Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 10. kole KP

 
čtvrtek, 17. října 2019, 19:51

Přímou bitvu o druhé místo krumlovský Slavoj prohrál. Jednak mu nepřálo štěstí a také neměl s Protivínem klid v koncovce. Když neproměnil Kabele ani penaltu, kterou bravurně lapil hrdina zápasu Hanus, odvezli si hosté tři body. Trápí se Dražice a Třeboň. Oba celky prohrály o víkendu již popáté za sebou a v nadcházejícím programu se střetnou mezi sebou. Formu z posledních zápasů potvrdily Lom, Čimelice a Milevsko. V sestavách uvádíme hráče podle postů, na nichž skutečně nastoupili na hřišti od první minuty. Proto vás třeba překvapí, že rudolfovský Pouzar hrál na levém beku.

Výsledky 10. kola krajského přeboru


FK Slavoj Č. Krumlov – FK Protivín 0:1 (0:0)

Góly: 47. Hrynevich. Rozhodčí: Vican - Kaštánek, Mach. Delegát: Šafránek. ŽK: 2:3 (Klivanda, Růžička – Vojta, Bečvář, Uhlík). ČK: 0:1 (68. Hrachovec). Diváků: 160. V 66. min. neproměnil domácí Kabele penaltu.

Č. Krumlov: Trnka – Svoboda (76. Persán), Kabele, Švec – Strapek (76. Savytskyi), Klivanda, Novák, Vávra, Kuna – Růžička, Tauber. Trenér Václav Domin.

Protivín: Hanus – Rothbauer (11. Dan), Vojta, Uhlík, Zach – Hrynevich (78. Jiskra), Bečvář, Vorel Zbyněk, Nedvěd – Říha (30. Hrachovec), Blažek (86. Kasík). Trenér Miroslav Říha.

Nejlepší hráči: Trnka – Hanus, celý tým

Ohlas Č. Krumlova doplníme.

Miroslav Říha, trenér Protivína: „K vidění byl spíš taktický boj než pohledný fotbal, ale přesto to byl pro diváka zajímavý zápas díky emocím až do konce zápasu. Do zápasu jsme nevstoupili dobře a do 15. minuty přežily dvě příležitosti domácích. Po té se hra vyrovnala a obě mužstva se spíše soustředila na to, aby neinkasovala. K vidění byly pouze pološance a střely ze střední vzdálenosti. Naopak vstup do druhého poločasu se nám vydařil a vstřelením gólu jsme domácí hráče zaskočili a i nadále byli aktivnější. Zlomový moment zápasu přišel v polovině druhého poločasu, kdy výborný Hanus chytil pokutový kop, a když ještě v 68. minutě byl omylem vyloučen náš hráč Patrik Hrachovec, bylo zaděláno na obrovský týmový výkon. V závěru nás domácí sevřeli v pokutovém území, ale vyrovnat se jim již nepodařilo.“


TJ Dražice – SK Rudolfov 1:3 (0:1)

Góly: 85. Šimák - 15. a 55. Sládek, 79. Vejvar. Rozhodčí: Krčín - Žemlička, Kroutl. Delegát: Šnajder. ŽK: 2:1 (M. a L. Stuchlíkové – Peiger). Diváků: 70.

Dražice: Baka – Bareš, Veselý, Hořejší, D. Štecher (57. Kouřil) – M. Stuchlík (81. Mareš), Šimák, L. Stuchlík (31. Vlašin), Novotný – Kromka, J. Štecher. Hrající trenér Tomáš Hořejší.

Rudolfov: Teringl – Prokeš, Novotný, Hajný, Pouzar – Gerstner, Tušl, Janák (82. Kryeziu), Kovačičin, Peiger (70. Vejvar) – Sládek. Trenér Jiří Nárovec.

Nejlepší hráči: Šimák – Teringl, Sládek, Novotný, Hajný

Vlastimil Stuchlík, vedoucí mužstva Dražic: „Bohužel další z nepovedených utkání s hratelným soupeřem, v němž je scénář stále stejný – neproměňování šancí a prakticky ze všeho, co má soupeř, inkasujeme. K tomu všemu na marodku přibyli dva hráči a tak jediným naším světlým momentem v závěru zápasu byl krásný gól Šimáka do šibenice.“

Jiří Nárovec, trenér Rudolfova: „Z první venkovní výhry mám samozřejmě velkou radost, protože jsme přerušili nepříjemnou sérii a taky trochu bodově odskočili soupeřům pod námi. Zápas jako takový moc fotbalové krásy a kvality nenabídl. Do vedení nás po čtvrthodině dostal Mára Sládek po výborné individuální akci. Další příležitosti už jsme ale prohospodařili, a naopak nás při několika vyložených šancích domácího týmu výrazně podržel vynikajícími zákroky brankář Teringl. Na rozdíl od předchozích zápasů nám tentokrát vyšel i nástup do druhého poločasu, kdy jsme po velmi dobré akci přidali s velkou chutí hrajícím Sládkem druhý gól. Oproti první půli jsme lépe bránili, zjednodušili hru, Dražice jsme přehrávali kombinační hrou a k ničemu vážnějším je nepustili. Po dobře sehrané kombinaci jsme dali třetí gól a několik nadějných akcí jsme bohužel nedotáhli do konce. Výstavní trefa domácího hráče po naší hrubé individuální chybě pár minut před koncem už naštěstí nic neřešila. Většinu zápasu jsme byli lepším týmem a myslím, že je naše vítězství naprosto zasloužené.“


FK Olešník – TJ Blatná 4:1 (0:0)

Góly: 48. Šejvar (vlastní), 53. Pecka, 86. Dudek, 90. (+1) Lafata - 63. Mišiak. Rozhodčí: Lovětínský – Havlík, Herzog. Delegát: Němeček. ŽK: 3:1 (Šálený, Kalášek, Toth – Kůst). Diváků: 150.

Olešník: J. Studnička – Tomášek, M. Studnička (46. Nýdl), Kalášek, Šahajda (71. Rožboud) – Šálený (46. Dudek), Pecka, Heller, Lafata, Šíma – Kouba (57. Toth). Trenér Roman Chlumecký.

Blatná: Chlanda – Hrádek, Šejvar, Motyka, Nový – Sýkora (60. Prokopec), Sedláček, Kůst (82. Hlaváč), Křivanec (37. Míka), Jícha (60. Mišiak) – Čadek (73. Levý). Trenér Michal Brabec.

Nejlepší hráči: Jan Studnička – celý tým

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Blatná u nás odehrála dobrý zápas. Od nás byla první půle bez pohybu, příliš ztrát a pomalé rozehrávky. Hosté měli v prvním poločase tři slibné brejky, při nichž nás podržel v bráně Studnička. Do druhé poločasu jsme vystřídali, přešli na dva útočníky a hra byla výrazně lepší. Za druhý poločas je výhra zasloužená.“

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „Odehráli jsme hodně dobré utkání. Olešník je sice lídrem soutěže, ale kromě závěru utkání jsme s ním drželi krok a byli jsme mu více než vyrovnaným soupeřem. Prohra o tři branky je pro nás tentokrát docela krutá. Kluky musím pochválit, že utkání zvládli především po taktické stránce. Kromě malých drobností konečně zase dokázali hrát to, co jsme po nich požadovali, byť to pro ně bylo hodně fyzicky náročné. Domácím gratuluji k zisku tří bodů.“


SK SIKO Čimelice – FC MAS Táborsko B 3:0 (1:0)

Góly: 40. Sigmund, 54. Nekl, 88. Hovorka. Rozhodčí: Izugrafov - Ondřej, Přibyl. Delegát: Janíček. ŽK: 2:2 (Bednařík, Káš - Jáša, Mikuláštík). Diváků: 100.

Čimelice: Hřebejk – Jizba, Listopad, Bednařík, M. Viták – Varhan (85. Mezera), Káš, Hegenbart, Nekl (75. Rambous) – Hovorka (89. Nosek). Trenér Rostislav Grossmann.

Táborsko B: Novák – Dybala (46. Rytíř), Mácha, Laszák (46. Schramhauser), Havrda – Štefl, Jáša – Radosta, Mischnik, Římanek (46. Postřihač) – Bouchal (67. Mikuláštík). Trenér Karel Musil.

Nejlepší hráči: Bednařík, celý tým – Havrda, Postřihač

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic: „Připsali jsme si další vítězství a tři body, výsledek vypadá jednoznačně, ale jednoduché to vůbec nebylo. Rezerva Táborska má svoji kvalitu, hráči jsou na tom velmi dobře po fyzické i technické stránce. Nám pomohla chyba v rozehrávce hostí, kterou jsme těsně před pauzou potrestali. Po přestávce se hrálo nahoru dolů, hosté hrozili z rychlých brejků, ale naše obrana v čele s gólmanem Hřebejkem pracovala spolehlivě. Po pěkné akci z pravé strany jsme přidali druhou branku, zbytek zápasu jsme zvládli velmi dobře takticky. V samotném závěru přidal pojistku hlavou Hovorka po pohledné kombinaci Káše s Rambousem. Divákům se zápas musel líbit, našemu týmu patří poděkování za koncentrovaný a zodpovědný výkon.“

Karel Musil, trenér Táborska B: „Narazili jsme na zkušený tým. Měli jsme dobrý vstup do utkání, vytvořili si několik příležitostí a šancí, ale nedotáhli jsme to do finále. Domácí nás postupně začali přehrávat ve středu hřiště, lépe řešili odražené míče a drželi míč. Měli tím více ze hry a vytvářeli těžké situace v našem pokutovém území. O utkání ale rozhodla naše fatální hrubá chyba, zbytečná malá domů. Po této situaci se ukázala zkušenost domácího týmu. Čekal na naše chyby, které dokázal potrestat. Ve druhém poločase jsme si vytvořili opět dobré střelecké příležitosti a šance, ale domácí podržel gólman. Jdeme dál, je to o sbírání zkušeností a tréninku. Na druhou stranu ale také o zodpovědnosti, která nám silně chybí, tu nelze natrénovat, a proto máme takové výsledky…“


TJ Sokol Lom – TJ Jiskra Třeboň 4:2 (1:0)

Góly: 60. a 70. Neužil, 15. Šimák, 65. J. Rabiňák – 52. Holzepl, 84. Navrátil. Rozhodčí: Žurek – Kaštánek, Toucha. Delegát: Řezáč. ŽK: 2:2 (Jelen, Vysušil – Průcha, Doležal). Diváků: 180.

Lom: Chylík – Chotovinský (75. Voneš), Jelen, Vysušil – Mařík (25. Balogh), Trantýr, Šimák (73. Do Trung), O. Kosobud, Janů (65. Bosnyak) – Neužil, J. Rabiňák (88. Špičák). Mužstvo vedl asistent Lukáš Zeman.

Třeboň: Kopecký – Týnavský, Lonsmín, Koktavý, Švejda – Holzepl, Cimerhanzl (69. Navrátil), Kubata, Doležal (83. Vranovský), Matoušek – Průcha (83. Bartl). Trenér Karel Kladenský.

Nejlepší hráči: Šimák, Neužil – Matoušek

Lukáš Zeman, asistent trenéra Lomu: „Třeboň u nás odehrála velmi dobré utkání. V obraně hrála kompaktně a dobře nás napadala. My jsme si během utkání vytvořili minimum brankových příležitostí. V jiných zápasech těch šancí máme více. Tentokrát jsme byli v zakončení velmi efektivní. Se svými šancemi postupně výborně naložili Šimák, Neužil a Jirka Rabiňák. Třeboni se podařilo na začátku druhého poločasu vyrovnat, my jsme ale dokázali během deseti minut vstřelit tři góly a tím jsme utkání rozhodli. Kluky musím pochválit, že po inkasovaném gólu nezačali panikařit a byli trpěliví a čekali na svoji příležitost.“

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Pro tento zápas jsme vyztužili obranu o jednoho defenzivního hráče navíc. Dá se říci, že tento záměr fungoval dobře hodinu s průběžným stavem 1:1. Pak nám předvedli individuální kvality oba útočníci domácích, bylo to za deset minut o tři a tedy rozhodnuto. Je dobře, že jsme to nezabalili, naopak vstřelili gól a zmírnili prohru. Herně to špatné nebylo, musíme v sobě najít sílu, především tu morální.“ 


FC ZVVZ Milevsko – TJ Osek 1:0 (1:0)

Góly: 36. Hadáček. Rozhodčí: Brom - Peterka, Lepič. Delegát: Brož. ŽK: 0:3 (Blatský, Rybák, J. Říský). Diváků: 94.

Milevsko: Dvořák – Hejl, Vakoč, J. Kosobud, Málek – Volf (85. P. Novotný), Maršík, Komárek, Barda (90. M. Novotný) – Sedlák (80. Kálal), Hadáček (88. Bártík). Trenér Miroslav Strnad.

Osek: Přibyl – Rybák, Carda, Blatský, Krejčí – Hosnedl, Hoch (53. Hájek), Brabec (74. Lávička), Kinkor – J. Říský, D. Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Hadáček, Komárek, Kosobud – Přibyl, Hosnedl

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Zápas, který byl v naší režii, jsme si komplikovali sami, protože jsme nevyužili spoustu šancí. K tomu jsme nastřelili dvě břevna. Měli jsme dát tři, čtyři góly, takhle jsme se museli obávat o výsledek až do konce. Nicméně po herní stránce jsme podali opět dobrý výkon. Kluci si ukazují, že když všechno klape, jsme kompletní a všichni to odjezdíme, tak jsme kvalitní manšaft a můžeme se měřit s kýmkoliv. Vyhráli jsme zaslouženě. Soupeř se k nám dostal prakticky jen ze standardek nebo po našich chybách. Chtěli jsme hrát jednoduše a nic si zbytečně komplikovat, ale pár zaváhání jsme přece jen udělali a nabídli jim šance.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Utkání sousedů v tabulce bylo od začátku poměrně otevřené a obrany obou týmů musely být společně s gólmany na pozoru. Domácí s dirigentem Komárkem hrozili díky své aktivitě hlavně z rohových kopů, na druhé straně byly nebezpečné naše brejkové situace. V 35. minutě jsme Milevsku díky nedůraznému odkopu darovali možnost rychlého protiútoku z levé strany, který skončil gólovou dorážkou. Druhý poločas přinesl dvě nastřelená břevna domácích, ale i milevská konstrukce lehce zazvonila po hlavičce Hájka, když těsně před tím v naší největší šanci selhal David Říský. A tak díky výkonu rekonvalescenta Přibyla v naší bráně zůstalo u jediné gólové trefy, bohužel i nulového bodového zisku.“


SK Jankov – Sokol Sezimovo Ústí 3:0 (2:0)

Góly: 12. Smékal, 39. Klíma, 71. Hüttner. Rozhodčí: Kroutl - Havlík, Lovětínský. Delegát: Eibl. ŽK: 2:1 (Smékal, Lovička - Říha). Diváků: 148.

Jankov: Komárek – Fajtl, Lošek, Popelka, Bürger – Klíma, Kroneisl, Rytíř (74. Jirkovský), Šebelka (69. Hüttner), Lovička (81. Prediger) – Smékal. Trenér Petr Kadlec.

Sez. Ústí: Basík – Mrúz, Vilímek, Škarda, Brůžek – Hladík, Šmíd (79. Nikl), Fišer (64. Žilinčík), Říha, Petr Sazma (69. Drs) – Hoffmann. Trenér Milan Barteska.

Nejlepší hráči: Rytíř, Kroneisl – Říha

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Jsem rád, že jsme v tomto utkání splnili roli favorita a výsledkově zápas zvládli. Dalo by se říct, že jsme měli hru pod kontrolou, dali jsme tři branky, žádnou neobdrželi a několik dalších příležitostí jsme neproměnili. Z tohoto pohledu určitě spokojenost. O něco méně mě naopak těší náš celkový herní projev a to především značné množství nepřesností a s tím i ruku v ruce nevhodný výběr řešení v určitých herních situacích.“

Ladislav Šebek, předseda S. Ústí: „Hodnocení zbylo na mě, ale nevím pořádně, co bych zhodnotil. Je to pořád stejné, herní trápení, zranění hráči musí nastupovat i když nejsou fit, kondice neexistuje, v 60. minutě lapáme po dechu. Prostě jen z vody těžko něco uvaříme. No nic, jedeme dál, musíme prostě urvat do konce podzimu aspoň ještě devět bodů, jinak to na jaře bude nehratelné.“


FK Junior Strakonice – FK Lažiště 0:0

Rozhodčí: Kotalík – Polák, Panský. Delegát: M. Urban. ŽK: 6:5 (Kočí, Němeček, Máška, Zušťák, Šrámek, Bálek – M. a D. Sedláčkové, Macek, Jar. a Jak. Rauscherové). Diváků: 200.

Strakonice: Lízal – Kočí, Říha, M. Kostka, Němeček – Bálek, M. Šrámek, Moudrý (81. T. Kostka), Petráň (43. Boukalík) – Máška, Zušťák. Trenér Luděk Cimrhanzl.

Lažiště: Tesař – D. Sedláček, Macek, Bízek, Makoš - M. Sedláček, Hušek, Volmut (56. Linhart), Albert (56. Jar. Rauscher), Jak. Rauscher – Vokatý (79. Hrbek). Trenér Josef Raušer.

Nejlepší hráči: Lízal – Tesař, Macek, Bízek

Jiří Cibulka, vedoucí mužstva Strakonic: „V tomto utkání jsme chtěli bodovat naplno a nakonec jsme vybojovali jen bod. Bod pro oba týmy byl spravedlivý. Celé utkání bylo naprosto vyrovnané a brankových příležitostí bylo poskrovnu. Několik pěkných akcí na obou stranách, ale v zakončení to byla velká bída. Za zmínku stojí 22. minuta, kdy Moudrý vypálil zpoza obránce jedovku, kterou stačil brankář vyrazit jen před sebe a Máška dorážku nezvládl. Ve 45. minutě po velkém závaru ve vápně hostí se dostal k balonu Zušťák a jeho střelu mu na poslední chvíli zablokoval obránce. Hosté měli v 82. minutě po přetaženém centru do vápna velkou šanci, ale Makoš hlavou trefil jen boční síť. Utkání také bylo chvílemi dost nervózní, což o tom svědčí i počet udělených žlutých karet.“

Josef Raušer, trenér Lažiště: „Zápas jsme zvládli z pohledu defenzivní činnosti mužstva. Směrem dopředu jsme byli málo nebezpeční a chyběla kvalita ve finální části. Šance, které jsme si vytvořili, jsme neřešili dobře nebo je vyřešil výborný gólman Lízal. Domácí si vytvořili také několik šancí, které zachránil výborný Tesař. Zápas tak skončil spravedlivou remízou. Z mého pohledu přineslo utkání více soubojů a negativních emocí než pohledného fotbalu. Bod ze Strakonic bereme s pokorou a odjíždíme spokojeni.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař