Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Derby v ČFL vyhrál podruhé Písek. Tři body mu zajistil Rendla

 
neděle, 2. dubna 2017, 15:14

Třetiligové derby na Svépomoci se stalo kořistí hostujícího Písku. Gólem kapitána Michala Rendly po rychle rozehraném rohovém kopu a pohotové dorážce vyhrál nad béčkem Táborska 1:0.

Táborští se před výkopem derby oficiálně rozloučili s dvojicí hráčů Alešem Kočím a Tomášem Froňkem, kteří v zimě odešli do konkurenčního Písku. Především Kočí zanechal v táborském klubu nesmazatelnou stopu. Na Soukeník přišel v létě 2007 z Prachatic, od nichž tehdejší Spartak S. Ústí odkoupil účast v ČFL.

Táborské béčko vedl do derby v roli trenéra Radim Kokeš, asistent u A-týmu, radou mu pomáhali Roman Nádvorník a Tomáš Samec.

Písečtí na začátku zápasu dvakrát zahrozili Martinem Heldem, domácí odpověděli hlavičkou kapitána Chotovinského po rohu a Peterkovou ranou těsně nad Varyšovu branku. Bezgólové skóre se po vyrovnané hře nezměnilo.

Krátce po přestávce přišly dvě veliké šance na obou stranách. Táborský Dordevič běžel sám na branku a vystřelil, brankář Varyš stačil zasáhnout. Zanedlouho se připomněl s chutí hrající Kočí, jehož střelu vyrazil brankář Řehák na roh.

Po hodině měl na kopačce úvodní gól extáborský Froněk, prošel až do šestnáctky, ale Řehák si s jeho pokusem poradil. V 71. minutě už udeřilo. Písečtí rychle rozehráli roh nakrátko, následoval přetažený centr na zadní tyč, Voráček vrátil hlavou míč na malé vápno a Michal Rendla zblízka propálil Řeháka.

Písek už těsný náskok udržel, i přes možnosti střídajícího Kostky, při níž včas zasáhla hostující obrana, a nastřelené břevno píseckým Martinem Heldem.


FC MAS Táborsko B – FC Písek 0:1 (0:0)

Gól: 71. Rendla.

Rozhodčí: Martínek – Pekař, Kovářová. ŽK: 3:4 (Kalvach, Presl, Běloušek - Kočí, Sajtl, M. Held, P. Řehák). Diváků: 160.


Táborsko B: J. Řehák – Landovský, Chotovinský, Běloušek, Hanzlík – Souček (71. Nehoda), Peterka (38. Presl), Kalvach (86. Grobár), Ciku (74. Turek) – Mrázek, Dordevič (61. Kostka). Mužstvo vedl Radim Kokeš.

Písek: Varyš – Hrachovec, Rendla, Holub, Sajtl – Voráček, Milec, Kočí, P. Řehák, Froněk – M. Held (82. Řezáč). Trenér Ondřej Prášil.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle