Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Strakonice – Lažiště 0:0. Místo gólů padaly žluté karty

 
úterý, 15. října 2019, 14:44

V 10. kole KP za krásného podzimního počasí na sebe narazili nováčkové KP, kteří postoupili se stejné skupiny I. A třídy. Lažišťští z prvního a Strakoničtí ze čtvrtého místa. V minulé sezóně vyhrál vždy domácí tým. Nyní se dal čekat opět vyrovnaný zápas. Domácí potřebovali body k odlepení se od spodku tabulky, hosté chtěli potvrdit body z utkání s Blatnou.

Začátek zápasu byl oboustranně hodně opatrný, tudíž mnoho vzruchu na hřišti nepřinesl. Na obou stranách bylo dost nepřesností, tak se v úvodu žádná větší šance neurodila. Až ve 21. minutě si po rohovém kopu domácích naběhl na odražený balon Moudrý a skrz houštinu těl zakončil. Jeho střelu vyrazil Tesař před sebe, kde se ocitl v největší šanci zápasu Máška, ale i jeho Tesař skvělým zákrokem vychytal.

Hosté ohrožovali domácí svatyni pouze střelami ze střední vzdálenosti, které šly většinou mimo branku. Lízal tudíž moc práce neměl. Těsně před odchodem do kabin si naběhl do dobré pozice na Bálkův centr Zušťák, ale těsně před zakončením mu balon ukopl vracející se D. Sedláček. To bylo v prvním poločasu vše.

Kdo čekal ve druhé půli ofenzivnější podívanou, tak se mýlil. Vzruchu na hřišti sice přibylo, ale díky několika ostřejším zákrokům na obou stranách, které musel sudí Kotalík řešit napomenutím. V nervózním utkání to neměl jednoduché, ale nakonec vše zvládl, byť rozdal celkem jedenáct žlutých karet. Šance by se daly ale spočítat opět na jedné ruce.

Sudí rozdal 11 žlutých

V 51. minutě sklepl M. Sedláček na vápně balon Volmutovi, aby jeho pohotová střela šla těsně nad Lízalovu branku. V 73. minutě prodloužil na druhé straně Bálek hlavou na Zušťáka, který si navedl balon do šestnáctky a vystřelil okolo Mackových nohou, ale jeho křižná střela těsně minula pravou tyč Tesařovy branky.

V 81. minutě přišla největší šance hostů. Na M. Sedláčkův centr si na zadní tyči naběhl Makoš, který hlavou v pádu trefil pouze boční síť. Poslední slovo měli domácí. Dlouhý Říhův nákop doběhl Bálek, který si na hranici pravidel odstavil D. Sedláčka a pohotově zakončil. Jeho levačku, ale opět lapil pozorný Tesař. V závěru se převážně jenom žlutilo, tak rozhodčí nakonec zápas ukončil, aniž by se dvoustovka diváků dočkala branky.

Zápas podprůměrné úrovně skončil zaslouženou remízou, ze které se asi více těšili hosté, kteří mají o nějaký ten bodík přece jenom více. V utkání hráli jednoznačně prim obrany. U domácích zejména M. Kostka s Němečkem, u hostů stopeři Macek s Bízkem a spolehlivě opět zachytal Tesař.

Pokud budou chtít oba soupeři v příštím kole bodovat, budou muset přidat zejména směrem dopředu. Strakoničtí zajíždějí možná již k existenčnímu utkání do Blatné, Lažiště hostí rozjeté Čimelice.

FK Junior Strakonice - FK Lažiště 0:0

Rozhodčí: Kotalík – Polák, Panský. DFA: M. Urban. ŽK: 6:5 (Kočí, Němeček, Máška, Zušťák, Šrámek, Bálek – M. a D. Sedláčkové, Macek, Jar. a Jak. Rauscherové). Diváků: 200.

Strakonice: Lízal - Němeček, Říha, M. Kostka, Kočí – Bálek, Šrámek, Moudrý (81. T. Kostka), Petráň (43. Boukalík) – Máška, Zušťák. Trenér: Cimrhanzl.

Lažiště: Tesař – Makoš, Macek, Bízek, D. Sedláček – Jak. Rauscher, Hušek, Volmut (56. Linhart), Albert (56. Jar. Rauscher), M. Sedláček – Vokatý (79. Hrbek). Trenér: Raušer.

 
 
Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Jan Škrle