Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Příliš ostré derby, třetí venkovní výhra Soběslavi

 
středa, 16. října 2019, 20:31

Závěr divizního podzimu bude pro jihočeské fanoušky nadmíru atraktivní. Na pořadu bude jedno derby za druhým. V posledním derby a souboji dvou předních celků soutěže porazilo béčko Dynama ČB na Složišti Čížovou 1:0. Soběslav odčinila domácí propadák s Rokycany výbornou první půlí v Berouně. Katovice pokračovaly v bodové šňůře se Sedlčany a už do přestávky rozhodly o čtvrtém vítězství před vlastními fanoušky. V nacházejícím kole jsou na pořadu dvě jihočeská derby v J. Hradci a Soběslavi.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 10. KOLE DIVIZE A 


SK Dynamo Č. Budějovice B – TJ Sokol Čížová 1:0 (1:0)

Góly: 41. Tomek. Rozhodčí: Braun - Kvaček, Novotný. Delegát: Tereba. ŽK: 2:5 (Matoušek, Etemike – Janda, Jirouš, Nečas, D. Novák, J. Novák). Diváků: 100.

Dynamo B: Luksch – Krejčí, Kočí, Kalu, Kalousek – Bouguetouta, Malecha, Tomek (72. Etemike), Lindák (90. Kortiš) – Matoušek, Šplíchal. Trenéři Jaromír Plocek a Petr Skála.

Čížová: J. Novák – Bohánek, Rozhoň, D. Novák, Zahrádka – Nečas, Janda, Polodna (37. Šitner), Majer – Jirouš, Mařík. Hrající trenér Petr Janda.

Nejlepší hráči: Tomek – nikdo

Jaromír Plocek, trenér Dynama B: „Jsme spokojeni se třemi body, nikoliv s předvedenou hrou. I s respektem a pokorou k našim soupeřům chceme hrát jiný fotbal, než jakým se prezentují oni. Máme mladé kluky, kteří se se soutěží seznamují, i tak by ale měli hrát v jiném tempu a naše hra by měla být rychlejší. Už v Berouně jsem nebyl s naší hrou spokojený a nejsem ani nyní, byť jsme za tři body rádi. Naše hra by však měla vypadat jinak. Hráli jsme špatně, Čížová má zkušené exligové hráče, a kdyby se při svých šancích prosadili, mohli jsme i prohrát. Měli bychom hrát jinak. Balon by měl létat rychleji od nohy a v naší hře by měly být sprintové náběhy. Chceme hrát fyzicky náročný fotbal a lepší po všech stránkách, což se nám v posledních dvou zápasech nedařilo. Tentokrát jsme alespoň získali potřebné body.“

Petr Janda, hrající trenér Čížové: „Předně musím říct, že Dynamo vyhrálo zaslouženě. Mělo celý zápas územní převahu a domácí si vypracovali i víc šancí než my. Tentokrát si ovšem nemohu odpustit kritickou poznámku k rozhodčím. Byli arogantní a ještě se nám vysmívali. Dokonce mi řekl, že tady nemusíme být. Ze strany rozhodčích i mladíků Dynama tam nebyl respekt k hráčům, kteří už mají něco odkopáno. Mně osobně to tady rozhodčí tak znechutili, že už mě to ve druhé půli vůbec nebavilo, a přál jsem si, aby odpískali konec. Už v osmé minutě otočil faul na mě a ještě mi dal žlutou kartu. I další situace pískal proti nám. Nevím, jestli úmyslně, nebo proto, že to neuměl. Proto jsme byli tak podráždění. Doufám, že už se s těmito rozhodčími nepotkáme. A rozhodně to není o tom, že bychom nedokázali přijmout prohru. Víme, že netrénujeme, manšaft dáváme těžko dohromady, a proto jsme ani nepočítali, že bychom tu mohli vyhrát. Dokud jsme stačili běhat, dostali jsme se do přečíslení, která se daly vyřešit lépe. To bylo zejména v prvním poločase. Po půli už Dynamo drželo balon a s ubývajícími silami jsme to měli na velkém hřišti těžké. Musíme se soustředit hlavně na domácí zápasy, které bychom chtěli vyhrávat.“


SK Otava Katovice – TJ Tatran Sedlčany 4:1 (3:1)

Góly: 8. (pen.) Janoch, 33. T. Hajdušek, 38. Kadula, 79. Požárek – 11. Kvěch. Rozhodčí: Košan – Paták, Kříž. ŽK: 1:4 (T. Hajdušek – Krůta, Dvořák, Čejda, Čipera). Diváků: 319.

Katovice: K. Hajdušek – Horejš (54. Chylík), T. Hajdušek, Tušer, Cibulka – Repa (87. Matas), Janoch, Kahuj, Pavlovič – Kadula – Uher (65. Požárek). Trenér Přemysl Šroub.

Nejlepší hráči: Pavlovič, Janoch, Kadula

Přemysl Šroub, trenér Katovic: „Na domácím hřišti jsme přivítali Sedlčany a dokázali zvítězit 4:1, takže panuje spokojenost. Povedl se nám hned začátek zápasu a z penalty jsme šli do vedení. Bohužel jsme hned za tři minuty inkasovali a začalo se od nuly. Ještě do poločasu jsme přidali zaslouženě dva góly a další šance zlikvidoval hostující brankář. Druhý poločas jsme chtěli pokračovat v dobré defenzivě a pokusit se přidat další uklidňující gól, a to se povedlo. Všichni hráči podali proti kvalitnímu soupeři nadstandardní výkon a zaslouží pochvalu. Teď jedeme na půdu posledního Jindřichova Hradce a budeme chtít prodloužit naši bodovou sérii.“


Český lev-Union Beroun – FK Spartak Soběslav 1:3 (0:3)

Branky: 83. Počta - 13. Boháč, 16. Vaněk, 29. Varačka. Rozhodčí: Duda- Štrincl, Szikszay. Delegát: Hamouz. ŽK: 4:1 (Kutner). Diváků: 130.

Soběslav: Kuník – Zeman, Boháč, Suchan, Podráský – Vaněk (91. Maršík), Bouchal, Hromada, Bouška (85. Brabec) – Kutner (78. Dvořák) – Varačka (86. Mazouch). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Bouchal, Hromada, Vaněk, Varačka

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Po ne zcela podařeném zápase doma s Rokycany jsme potřebovali zabrat v Berouně, který je hlavně v domácím prostředí velmi nepříjemný, o čemž se přesvědčilo minulý týden Dynamo. Výborně jsme zvládli hlavně první poločas, a třemi brankami prakticky rozhodli zápas. Druhá půle už nebyla z naší strany tak dobrá, řekl bych udržovací, nicméně další dvě tři šance jsme si ještě vytvořili, bohužel už bez brankového efektu. V sobotu nás čeká derby s béčkem Dynama, pokusíme se udobřit si naše věrné příznivce. O motivaci bude určitě postaráno, protože několik našich hráčů prošlo mládežnickými kategoriemi našeho sobotního soupeře.“


FK Robstav Přeštice – FK Jindřichův Hradec 1910 7:0 (4:0)

Góly: 21., 56. a 58. Strejček, 28. a 60. Suchý, 6. Přibáň, 15. Mudra. Rozhodčí: Dohnal - Vokoun, Radina. Delegát: Macháček. ŽK: 2:0. Diváků: 146.

J. Hradec: Hulík – Blažek, Völfel, Votava, Králíček – Škoda, Scoarnec (86. Chyška), Abderrabi (72. Princ), Janák – Kubín (33. Cajz), Toman (81. Krejník). Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: nikdo

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Utkání v Přešticích jsme vůbec nezvládli, během deseti minut udělali dvě chyby, které domácí tým potrestal. Od té doby byli domácí absolutně v klidu a v zápase dominovali. My jsme dostali lekci téměř ze všeho a Přeštice zvítězily naprosto bez problémů a hlavně po velmi kvalitním výkonu.“


Ostatní výsledky

FC Viktoria Mariánské Lázně - SK Petřín Plzeň 2:4 (1:2), 22. (pen.) a 59. Nedbalý - 15. Demeter, 27. Provod, 64. Lisý, 66. Šimáně.
FC Rokycany - FK Hořovicko 2:2 (1:0), penalty 4:2, 37. Sadílek, 92. Řezáč - 78. Pyšek, 88. (pen.) Březina.
SK Klatovy 1898 - SK Senco Doubravka 1:0 (0:0), 58. (pen.) Janda.
TJ Slavoj Mýto - FK Hvězda Cheb 6:2 (2:1), 5. Štych, 24. Konopásek, 62. Hereit, 63. Skopový, 84. Zajíček, 90. Havel - 45. Kubinec, 51. Iterský.


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle