Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. A třída: Trhové Sviny udržely vedoucí pozici. Týn kraloval u Malého jezu

 
sobota, 12. října 2019, 21:08

Vedoucí trojice skupiny A nezaváhala a pomalu jde do trháku. Trhové Sviny si udržely první pozici, když si poradily doma s Planou. Roudné uspělo na Šumavě s Vimperkem a třetí Semice neměly potíže s Vodňany. Suverénní Týn prokázal vysokou kvalitu na hřišti Slavie Č. Budějovice. Už do poločasu vedla Olympie 4:0 a druhá půlka se jen dohrávala. Poslední zůstává Lišov, který prohrál na Lokomotivě ČB. Po přestávce musel naskočit do hry 53letý lišovský kouč Jiří Beneda.

Ve skupině A tři nejvýše postavená mužstva v tabulce plně bodovala a udržela si tak své pozice. Velmi dobře hrající Semice vyhrály nad Vodňany a jsou ve výsledkové tabulce třetí. Po dvougólovém vedení domácích v první půli, zaznamenal kontaktní branku Jan Moravec proměněním pokutového kopu. Po třech minutách hry však zvýšil náskok Radek Veleman na dvougólový rozdíl a výsledek pečetil sedm minut před koncem zkušený Martin Škulina. Roudné plně bodovalo ve Vimperku díky gólovým trefám Jana Hály a Artura Goretkiho. Dohrávalo zápas od 58. minuty bez vyloučeného Viktora Kadlece. Trhové Sviny si díky výhře s nebezpečnou Planou udržely pozici lídra. Dva góly vsítil Jiří Macák. V souboji dvou nováčků soutěže prohrála na domácím trávníku sousedovická Westra s Velešínem. Po bezbrankovém prvním poločasu rozhodli hosté o svém vítězství v průběhu čtyř minut góly Stanislava Šálka a Jakuba Grznárika.

Nová Ves přenechala všechny body Lhenicím, když jediný gól utkání zaznamenal v 66. minutě Roman Pořádek. Olešnice na svém hřišti byla ráda, že vybojovala se Čtyřmi Dvory alespoň plichtu. Skóre zápasu srovnávala až v poslední minutě Romanem Brouskem, který proměnil pokutový kop. Domácí hráli poslední dvacetiminutovku bez vyloučeného Filipa Šafránka a v páté minutě nastavení vytáhl rozhodčí Jarolím další červenou kartu a obdržel ji Radim Horelica. Kaplice nečekaně přenechaly všechny body prachatickému Tatranu. Ten vedl po první půli o dva góly. Za domácí skóre pouze korigoval Jiří Divoký v 63. minutě hry proměněním pokutového kopu. Do konce utkání se domácím i přes značnou snahu vyrovnat nepodařilo.

Olympie protáhla šňůru výher na devět

Ve skupině B lídr tabulky z Týna nad Vltavou vyhrál u Malého jezu nad českobudějovickou Slavií a nadále pokračuje v soutěži bez bodové ztráty. O vítězství rozhodl již do přestávky, kdy zaznamenal všechny čtyři gólové trefy. Dvě zajistil nejlepší kanonýr minulého ročníku krajského přeboru Radim Štos. Druhá Hluboká nad Vltavou také přivezla všechny body z hřiště čekanického Meteoru. Po dvougólovém poločasovém vedení hostů zaznamenal kontaktní gól David Fiala. Hosté však zvýšili svůj náskok Jiřím Rubickem. Domácí již pouze korigovali druhou brankou Fialy, tentokrát z pokutového kopu. Hostům byl vyloučen v 90. minutě Rubick. Suchovrbenská Lokomotiva získala důležité body s Lišovem. Jediný gól zaznamenal  čtvrt hodiny před závěrem zápasu Jakub Růžička. Hosté hráli od 50. minuty přesilovku, když byl domácím vyloučen Tunisan Mohamed Khalil Ayeb, počet hráčů na hřišti se srovnal v 74. minutě, hostující David Mlýnek obdržel z rukou rozhodčí Nikoly Průchové také kartu barvy červené.

Chýnov veze bod z Veselí nad Lužnicí, na úvodní gól Filipa Zadražila v první půli odpověděl v 61. minutě hry kapitán domácích Martin Čížek. Nemanice vyhrály nad Novou Včelnicí až gólem deset minut před závěrem, jehož autorem byl Václav Čapek. Kovářovský nováček cestoval ke svému nejvzdálenějšímu soupeři do Dačic, po bezbrankovém poločasu inkasoval v rozmezí deseti minut tři góly, kosmetickou úpravu výsledku zajistil tři minuty před závěrečným hvizdem rozhodčího exželečský Michal Brůžek. Dačice se touto důležitou výhrou odpoutaly od spodních vod tabulky a jsou aktuálně deváté. V nedělní dohrávce zvítězily Bernartice vysoko nad Ševětínem. Po tříbrankovém vedení v první půli hosté dvěma góly za sebou ve druhém poločasu zápas zdramatizovali, avšak v závěrečné pětadvacetiminutovce nastříleli Bernartičtí další tři góly a o utkání bylo rozhodnuto. Dva góly vítězů zaznamenal Adam Rakovan. Touto výhrou si domácí udrželi kontakt s druhou Hlubokou a jejich odstup od čtvrtého Chýnova je čtyřbodový.

                                      VÝSLEDKY 10. KOLA I. A TŘÍD


SKUPINA A

FC Westra Sousedovice – FC Velešín  0:2 (0:0)
Branky: 58. Šálek, 62. Grznárik.
Rozhodčí: Talíř – Jarolím, Hučík. ŽK: 2:1 (Šilhan, Linhart – Jirský). Diváků: 76.

FC AL-KO Semice – FK Vodňany  4:1 (2:0)
Branky: 16. Císařovský, 28. Zoch, 66. Veleman, 83. Škulina – 63. (pen.) Moravec.
Rozhodčí: Mir. Pečenka – Votava, R. Novák. DFA: Štuk. ŽK: 4:3 (Antony, Buchtele, Štumpfal, Breibisch - vedoucí mužstva – Milan Brož, Matěj Otepka, Moravec). Diváků: 80.

TJ Šumavan Vimperk – TJ Malše Roudné  0:2 (0:1)
Branky: 19. Hála, 77. Goretki.
Rozhodčí: Jevčák – Pravda, Písek. ŽK: 2:0 (Jan Blahout, Rod). ČK: 0:1 (58. Kadlec). Diváků: 100.

TJ Spartak Trhové Sviny – SK Planá u Českých Budějovic  3:1 (2:0)
Branky: 8. a 64. Macák, 36. Lukáš Gažák – 71. Lengyel.
Rozhodčí: Tůma – Cigáň, Klimeš. ŽK: 0:1 (Jakub Hotový). Diváků: 80.

TJ Nová Ves u Českých Budějovic – SK Lhenice  0:1 (0:0)
Branky: 66. Roman Pořádek.
Rozhodčí: Náprava – Vican ml., Kříž ml. ŽK: 2:2 (Boháč, Kohout – Funda, Pořádek). Diváků: 100.

TJ Sokol Olešnice – SK Čtyři Dvory  2:2 (1:1)
Branky: 11. Horelica, 90. (pen.) Brousek – 22. Fil. Král, 59. Nečekal.
Rozhodčí: Jarolím – Tůma, Barva. DFA: Chlaň. ŽK: 4:2 (Fil. Šafránek 2, Horelica 2 – Slepička, Čermák). ČK: 2:0 (71. Fil. Šafránek. 90+5. Horelica). Diváků: 215.

FK Spartak Kaplice – FK Tatran Prachatice  1:2 (0:2)
Branky: 63. (pen.) Divoký – 24. Šandera, 36. Sova.
Rozhodčí: R. Mráz – Brych, Frček. ŽK: 3:3 (Urazil, Divoký, Bohdan Malický - trenér – Sova, Fürbach, Šandera). Diváků: 180.


SKUPINA B

TJ Lokomotiva České Budějovice – SK Lišov  1:0 (0:0)
Branky: 76. Jakub Růžička.
Rozhodčí: Průchová – Hošek, Bartůněk. DFA: Kučera. ŽK: 6:5 (Khalil Ayeb 2, Pavel, Havrda, Gregor, Čapek – David Mlýnek 2, Brtna, Bouchal, Jiří Beneda). ČK: 1:1 (50. Khalil Ayeb – 74. David Mlýnek). Diváků: 98.

SK Nemanice – TJ Nová Včelnice  2:1 (1:1)
Branky: 21. Mir. Novotný, 79. Čapek – 42. Tuček.
Rozhodčí: Kollmann – Boček, Bumba. ŽK: 3:4 (Martin Strnad II, Mir. Novotný, Bašta – Lub. Šlapanský, Jaroš, Petráš, Malý). Diváků: 70.

TJ Centropen Dačice – TJ ZD Kovářov  3:1 (0:0)
Branky: 62. Nováček, 70. Dedič, 72. Hric – 87. Brůžek.
Rozhodčí: Tauber – Nedvěd, P. Šťastný. ŽK: 1:2 (Beníček – Luboš Holub ml., Smetana). Diváků: 120.

SK Slavia České Budějovice – FK Olympie Týn nad Vltavou  0:4 (0:4)
Branky: 6. A 37. Štos, 16. Plojhar, 35. Stoklasa.
Rozhodčí: Leiš – Průchová, Bartůněk. DFA: Hanzal. ŽK: 2:2 (Leoš Hromádka, Bravenec – Houska, Mravec). Diváků: 183.

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – FC Chýnov  1:1 (0:1)
Branky: 61. Čížek – 27. Filip Zadražil.
Rozhodčí: Hošek – Slepička, Kadlec. DFA: Kučera. ŽK: 5:2 (Čížek, Jiří Lukáš, Hejl, Mahlej - na lavici, Táborský - trenér – Doubrava, Jan Hruška). Diváků: 70.

FK Meteor Tábor – TJ Hluboká nad Vltavou  2:3 (0:2)
Branky: 53 a 77. (pen.) Fiala – 35. Jan Novák, 38. Kadlec, 73. Rubick.
Rozhodčí: Valeš – Kříž st., Ernst. DFA: Jiří Urban. ŽK: 1:3 (Jan Bartáček – Rubick 2, Hrtus). ČK: 0:1 (90. Rubick). Diváků: 80.

TJ Sokol Bernartice – SK Ševětín  6:2 (3:0)
Branky: 65. a 75. Rakovan, 9. Pěchota, 32. Kukrál, 44. (pen.) T. Fučík, 83. Psohlavec – 48. Melichar, 60. (pen.) Petr Novotný.
Rozhodčí: Kříž ml. – Vican ml., Náprava. ŽK: 4:2 (Smrčina, T. Češka, Kolář, Staněk – Luk. Novotný, Jak. Suchan). Diváků: 110.


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák