Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V divizních derby byli spokojenější hosté. Odvezli pět bodů

 
neděle, 20. října 2019, 14:30

Program jihočeský mužstev se v 11. kole divize A smrskl do tří zápasů. Hrála se totiž dvě regionální derby. Katovice nezaváhaly u posledního J. Hradce, kde vyhrály hladce 5:0. Béčko Dynama ČB si v Soběslavi již po dvaceti minutách zajistilo góly Lindáka náskok 2:0, ale za domácí vyrovnal agilní Vaněk. V penaltách byli přesnější budějovičtí mladíci. Čížová v notně oslabené sestavě vydřela bod s vedoucími Přešticemi.

Katovice cestovaly k derby u Vajgaru s přáním navázat na předchozí výsledky a po kvalitním výkonu dosáhly přesvědčivého vítězství 5:0. Po půl hodině vedly o dva góly, následně se během tří minut vykartoval domácí Králíček a zbytek zápasu dohrával Hradec v desíti. Katovičtí nepolevili, přidali další tři branky, když se v závěru během jedné minuty prosadil dvakrát Uher. Domácí i v oslabení a za rozhodnutého stavu bojovali až do konce. „Zahráli jsme dobrý zápas a prodloužili naši sérii na čtyři zápasy bez prohry. Hráče musím za výkon pochválit. Pochvalu zaslouží i domácí tým za sympatický výkon i o deseti hráčích. Nezabalili to ani za rozhodnutého stavu,“ hodnotil derby katovický trenér Přemysl Šroub.

Soběslavští vstoupili do derby s českobudějovickým béčkem (s pendly Ekpaiem, Polomem a Šplíchalem) nešťastně, už ve 2. minutě špatná komunikace zapříčinila vedoucí gól Dynama. Druhou branku zaznamenal po střele zpoza vápna opět Lindák a v 19. minutě byl stav 0:2. „My jsme to ale nezabalili a snažili jsme se do poločasu alespoň snížit, což se povedlo díky proměněné penaltě Vaňka. Vyrovnat mohl ještě do poločasu Kutner, ale mířil těsně vedle,“ sdělil vedoucí mužstva Spartaku Michal Lemberka. Domácí po přestávce zvýšili aktivitu a hnali se za vyrovnáním. Dynamo hrozilo jen z rohových kopů, po jednom z nich se vytáhl skvělým zákrokem Kuník. „Odměnou za zlepšený výkon byl vyrovnávací gól, který zařídil opět Filip Vaněk. Nádherně trefený přímák z téměř 20 se olízl o břevno a skončil v síti. Celkové otočení zápasu bylo v našich v našich silách, ale špatné řešení a vynikající Luksch nám to nedovolili. Penalty jsou naše Achillova pata,“ doplnil Lemberka k nerozhodnému výsledku a penaltovému rozstřelu. Velmi dobrý výkon předvedli Kuník, Zeman, Varačka, Bouchal a střelec Vaněk, u černobílých byl velkou oporou Luksch.

Čížová vyhlíží konec podzimu, sestavu lepí, jak se dá. Do souboje s vedoucími Přešticemi vstupovala oslabena o několik stabilních hráčů. Citelně scházel kanonýr Jirouš, dále Kočí a Polodna. Po delší době naskočil Zikmund a z béčka Horník. Přeštický lídr na menším hřišti výkonem neoslnil, čížovská obrana fungovala bezchybně. Utkání dospělo po vyrovnané partii k bezgólové remíze (v nastavení ještě došlo ke strkanici po zákroku na Jandu) a další bod si vystříleli Západočeši v pokutových kopech. Domácí exekutoři Rozhoň se Zahrádkou mířili nad branku.

 

Výsledky 11. kola divize A

FK Jindřichův Hradec 1910 – SK Otava Katovice 0:5 (0:2)

Góly: 26. T. Hajdušek, 34. Kadula, 60. Požárek, 85. a 86. Uher. Rozhodčí: Trska - Švorc, Nejedlý. Delegát: Walter. ŽK: 2:2 (Králíček 2 – Kadula, Janoch). ČK: 1:0 (39. Králíček). Diváků: 100.

Sokol Čížová – FK Robstav Přeštice 0:0, penalty 3:4

Rozhodčí: Čechlovský - Brychta, Průcha. Delegát: Bláha. ŽK: 3:3 (Nečas, Janda, Šitner – Kulhánek, Suchý, Zdeněk). Diváků: 159.

FK Spartak Soběslav – SK Dynamo ČB B 2:2 (1:2), penalty 3:5

Góly: 38. (pen.) a 67. Vaněk - 2. a 19. Lindák. Rozhodčí: Cupl - Mudra, M. Urban. Delegát: Brož. ŽK: 0:2 (Polom, Kalousek). Diváků: 381.

Ostatní výsledky a aktuální tabulka zde.

Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař, Jan Škrle