Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. A třída: Lídři stále bez porážky. Sviny vyhrály gólem v 89. minutě, Týn se rozstřílel v závěru

 
sobota, 19. října 2019, 20:55

Ani v desátém odehraném podzimním střetnutí nepoznaly vedoucí celky obou skupin I. A třídy hořkost porážky. Trhosvinenský Spartak sice ztratil ve Vodňanech dvougólový náskok, ale na Troupovu trefu z předposlední minuty už domácí nestihli odpovědět. Jubilejní desátou výhru si vystřílela týnská Olympie a se ziskem 30 bodů a úctyhodným skóre 38:2 prožívá nadmíru povedený podzim.

Ve skupině A vedly Trhové Sviny ve Vodňanech již dvougólovým rozdílem, Jan Moravec však z pokutového kopu zaznamenal kontaktní gól a v 72. minutě skóre utkání srovnal Filip Šťastný. Hostům se přece jen podařilo zaznamenat střídajícím Josefem Troupem minutu před závěrem vítězný gól. Trhové Sviny si tak udržely v tabulce první příčku a jsou zatím jediným mužstvem skupiny A bez porážky. Semice zvítězily na hřišti Lhenic a drží stále s čelem kontakt. Po nerozhodném výsledku prvního poločasu je poslal do vedení kapitán mužstva Martin Císařovský a devět minut před koncem utkání pečetil výhru Lukáš Štumpfal. Roudné zaznamenalo na domácím trávníku povinnou výhru nad Sousedovicemi. Po poločasovém vedení díky trefě Jana Hály navýšil skóre ve druhé půli v 67. minutě Martin Vlk a stanovil výsledek zápasu. Ve vyrovnané špici tabulky je Roudné druhé, zásluhou lepšího gólového rozdílu před třetími Semicemi.

Vimperk vyhrál ve Čtyřech Dvorech, když góly padaly až po přestávce. Hosté šli do vedení trefou Ondřeje Málka, za domácí srovnal v 79. minutě Martin Matušek, rozhodnutí přišlo o šest minut později, kdy výhru Šumavanu zajistil proměněním pokutového kopu Martin Šíp. Plichta se zrodila v zápase Plané s Kaplicemi. Na vedoucí gól domácího Dominika Kořínka odpověděl po přestávce kaplický Patrik Micák. Prachatice gólem Pavla Škopka ve 23. minutě vyhrály nad Olešnicí nejtěsnějším rozdílem. V nedělní dohrávce remizoval Velešín se svým soupeřem z Nové Vsi a v utkání padlo šest branek. Hosté šli do vedení gólem Karla Zatloukala v první půli, zbývajících pět bylo zaznamenáno až v té druhé. Domácí nejprve otočili výsledek. Pak v 67. minutě hrající trenér Radomil Procházka stav srovnal. Domácí opět vedli gólem Davida Přibyla a pět minut před závěrem srovnal účet utkání Zbyněk Holý. Rozhodčí udělil v zápase devět žlutých karet.

S Týnem drží krok jen Hluboká

Ve skupině B porazil v sobotní dopoledním utkání Kovářov mužstvo z Veselí nad Lužnicí, hosté šli do vedení gólem stopera Richarda Macha. Za domácí srovnal tři minuty před poločasovou přestávkou Marek Smetana. Vítězný gól zaznamenal po osmi odehraných minutách druhé půle Luboš Holub ml. Kovářovský nováček se drží v první polovině tabulky. Lídr z Týna nad Vltavou přidělil, jak bývá v jeho odehraných zápasech na domácím trávníku zvykem, dalšího „bůra“. Tentokrát to odnesla suchovrbenská Lokotka. Dva góly zaznamenal Lukáš Stoklasa. Utkání přihlíželo 240 spokojených diváků. Týnská Olympie v letošním ročníku prostě nemá mezi soupeři rovnocenného partnera. Druhá Hluboká nad Vltavou porazila Slavii České Budějovice, po poločasovém vedení pečetil výsledek až čtyři minuty před závěrečným hvizdem rozhodčího Jiří Rubick z pokutového kopu.

Bernartice tentokrát narazily na houževnatého soupeře, který je jasně přehrával především důrazem v osobních soubojích. Chýnov vytvořené šance v první půli ještě neproměnil a utkání bylo až do 74. minuty bezgólové. Pak se hlavičkou prosadil David Král a výsledek utkání stanovil také gólovou hlavičkou střídající Daniel Havlík v 85. minutě. Nová Včelnice porazila na domácím trávníku Dačice. Ševětín zvítězil nad Meteorem Tábor. Dva góly zaznamenal Petr Novotný (jeden z pokutového kopu).

Vítězství se dočkali také v Lišově ve střetnutí s Nemanicemi. Po dvougólovém vedení přidal třetí trefu na začátku druhé půle Petr Shýbal, pak dvěma góly hosté zápas poněkud zdramatizovali. Posledním střelcem byl ale domácí Libor Pechoč v 89. minutě. Lišov se sice tímto vítězstvím z posledního místa tabulky zatím neodpoutal, ale při vyrovnanosti mužstev na konci ztrácí na devátou Novou Včelnici pouhé tři body.

 

                                             VÝSLEDKY 11. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

SK Čtyři Dvory – TJ Šumavan Vimperk 1:2 (0:0)
Branky:
79. Matušek – 50. Málek, 85. (pen.) Šíp.
Rozhodčí: Vican ml. – Boček, Saidl. DFA: Bicek. ŽK: 2:2 (Hofmann, Tengl – Děd ml., Chvosta ml.). Diváků: 50.

TJ Malše Roudné – FC Westra Sousedovice 2:0 (1:0)
Branky:
37. Hála, 67. Vlk.
Rozhodčí: Vítek – Průchová, Hošek. ŽK: 1:1 (Hála – Vojtěšek). Diváků: 59.

SK Lhenice – FC AL-KO Semice 1:3 (1:1)
Branky:
17. Pavel Prenner – 2. Pavel Keclík, 72. Císařovský, 81. Štumpfal.
Rozhodčí: Tůma – Valeš, Miroslav Pečenka. ŽK: 2:0 (Mahák, Bumba). Diváků: 60.

SK Planá – FK Spartak Kaplice 1:1 (1:0)
Branky:
26. Kořínek – 66. Micák.
Rozhodčí: Boček – Vican ml., Saidl. ŽK: 3:1 (Samek, Jak. Hotový, T. Pintér – Divoký). Diváků: 92.

FK Tatran Prachatice – TJ Sokol Olešnice 1:0 (1:0)
Branky:
23. Škopek.
Rozhodčí: Mir. Pečenka – Valeš, Tůma. ŽK: 1:5 (Škopek – Bahenský, Šafránek, Jindra, Faktor, Brousek). Diváků: 100.

FK Vodňany – TJ Spartak Trhové Sviny 2:3 (0:1)
Branky:
56. (pen.) Moravec, 72. Šťastný – 16. Kolář, 51. Kodras, 89. Troup.
Rozhodčí: Votava – Talíř, Leiš. DFA: Šnajder. ŽK: 3:3 (L. Benedikt, O. Benedikt, Šťastný – Hruška, Chromčák, K. Brůha). Diváků: 50.

FC Velešín – TJ Nová Ves u Českých Budějovic  3:3 (0:1)
Branky: 54. Grznárik, 61. Šálek, 77. Přibyl – 37. Karel Zatloukal (vlastní), 67. Rad. Procházka, 85. Zb. Holý.
Rozhodčí: Cigáň – Kollmann, Juráň. ŽK: 6:3 (Šálek, Šváb, Fišer, Karel Zatloukal, Zimek, Přibyl – T. Novák, Neumann, Beneš). Diváků: 120.


SKUPINA B

TJ ZD Kovářov – TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí 2:1 (1:1)
Branky:
42. Marek Smetana, 53. Luboš Holub ml. – 30. Richard Mach.
Rozhodčí: Jarolím – Písek, Hnilička. ŽK: 3:1 (Svojše, Škoch, Luboš Holub ml. – Nuhlíček). Diváků: 120.

TJ Nová Včelnice – TJ Centropen Dačice 3:0 (2:0)
Branky:
6. Němeček, 26. Blažek, 70. Petráš.
Rozhodčí: Kříž st. – Kříž ml., Kollmann. DFA: Bicek. ŽK: 2:2 (Jaroš, Průša – Beneš, Máša). Diváků: 50.

FK Olympie Týn nad Vltavou – TJ Lokomotiva Č. Budějovice 5:0 (1:0)
Branky:
81. a 85. Stoklasa, 6. Boček, 67. Štos, 87. Dobal.
Rozhodčí: Písek – Jarolím, Hnilička. ŽK: 1:2 (Plojhar – Jak. Růžička, Bláha). Diváků: 240.

SK Ševětín – FK Meteor Tábor 4:2 (2:0)
Branky:
50. (pen.) a 82. Petr Novotný, 4. Suchan, 33. Radim Novotný – 65. V. Sedláček, 83. Janošík.
Rozhodčí: Jevčák – Dunovský, Humr. DFA: Jos. Šafránek. ŽK: 0:4 (Šedivý, Jak. Pípal, Štumfol, Břenda – po utkání). Diváků: 80.

SK Lišov – SK Nemanice 4:2 (2:0)
Branky:
14. Dav. Mlýnek, 32. Kandl, 47. Shýbal, 89. Pechoč – 61. Novotný, 81. Čapek.
Rozhodčí: Slepička – Hošek, Průchová. ŽK: 2:2 (Koláček, Shýbal – Strnad II, Jind. Lukáš). Diváků: 70.

TJ Hluboká nad Vltavou – SK Slavia České Budějovice  2:0 (1:0)
Branky: 24. Blažek, 86. (pen.) Rubick.
Rozhodčí: Brych – R. Mráz, Bartůněk. DFA: Brož. ŽK: 6:3 (Kadlec, Blažek, Stráský, Čermín, Hájek, Kössl – Petr Kindermann, Leoš Hromádka, Bohůnek). Diváků: 120.

FC Chýnov – TJ Sokol Bernartice  2:0 (0:0)
Branky: 74. David Král, 85. Daniel Havlík.
Rozhodčí: Nedvěd – Tauber, Křížovský. ŽK: 3:2 (Václav Hruška, Doubrava, David Král – Fučík, Tomáš Češka). Diváků: 120.
Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák, Michal Průcha, Jan Klein, Petr Tibitanzl
 


 
Reklama