. „Za výhru jsme samozřejmě rádi. Využili jsme okamžiků před soupeřovou brankou a zaslouženě skórovali. Škoda zbytečného drama na konci. Obranná hra celého týmu fungovala perfektně. Máme silné hlavičkáře, a i když sparťané vytáhli dopředu i nadprůměrného hlavičkáře Costu, dokázali to kluci uskákat a spolu s včasným dostupováním k hráčům jsme ten závěr zvládli,“ uvedl Nousek.

Písek se na sparťanskou rezervu, s níž se utkal v létě při jejím soustředění u Otavy (0:2), dobře připravil. „Kolega Rosťa Baďura se zaměřil na taktickou stránku Sparty a vyčetl důležité věci, které nám v zápase jednoznačně pomohly. Společná práce přinesla úspěch v podobě vítězství na Spartě,“ cenil si Nousek.

AC Sparta Praha B – FC Písek 1:2 (0:1)

Góly: 83. Patrák - 12. a 63. Valenta. Rozhodčí: Řeháček - Martínek, Horáček. ŽK: 0:3 (75. Voráček a Ulbrich, 88. Hrachovec). Diváků: 250.

Sparta B: Čtvrtečka – Gabriel, Piško, Costa, Dudl, Vácha (71. Radwan), Prokopec (57. Traore), Šimáček (87. Talovierov), Mareček, Dao (57. Patrák), Horák (71. Flak). Trenér Václav Kotal.

Písek: Satrapa – Benetka, Běloušek, Vacovský, Sajtl (42. Holý) – Voráček (83. Kubiš), Kulík, J. Held, Presl (37. Vávra, 69. M. Held) – Valenta (73. Hrachovec), Ulbrich. Trenér Milan Nousek ml.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle