Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Borovany dotáhly s Kaplicí dvougólové manko

 
středa, 16. října 2019, 19:34

Borovanské ženy přivítaly v dalším divizním kole na svém hřišti hráčky FK Spartaku Kaplice. Na trávník vyběhla v týmu hostí Procházková, která do této sezony oblékala dres domácího Calofrigu. Na rozmočeném terénu se hrál zápas dobré úrovně s množstvím šancí na obou stranách a lze říci, že konečná remíza je spravedlivá, i když domácí hráčky vyrovnali až v poslední minutě utkání.

Zápas začal z obou stran opatrně a hostující trenér musel hned v úvodu zápasu vystřídat Bartoníčkovou pro bolesti zad. Domácí hráčky zase mířily mimo branku nebo byla na svém místě brankářka Petržalová. V 11. minutě zahrávala Vyslužilová přímý kop z pravé strany po faulu na Benedovou, mířila však hodně mimo branku. Za pět minut vysunula Benedová do šance z pravé strany Kršíkovou, míč skončil ale nad brankou hostí.

Kaplické hráčky zahrozily ve 25. minutě. Procházková prošla po pravé straně, ale Zemanová vyrazila následnou střelu na rohový kop. V dalších minutách se hrálo většinou ve středu hřiště s minimem šancí na obou stranách. Stav na ukazateli skóre se mohl měnit ve 39. minutě. Hostující Vaňková vyslala do sóla Petříkovou, kterou domácí obrana nechala na polovině úplně volnou. Brankářka Zemanová vyběhla až před vápno, Petříková jí udělala kličku, jenže dobíhající Hurdálková byla rychlejší a míč uklidila do bezpečí. V poslední minutě prvního dějství se po špatném odkopu hostující obrany dostala před Petržalovou Benedová, ale ani ona nebyla úspěšná.

Kontaktní gól je vrátil do hry

Druhý poločas začaly lépe hostující hráčky. Ve 48. minutě faulovala Konopová, Petříková zahrávala přímý kop z pravé strany, míč prošel vápnem až k Zemanové, ta jej vyrazila jen před dobíhající Pálkovou, která už si věděla rady – 0:1. Domácí hráčky byly brankou zaskočeny a hosté měli více ze hry. Navíc v 55. minutě dostala Michálková žlutou kartu po zbytečném faulu na Vaňkovou. Hosté změnili stav utkání v 62. minutě. Hurdálková faulovala skoro na půlící čáře, k přímému kopu se postavila Vaňková, přesně našla opět Pálkovou (na fotu ve světlemodrém) a hosté vedli o dvě branky – 0:2.

Domácí diváci se další branky dočkali hned po rozehrání. Vyslužilová našla přesnou přihrávkou na pravé straně nabíhající Benedovou a její střela k tyči skončila za zády Petržalové – 1:2. Domácí hráčky byly diváky povzbuzovány k vyrovnání, více se tlačily do útoku, ale tím otevíraly prostor pro brejky hostí. Po jednom z nich se v 75. minutě dostala z levé strany před Zemanovou dobře hrající Pálková, ale ta její pokus o kličku vystihla.

Ke konci zápasu se čekalo, zda Kaplice vstřelí rozdílovou branku nebo se domácím podaří vyrovnat. V 79. minutě zkoušela štěstí střelou z 30 metrů Veronika Jedličková, míč šel nad branku. Za dvě minuty prošla do vápna hostí po levé straně Michálková, v poslední chvíli ale uklouzla. V 85. minutě se po levé straně dostala ke střele Konopová, ale i její pokus šel nad branku. Rozuzlení přišlo až v 90 minutě. Výborně hrající Hurdálková vybojovala před vlastní šestnáctkou míč, našla volnou Jandovou, ta přihrála za obranu na levé straně nabíhající Michálkové a její sólo do vápna a následná přihrávka Kršíkové, která byla u míče dřív než Petržalová, znamenalo vyrovnání na konečných 2:2.

TJ Calofrig Borovany – FK Spartak Kaplice 2:2 (0:0)

Góly: 63. Benedová, 90. Kršíková - 48. a 62. Pálková. Rozhodčí: Krauskopf - Zevl, Kotnauer. ŽK: 1:0 (Michálková). Diváků: 80.

Borovany: Zemanová - Kršíková, Hurdálková, Jandová, Konopová, Benedová, Lehejčková, Vyslužilová, Kotrčová, Sivá, Michálková. Střídaly Kocoňová, Šlapanská.

Kaplice: Petržalová - Praizlerová, Jedličková Veronika, Petříková, Procházková, Litvanová, Jedličková Kateřina, Pálková, Bartoníčková, Chvalová, Vaňková. Střídaly Straková, Michalicová.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Calofrig Borovany