Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice se doma konečně střelecky prosadily. Odnesl to Ševětín

 
středa, 16. října 2019, 11:59

K odehrání 10. kola krajské 1. A třídy zavítal do Bernartic soupeř, kterému letošní ročník určitě nevychází podle představ. Ševětín se totiž v tabulce krčí na předposledním místě. V minulém kole na domácím trávníku sice smetl Veselí nad Lužnicí, avšak pro toto utkání mu chyběl právě strůjce vysoké výhry.

Domácí vstoupili do zápasu lépe a hned z první standardy zaznamenali gól. Dlouhé autové vhazování Ťupy z levé strany téměř od rohového praporku v 9. minutě na přední tyči nazdvihl zády k bráně Tomáš Pěchota a míč skončil v síti u vzdálenější tyče – 1:0.

O dvě minuty později se ukázal postavou nevelký, avšak velice šikovný hostující útočník Melichar. Prošel šikovně domácí obranou a z levé strany vystřelil. Bernartický gólman Tomáš Fučík jeho střelu vyrazil. V 19. Minutě si dlouhé autové vhazování tentokráte z pravé strany Ťupa zopakoval. Míč tentokrát hlavou nadzdvihl Rakovan a následná hlavička Peterky skončila vedle brankové tyče. Ve 26. minutě opět střílel zleva z velkého úhlu Melichar a míč skončil vedle zadní tyče v autu. Ve 32. minutě se domácí trefili podruhé. To David Kukrál nádhernou střelou z třiceti metrů vymetl levou šibenici Novotného brány a bylo to – 2:0.

Ve 40. minutě zakončoval jen lehkou příliš nepovedenou střelou Daniel Dvořák, bernartický gólman s míčem neměl problémy. Pěchotovu přihrávku zakončoval o dvě minuty později z otočky Kukrál, střela však byla zblokována a akce skončila rohovým kopem. Ve 44. minutě byl v pokutovém území faulován Rakovan a rozhodčí nařídil pokutový kop. Míč si na značku postavil brankář Tomáš Fučík a překonal ševětínského brankáře potřetí – 3:0. Byla to v pořadí jeho třetí proměněná penalta v soutěži. Spokojenější odcházeli do šatny samozřejmě domácí s tříbrankovým náskokem.

Ve druhé půli hosté snížili

Ve druhém poločasu byli od počátku kupodivu aktivnější hosté, domácím se hra příliš nedařila a na hřišti to bylo hodně vidět, hosté toho náležitě využili a utkání udělali zajímavějším. V 48. minutě snížil šikovný Václav Melichar, prostřelil Fučíka a zaznamenal první gól hostů – 3:1. V 50. minutě vystřelil s nevelkou razancí Dvořák a bernartický brankář míč lapil. V 60. minutě zbytečný faul na Šachla v pokutovém území byl signálem pro rozhodčího k odpískání druhé penalty, tentokrát na druhé straně. Míč si vzal Petr Novotný a střelou pod břevno zaznamenal kontaktní gól – 3:2.

Až tento moment domácí probudil z letargie od počátku druhé půle a opět začali hrát svůj fotbal. V 64. minutě ještě donutil střelou Radim Novotný brankáře Fučíka k akrobatickému zákroku a vytažení míče nad břevno. Pak už začali opět kralovat domácí a v poslední pětadvacetiminutovce nepustili hosty již do žádné brankové příležitosti. V 65. minutě po dlouhém výkopu bernartického gólmana Tomáše Fučíka se od země míč odrazil k nabíhajícímu Adamu Rakovanovi a ten již věděl, co s ním má dělat. Trefil se parádně – 4:2. O dvě minuty později Trantinův trestný kop zakončil hlavičkou Kukrál jen nad bránu. V 75. minutě našel Pěchota přesným centrem z levé strany Adama Rakovana, který hlavičkou rozvlnil síť za Novotného zády popáté – 5:2. V 83. minutě unikl po pravé straně střídající Staněk a přesným centrem vyzval ke skórování Jana Psohlavce, který placírkou usměrnil míč do sítě – 6:2. Poslední příležitost ke skórování měl stoper Novák. V 89. minutě z levé strany ač atakován ševětínským bekem dokázal zakončit. Jeho střela však skončila jen těsně vedle bližší tyče v autu.

Domácí začali zápas dobře, i když terén jim nějakou kombinační hru příliš neumožňoval. Hosté na tom byli podobně. Chyběl jim v základní sestavě střelec čtyř gólů z minulého domácího zápasu Tomáš Sedláček. Bernartice vyhrály poločas zaslouženě a třígólový náskok byl slibný. Na začátku druhého poločasu jakoby hráči zapomněli, co je zdobilo v tom prvním. Hosté to ve druhé půli nezabalili, v průběhu dvanácti minut hry snížili skóre na jednogólový rozdíl a snažili se zápas zdramatizovat. Z domácích ale spadla deka a hostům už v poslední pětadvacetiminutovce nic nedovolili, přidali další tři góly, jasně vyhráli a přetrhli šňůru zápasů v domácím prostředí, kdy ve čtyřech zápasech zaznamenali pouhé tři góly.

V příštím kole hrají Bernartice u svého tabulkového souseda v Chýnově. Utkání bude sehráno v neděli 20. října a začátek je stanoven na 15.30 hodin.

TJ Sokol Bernartice – SK Ševětín 6:2 (3:0)

Branky: 65. a 75. Rakovan, 9. Pěchota, 32. Kukrál, 44. (pen.) Tomáš Fučík, 83. Psohlavec – 48. Melichar, 60. (pen.) Petr Novotný. Rozhodčí: Kříž ml. – Vican ml., Náprava. ŽK: 4:2 (Smrčina, Tomáš Češka, Petr Kolář, Staněk – Luk. Novotný, Jak. Suchan). Diváků: 110.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Patrik Brož, Novák, Trantina, Tomáš Češka (46. Petr Kolář) – Kukrál, Smrčina – Peterka (78. Staněk), Ťupa (67. Psohlavec), Pěchota – Rakovan (85. Fedák). Trenér Pavel Schorník.

Ševětín: Luk. Novotný (K) – Švejda (84. Jos. Syrovátka), Sváta, Mir. Šachl, Partl (56. Chovanec) – Jak. Suchan – Dan. Dvořák, Petr Novotný, Chmel – Radim Novotný (75. Vá. Syrovátka), Melichar. Trenér Milan Novotný.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák