Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Novým koučem písecké devatenáctky se stal Juraj Kobetič

 
pátek, 18. října 2019, 16:54

První dvě tréninkové jednotky pod vedením nového trenéra mají za sebou dorostenci kategorie U19. Na úterním tréninku jim byl oficiálně představen Smrčinův nástupce Juraj Kobetič.

Černá série týmu U19 naštěstí skončila v domácím střetnutí s Vyšehradem (4:2), které dočasně koučovali šéftrenér mládeže Karel Syrovátka s Petrem Jandou. Od začátku týdne má realizační tým nové složení. Kobětičovým asistentem bude Martin Kozák, který přechází od starších žáků FCP U15, a vypomáhat bude také Petr Janda, jehož hlavní náplní zůstává trénování žáků U12.

Juraj Kobetič na jaře úspěšně dovedl Protivín k záchraně v krajském přeboru a dopředu avizoval, že si chce dát od trénování přestávku. Minimálně půl roku. „Zjistil jsem, že mi fotbal vůbec nechyběl,“ podotkl Kobetič, který přichází do známého prostředí.

„Původně jsem si chtěl od fotbalu odpočinout do Vánoc. S Leošem Gornickým jsme se v létě domlouvali, že bych se mohl v zimě zapojit u mládeže v Písku. Ale nastala tu krizová situace a já nechtěl nechat Leoše ve štychu,“ vyprávěl, proč nakonec na okamžitou nabídku kývl.

Dorost Písku už trénoval

Se současným předsedou FC Písek se zná dlouhou dobu. „Hráli jsme spolu v Čížové, právě on stál tehdy za mým angažováním na post trenéra Čížové. Známe se léta jako kamarádi a také po té bafuňářské stránce,“ líčil Kobetič. „Zatím jsme se domluvili na spolupráci do konce sezony. Uvidíme, co bude dál. Pak si řekneme pojmy, dojmy a vše vyhodnotíme,“ uvedl k novému angažmá - zatím na dobu určitou.

Padesátiletý Juraj Kobetič, rodák z Bratislavy, se vrhnul na trénování v roce 2001 právě v Písku. „Byl jsem zrovna zraněný, měl jsem z divize v Čížové rozstříkané koleno, začínal jsem u mladšího dorostu a později u staršího. Odtud jsem zamířil hrát a pak trénovat do Kestřan, mezitím jsem hrál v Přešťovicích. Vrátil jsem se do Čížové jako asistent trenéra Rysa, ale ten to po půl roce zabalil a nechal mi to na krku. Podařilo se nám vyhrát krajský přebor, ale v divizi nám to nešlo, byl to moc velký skok, takže mě odvolali. Ozval se mi pan Bečvář z Protivína a strávil jsem tam krásných šest a půl roku,“ shrnul osmnáct trenérských let do několika vět.

Nový trenér písecké devatenáctky vyrazí v neděli (13,15 hod.) k premiéře do Horních Počernic proti dorosteneckému béčku Slavie Praha. „Čeká nás těžký soupeř, ale slávisté hrají s mladšími ročníky, pokusíme se něco uhrát. Dopředu se rozhodně nevzdáváme. Do konce podzimu potřebujeme získat co nejvíce bodů,“ poznamenal Kobetič před svým prvním mistrovským zápasem v rozehrané sezoně. „S klukama se teď navzájem poznáváme, musíme se trošku oťukat,“ dodal po dvou trénincích.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle