Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Osek poslal do vedení trenér Voříšek! Protivínští se rozešli s Lomem bez gólů

 
neděle, 20. října 2019, 22:50

V sobotu bylo na programu šest zápasů krajského přeboru. Domácí v nich ani jednou nevyhráli! Druhý Protivín v taháku kola remizoval se čtvrtým Lomem a poprvé ztratil body před vlastními fanoušky. Rudolfov dotahoval dvoubrankovou ztrátu s Milevskem, pět minut před koncem vyrovnal hlavou Šindelář. Jankov opět bodoval na Svépomoci. S béčkem Táborska uhrál bod. Čtvrtý nerozhodný výsledek se zrodil v Oseku. Skóre při velké marodce domácích otevřel 53letý kouč Voříšek. Olešník pak dvakrát vedl, ale Osečtí vždy dorovnali. Do remízové podoby spělo derby Blatné se Strakonicemi, ale proti byl v 82. minutě skórující Němeček. Č. Krumlov si zastřílel u posledního S. Ústí. Nováčkovi uštědřil „sedmičku“. V nedělním dopoledni utkání dvou trápících se mužstev vyhrály Dražice v Třeboni a 11. kolo zakončila osmigólová přestřelka Lažiště a Čimelic.

Dvě zahozené penalty na Svépomoci

Táborská juniorka hostila v sobotu dopoledne na svém kolbišti fotbalisty Jankova. Na obou stranách padla shodně jedna branka a duel dvou rozdílných poločasů skončil remízou. Hosté působili v první půlce ospalým dojmem, domácí mladíci byli daleko živější a také se zaslouženě ujali vedení po chybě jankovského Kroneisla, kterou potrestal Radosta. Dvě minuty před přestávkou byl v šestnáctce soupeře faulován Postřihač, ale Jáša výhodu penalty nevyužil, Komárek vyrazil střelu na břevno. Po obrátce Jankov výrazně přidal a netrvalo dlouho, aby sklidil za svou snahu ovoce. Deset minut po přestávce srovnal pohotovým Smékalem. V 77. minutě nařídil sudí Kaštánek druhý pokutový kop. Bürgerovu penaltu za faul na Smékala brankář Pecháčka přečetl. 

Magnetu v Protivíně chyběly góly

Druhý Protivín po vítězství u třetího Č. Krumlova hostil čtvrtý Lom, dalšího adepta na nejvyšší příčky. Přes 250 diváků vidělo vyrovnaný zápas, spíše boj o střed hřiště s několika šancemi na obou stranách, které však zlikvidovali oba velmi dobře chytající gólmani Hanus s Chylíkem. Zkušení hosté měli v první půli navrch, byli dobře organizovaní, drželi se v bloku a Šimák vysílal lehkonohé útočníky do nebezpečných brejků. Domácí se hodně naběhali, napracovali, navíc jejich kombinace brzdily nepřesnosti. Ale i oni měli několik velmi nebezpečných situací. Ve druhé části domácí přeskupili řady, prvních 15 minut patřilo jim. Pak se ale zase hra vyrovnala a odehrávala se převážně ve středu hřiště. „Myslím si, že s bodem byly nakonec spokojeny obě strany,“ uvedl Václav Křišťál, předseda Protivína, který neprohrál už devět kol po sobě.

Strakonice v derby poprvé vyhrály venku

V okresním derby protáhla Blatná čekání na tříbodový zisk na měsíc. Prvních 45 minut se spíše bojovalo, než hrálo. Ani jedno mužstvo si nevytvořilo nebezpečnou situaci. „Druhý poločas už byl stejný jako ty naše předešlé. Měli jsme tři velké šance ke vstřelení branky, je až neuvěřitelné, co se nám nepodařilo proměnit. Hostům pak stačila ke vstřelení branky jediná šance v závěru utkání a odvážejí si tři body,“ posteskl si blatenský asistent Roman Remeš. Smolařem byl domácí Čadek, který dvakrát zakončoval vedle a pokus hlavou mu Lízal chytil. V 70. minutě měl první vážnější možnost Junior. Zušťákovu střelu z vápna vyrazil Chlanda a dorážka Němečka skončila na břevně. V 82. minutě dorostenec Šimek po minutě na hřišti přihrál Zušťákovi, který nezištně pustil balon mezi nohama Němečkovi, jenž neohroženě pronikl do vápna a zakončil. Závěr byl emotivní a rozhodčí udělil sedm žlutých karet.

Osek ve slátané sestavě vydřel bod s lídrem

„Byl to jako zlý sen s dobrým koncem. Ze zdravotních důvodů se omluvili Hosnedl s Rybákem, ale jedenáct hráčů jsme dali dohromady,“ podotkl trenér Oseka Jaroslav Voříšek, který musel oprášit kopačky. Olešník potvrzoval svoji kvalitu a udával tempo. Na druhé straně Osečtí soustředěnou obranou dokázali eliminovat útočnou sílu hostí a využívali každé příležitosti k protiútokům. Už v 11. minutě se po centru Davida Říského prosadil právě kouč Voříšek. Do poločasu ale Olešník dokázal otočit stav Dudkem a Šímou. V nástupu do 2. půle centroval Blatský a Lávička hlavičkoval přesně na zadní tyč. V době tlaku domácích skóroval Olešník Peckou, ale po třech minutách srovnal dorážkou Kinkor na 3:3. „Utkání mělo spád, pro diváky určitě zajímavé. Musím tentokrát pochválit osecké hráče, kteří předvedli po dlouhé době týmový a disciplinovaný výkon. Získaného bodu si velice ceníme,“ komentoval Voříšek.

Z vedoucího kvarteta vyhrál jen Č. Krumlov

Na první domácí vítězství nečekaná jen Blatná, ale i poslední Sokol S. Ústí, který vyšel na hřišti Za řekou čtyřikrát naprázdno. Podruhé se obětoval předseda Sokola Ladislav Šebek a opět vyběhl na zelený trávník. Výsledek ze Strakonic se nováčkovi nepodařilo zopakovat, byť se dlouho hrálo bez gólů. „Na poslední celek tabulky jsme jeli získat tři body, ale proti dobře organizované obraně domácích se nám to až do prvního gólu nedařilo. Ze začátku nás při asi jediné šanci domácích podržel brankář Trnka, ale vše rozhodl do přestávky vstřelený gól,“ konstatoval trenér vítězů Václav Domin. Ve 39. minutě vyslal Strapek přesný pas za beky na Taubera a ten prostřelil Sedloně. Za tři minuty zvýšil po centru Kuny hlavou Růžička a o osudu utkání bylo rozhodnuto. „Po přestávce už to bylo jen navyšování skóre,“ dodal Domin k vysoké výhře 7:1. Premiérový gól si v úplném závěru připsal Ukrajinec Yurii Savytskyi.

Rudolfov srovnal a bral bod s Milevskem

Po půl hodině hry by si asi těžko někdo vsadil, že domácí Rudolfov nakonec urve v souboji s Milevskem bod. Ve 31. minutě prohrával již 0:2 po dorážce Hadáčka a povedené trefě Barda z hranice vápna. Jenže Rudolfov, hrající po delším období opět od začátku s trojicí matadorů Pouzar, Hrbáč a Šindelář, zmobilizoval po přestávce síly a vydal se dohánět dvougólovou ztrátu se vzduchotechniky, kteří dosud nebodovali jen jednou a z posledních čtyř zápasů uhráli 10 bodů. Sedm minut druhého poločasu snížil z penalty za faul na vlastní osobu Pouzar a vrátil svůj tým do hry. Velké šance střídajícího Vejvara a Šindeláře se neujaly, domácím zatrnulo v 78. minutě při trestném kopu Komárka z 18 metrů, který skončil na břevně. Pět minut před koncem se Rudolfov dočkal kýženého vyrovnání. Hrbáčův pas přesně našel hlavu zabíhajícího Šindeláře a odchovanec ZVVZ poslal míč nezadržitelně do sítě.

Dražice ukončily bezbodovou šňůru v Třeboni

U rybníka Svět na sebe narazily celky, které shodně pět kol nebodovaly a hodlaly změnit tuto deprimující statistiku. „Mimořádně důležitý zápas, ve kterém jsme měli ukončit naší nelichotivou bilanci. Po delší době jsme vstřelili po průniku Navrátila úvodní branku, jenže za deset minut bylo srovnáno, když jsme si dali po individuální akci Štechra vlastní gól,“ popsal důležité okamžiky prvního poločasu trenér Jiskry Karel Kladenský. Po přestávce si domácí vytvořili dvě velké šance, ale v brance Dražic se zaskvěl debutující Vanýsek. V 62. minutě přišla klíčová akce zápasu. „Po naší fatální ztrátě u autové čáry následoval centr a Kromka z první prokázal roli kanonýra. Zmar dokonal v době naší přesilovky po rychlé akci zprava M. Stuchlík,“ uvedl Kladenský k inkasovaným brankám. „Teď se ukáže charakter týmu, měli bychom prokázat, že nejsme tak špatní a urvat ještě, co se dá,“ burcoval kouč Třeboně.

Čimelice třikrát vedly, Lažiště dotahovalo

Čimelice odehrály osmé střetnutí bez porážky, ale v Lažišti sahaly na tři body. První půli měly navrch. V 6. min. potrestal špatné rozehrání domácího brankáře Hovorka. Lažiště ostatní šance ustálo, ale dopředu se dostávalo jen sporadicky, většinou hrozilo ze standardek. Ve 40. min. se po přímém kopu Huška prosadil Hojdekr a vyrovnal na 1:1. Ve druhém poločase přišla smršť. V 53. min. D. Sedláček zvrátil skóre na 2:1, za tři minuty vyrovnal z penalty za ruku Převrátil. Následně po rohu Sigmunda výborně hlavičkoval Bednařík - 2:3. V 73. minutě Vokatý dotáhl z ostrého úhlu na 3:3. Za dvě minuty dostal za tvrdý faul na Hovorku Macek červenou a penaltu opět proměnil Převrátil. V 87. min. využil chyby v obraně Čimelic Holub a po minutě na placu vyrovnal na 4:4. „Zbytečně jsme ztratili vítězství v zápase, který jsme měli zvládnout lépe,“ doplnil trenér SIKA Rostislav Grossmann.

 

Výsledky 11. kola krajského přeboru


FC MAS Táborsko B - SK Jankov 1:1 (1:0)

Góly: 17. Radosta - 55. Smékal.

FK Protivín - TJ Sokol Lom 0:0

Sokol Sezimovo Ústí - FK Slavoj Č. Krumlov 1:7 (0:2)

Góly: 85. Bartáček - 39. a 55. Tauber, 51. a 83. Klivanda, 42. Růžička, 71. Vávra, 88. Savytskyi.

SK Rudolfov - FC ZVVZ Milevsko 2:2 (0:2)

Góly: 53. (pen.) Pouzar, 85. Šindelář - 17. Hadáček, 31. Barda.

TJ Osek - FK Olešník 3:3 (1:2)

Góly: 11. Voříšek, 49. Lávička, 56. Kinkor - 22. Dudek, 31. Šíma, 53. Pecka.

TJ Blatná - FK Junior Strakonice 0:1 (0:0)

Góly: 82. Němeček.

TJ Jiskra Třeboň - TJ Dražice 1:3 (1:1)

Góly: 15. Navrátil - 25. Lonsmín (vlastní), 62. Kromka, 82. M.Stuchlík. ČK: 0:1 (79. J. Štecher).

FK Lažiště - SK SIKO Čimelice 4:4 (1:1)

Góly: 40. Hojdekr, 53. D. Sedláček, 73. Vokatý, 87. Holub - 56. a 75. (obě z pen.) Převrátil, 6. Hovorka, 60. Bednařík. ČK: 1:0 (75. Macek).

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák, Daniel Pekař