Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Další výhra Katovic na domácí půdě

 
pondělí, 14. října 2019, 14:08

Páté domácí střetnutí proměnil divizní nováček z Katovic ve čtvrté vítězství v řadě. Proti Tatranu Sedlčany rozhodli Katovičtí již do přestávky, kdy si vytvořili dvougólový náskok, který pojistili na konci druhého poločasu.

„Dokázali jsme zvítězit 4:1, takže panuje spokojenost,“ chválil si na úvod svého hodnocení trenér Přemysl Šroub. Utkání sledovalo 319 diváků a do 11. minuty viděli po jednom gólu na každé straně. „Povedl se nám hned začátek zápasu a z penalty jsme šli do vedení. Bohužel jsme hned za tři minuty inkasovali a začínalo se od nuly,“ poznamenal Šroub. V 8. minutě brankář Sedlčan Glogar fauloval Kadulu a nařízenou penaltu proměnil zkušeně Janoch. Zanedlouho odpověděl hostující Tatran kombinační akcí, na jejímž konci byl Kvěch a dělovkou ze strany propálil gólmana K. Hajduška. Hlavní sudí chybně napsal do zápisu 32. minutu...

Katovice přidaly na otáčkách a po půl hodině zaslouženě navyšovaly dvakrát skóre. Nejprve se po rohovém kopu trefil ze své parkety hlavou pod břevno obránce T. Hajdušek a už za pět minut po průniku Pavloviče po pravé straně dostal přihrávku na vápně osamocený Kadula a zacílil levačkou přesně k tyči.

„Další šance zlikvidoval hostující brankář. Druhý poločas jsme chtěli pokračovat v dobré defenzivě a pokusit se přidat další uklidňující gól, a to se povedlo,“ poznamenal k druhé půli Šroub.  V 79. minutě se na půlce hřiště zmocnil míče s chutí hrající Janoch, uličkou našel před vápnem střídajícího Požárka, který placírkou k levé tyči uzavřel skóre na 4:1. „Všichni hráči podali proti kvalitnímu soupeři nadstandardní výkon a zaslouží pochvalu,“ ocenil Šroub po zisku tří bodů, které vynesly jihočeského nováčka na klidné osmé místo.

V závěrečné třetině podzimu čekají na katovické fotbalisty tři krajská derby, souboj s prvními Přešticemi a domácí rozlučka s Klatovy. „Teď jedeme na půdu posledního Jindřichova Hradce a budeme chtít prodloužit naši bodovou sérii,“ dodal katovický kouč k nejbližšímu střetnutí.

SK Otava Katovice – TJ Tatran Sedlčany 4:1 (3:1)

Branky: 8. (pen.) Janoch, 33. T. Hajdušek, 38. Kadula, 79. Požárek – 11. Kvěch. Rozhodčí: Košan – Paták, Kříž. ŽK: 1:4 (T. Hajdušek – Krůta, Dvořák, Čejda, Čipera). Diváků: 319.

Katovice: K. Hajdušek – Horejš (54. Chylík), T. Hajdušek, Tušer, Cibulka – Repa (87. Matas), Janoch, Kahuj, Pavlovič – Kadula – Uher (65. Požárek). Trenér Přemysl Šroub.

Nejlepší hráči: Pavlovič, Janoch, Kadula.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle