Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 9. kole KP

 
čtvrtek, 10. října 2019, 15:28

V devátém dějství nejvyšší soutěže v kraji se trefily i její největší hvězdy. Jan Šimák parádním sólem korunoval výhru Lomu na Rudolfově, uzdravený David Lafata odvrátil v Milevsku hlavou v závěru první porážku Olešníka. Za lídrem se v závěsu drží Protivín a Č. Krumlova. Oba celky na sebe narazí v nadcházejícím kole pod krumlovským zámkem.

Výsledky 9. kola krajského přeboru


FC MAS Táborsko B – FK Junior Strakonice 2:0 (0:0)

Góly: 59. Štefl, 71. Radosta. Rozhodčí: Mach - Koranda, Brom. Delegát: Chlaň. ŽK: 0:3 (Říha, M. Šrámek, Němeček). Diváků: 65.

Táborsko B: Novák – Rydval (46. Rytíř), Mácha, Laszák, Dybala – Schramhauser (88. Římanek), Jáša – Větrovský (67. Bouchal), Al Sarori (46. Štefl), Mikuláštík (46. Mischnik) – Radosta. Trenér Karel Musil.

Strakonice: Lízal – Kočí (80. Čapek), M. Kostka, Říha, Němeček – Moudrý (69. Petráň), Bálek, M. Šrámek, Zelenka - Juhaňák (72. Boukalík), Máška. Trenér Luděk Cimrhanzl.

Nejlepší hráči: Štefl, Radosta, Mischnik - Lízal

Karel Musil, trenér Táborska B: „Narazili jsme na výborně organizovaného a bránícího soupeře - hlavně v prvním poločase. Dlouho jsme drželi míč, chyběla nám rychlá rotace hráčů a míče, neuměli jsme si otevřít prostory pro postupný útok. Sami jsme si je zavírali, výběr řešení byl pod tlakem, přicházely naše ztráty míče. O přestávce jsme udělali tři změny, vyříkali jsme si problémové situace a výkon byl jiný. Dokázali jsme se prosadit po křídlech, byli jsme častěji v zakončení a získali další výhru. V utkání nám pomohl první gól, získali jsme sebevědomí a výborně jsme pracovali ve středu hřiště. V závěru jsme měli řadu tutovek, ale nedali jsme je, což je veliká škoda. Stále musíme pracovat na přechodové fázi, je to o výběru řešení a fotbalové drzosti.“

Jiří Cibulka, vedoucí mužstva Strakonic: „Tentokráte to bylo z naší strany oproti domácímu zápasu o pouti mnohem lepší. Vycházeli jsme ze zajištěné obrany a podnikali rychlé protiútoky. Domácí byli sice v prvním poločase více na balonu, ale do žádné velké šance jsme je nepustili. Ohrožovali nás jen ze dvou standardek. Do druhého poločasu jsme šli se stejnou taktikou a vycházelo to, ale přišel rohový kop v 60. minutě, po nedobře odhlavičkovaném míči na vápno se dostal míč k domácímu Šteflovi a ten z jedný trefil přesně k tyči. Bohužel, když se trenér připravoval přeskupit řady a podpořit více ofenzivu, tak přišla v 71. minutě druhá trefa domácích, když rychlonohý Radosta prostřelil z úhlu Lízala. Hru jsme poté otevřeli a jak domácí, tak my jsme se dostávali do slibných gólových situací, ale ani jeden už gól nevsítil.“


FK Protivín – SK Jankov 2:1 (1:1)

Góly: 29. Bečvář, 59. Nedvěd - 39. (pen.) Šebelka. Rozhodčí: Krauskopf - Krčín, Kroutl. Delegát: Kučera. ŽK: 1:4 (Hanus – Lovička, Smékal, Bürger, Honner). Diváků: 150.

Protivín: Hanus - Rothbauer, Vojta, Uhlík, Zach - Hrachovec (77. Dan), Z. Vorel, Bečvář, Nedvěd - Říha, Blažek (69. Hrynevich). Trenér Miroslav Říha.

Jankov: Komárek - Beránek, Honner, Lošek, Bürger - Klíma (80. Popelka), Kroneisl, Kollár, Šebelka, Lovička – Smékal. Nejlepší hráči: Říha - Komárek, Lošek. Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: celý tým - Komárek, Lošek

Miroslav Říha, trenér Protivína: „V první řadě bych chtěl pochválit fanoušky obou družstev, kteří vytvořili výbornou atmosféru, na něž navázala obě mužstva, a hrál se pohledný fotbal. Hosté potvrdili svojí kvalitu hlavně v defenzivní činnosti a v kombinaci. Přesto jsme byli schopni se přes křídelní prostory dostat do několika šancí a vstřelit dva krásné góly. A protože Jankovští vstřelili pouze gól z penalty, po zásluze jsme vyhráli. Z naší strany to bylo nejpovedenější domácí utkání.“

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Domácí vyhráli zcela zaslouženě. Celkově si vytvořili mnohem více brankových příležitostí, ve kterých nás několikrát podržel brankář Komárek. Nám se na těžkém terénu a v nepříjemné větru těžko kombinovalo, naopak domácí hráli s velkým nasazením a to hlavně směrem dopředu. Na "možná a kdyby" se nehraje žádný kolektivní sport a ukázaná platí. Prohra takřka po dvou měsících mrzí, ale je potřeba se poučit a nejlépe hned v příštím kole tento zápas odčinit odlišným výkonem.“


Sokol Sezimovo Ústí – SK SIKO Čimelice 0:4 (0:3)

Góly: 23. a 33. Hegenbart, 21. Hovorka, 53. Sigmund. Rozhodčí: Ondřej - Vican, Herzog. Delegát: Brož. ŽK: 4:1 (Škarda, Vinš, Mrúz, Šmíd – Sigmund). Diváků: 100.

S. Ústí: Basík – Vinš, Škarda, Vilímek, Brůžek – Hladík (80. Drs), Petr Sazma (46. Bartáček), Pavel Sazma (78. Fišer), Mrúz – Šmíd (65. Doubek), Hoffmann. Trenér Milan Barteska.

Čimelice: Nosek – Jizba, Listopad, Bednařík, Rambous – Varhan (78. Nekl), Převrátil, J. Viták, Hegenbart, Sigmund – Hovorka. Trenér Rostislav Grossmann.

Nejlepší hráči: nikdo - Nosek, Rambous, celý tým

Milan Barteska, trenér S. Ústí: „Bylo znát, že k nám přijelo zkušené mužstvo krajského přeboru. Bylo lepší, potrestalo každou naší ztrátu balonu a po třiceti minutách bylo prakticky rozhodnuto. Za stavu 3:0 hosté polevili, vytvořili jsme si nějaký náznak šancí, ale dnes to bylo od nás hrozně málo. Čimelice vyhrály zcela zaslouženě.“

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic: „Utkání jsme zvládli po všech stránkách, i s Vencou Noskem v bráně jsme uhráli vzadu nulu, a to je důležité. O výsledku zápasu jsme rozhodli již v první půli, kdy jsme po pěkných akcích dali tři branky a řadu šancí ještě zahodili. Domácí hrozili z celé řady standardních situací, naše obrana ale pracovala spolehlivě. Přestože byly v naší hře nějaké nedostatky, měli jsme celé utkání pod kontrolou a připsali si další body, takže v tomto směru určitě spokojenost. Po špatném úvodu sezóny začíná naše hra mít určitou kvalitu a v tomto trendu bychom chtěli pokračovat.“


SK Rudolfov – TJ Sokol Lom 1:3 (0:0)

Góly: 58. Sládek - 47. Vysušil, 59. Janů, 65. Šimák. Rozhodčí: Albert - Žurek, Žemlička. Delegát: Janíček. ŽK: 0:1 (J. Rabiňák). Diváků: 65.

Rudolfov: Teringl – Dvořák (16. Tušl), Novotný, Hajný, Pexa – Pouzar (72. Vejvar), Kovačičín, Gerstner, Peiger, Janák – Sládek. Tým vedl vedoucí Jan Šindelář.

Lom: Chylík – Chotovinský, Jelen, Vysušil – Mařík (75. Balogh), Trantýr, Šimák, Kosobud, Janů (69. Voneš) – Neužil, J. Rabiňák (80. Bosnyak). Trenér Marek Císař.

Nejlepší hráči: nikdo - Kosobud, Trantýr, J. Rabiňák, celý tým

Jiří Hrbáč, hráč Rudolfova: „V prvním poločase jsme podali solidní výkon, dopředu jsme sice nebyli nijak extra nebezpeční, ale soupeře jsme do vyložené šance nepustili. I přesto, že jsme si o přestávce řekli, že si pohlídáme začátek druhého poločasu, tak jsme hned na úvod inkasovali. Soupeř nám sice daroval vyrovnání hrubou chybou brankáře Chylíka, ale to bychom nebyli my, abychom jim dárek nevrátili hned o minutu později. Poté ještě přidal gól po krásné akci Šimák a bylo rozhodnuto. Lom u nás prokázal velkou kvalitu, má opravdu šikovný tým a gratuluji k zasloužené výhře.“

Lukáš Zeman, asistent trenéra Lomu: „Odehráli jsme jeden z nejlepších zápasů podzimu. Od prvních minut jsme byli lepším týmem, vytvářeli jsme si gólové šance. I když jsme během prvního poločasu žádnou neproměnili, tak jsme byli stále trpěliví. Věřili jsme, že když budeme takto hrát dále, že nějakou šanci proměníme. To se potvrdilo na začátku druhého poločasu, kdy jsme dali první gól. Potom jsme trochu polevili a domácí nás potrestali a vyrovnali na 1:1. My jsme se ale vrátili ke hře, kterou jsme předváděli v prvním poločase a během šesti minut jsme skóre změnili na 3:1 v náš prospěch. Zbytek zápasu už jsme dohráli v klidu. Škoda, že jsme neproměnili více šancí. Po taktické stránce se náš výkon blížil tomu, co bychom chtěli hrát.“


TJ Osek – TJ Dražice 4:1 (2:1)

Góly: 29. a 45. J. Říský, 84. Kinkor, 90. Blatský - 25. L. Stuchlík. Rozhodčí: Přibyl - Kotalík, Polák. Delegát: Eibl. ŽK: 3:7 (Krejčí, Hoch, D. Říský – L. Stuchlík 2, Horka, D. Štecher, Veselý, Novotný, D. Štecher). ČK: 0:1 (88. L. Stuchlík). Diváků: 120. V 82. min. neproměnil domácí Blatský penaltu.

Osek: Budoš (70. Lávička) – Rybák, Krejčí, Carda, Benda (43. Kinkor) – Blatský, Hoch, Brabec, Maroušek – J. Říský, D. Říský (90. Ježek). Trenér Jaroslav voříšek.

Dražice: Baka – Bareš, Veselý, Horka, D. Štecher (84. Kouřil) - M. Stuchlík, Hořejší, L. Stuchlík, Novotný – Kromka, J. Štecher. Hrající trenér Tomáš Hořejší.

Nejlepší hráči: J. Říský, Blatský, Hoch, celý tým - nikdo

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „V utkání jsme měli pomalejší rozjezd a právě zkušení hráči Dražic toho dokázali využít.  Aut Veselého ve 25. minutě prodloužil hlavou Horka a Stuchlík našel skulinu mezi tyčí a Budošem. Naštěstí přišla naše odpověď včas. Standardku Hocha na přední tyč vrátil Carda proti noze Jakubu Řískému a bylo srovnáno. Těsně před přestávkou zatáhl po levé straně Blatský, předložil stejnému hráči, který se opět nemýlil. Zvýšená aktivita ve druhém poločase přinesla šance, ale jak Carda, tak Kinkor selhali. Pro nás nepříjemný moment přišel v 68. minutě. Brankář Budoš zůstal po střetu s útočníkem hostů ležet otřesen s tržnou ránou na čele. Jeho místo zaujal středopolař Hoch a celkem v klidu dochytal svoji první gólmanskou nulu. V 82. minutě byl faulován s chutí hrající J. Říský, ale penaltová bomba Blatského pouze orazítkovala břevno. Minutu nato ale zvýšil na zadní tyči hlavou po rohu dobře postavený Kinkor. V nastavení pečetil důležité a zasloužené vítězství samostatným nájezdem Blatský. Doufejme, že zranění Milana Budoše nebude vážné a brzy se vrátí mezi tyče!“

Vlastimil Stuchlík, vedoucí mužstva Dražic: „Další venkovní zápas na specifickém hřišti za silného větru jsme začali dobře, ujali se vedení a místo toho, abychom navýšili náskok, tak si necháme dát dva góly. Z toho ten druhý do šatny. Druhou část nedali domácí penaltu, ale vzápětí po rohu už skórovali a poté z avizovaného ofsajdu dali čtvrtý gól. Výsledek je pro nás krutý, i když jsme vyloženě horším týmem nebyli, ale pořád doplácíme na otřepané nedáš dostaneš. Musíme se soustředit na další pro nás důležité zápasy, a to hned v sobotu.“


TJ Jiskra Třeboň – FK Slavoj Č. Krumlov 0:5 (0:2)

Góly: 31., 34. a 55. Růžička, 72. a 88. Tauber. Rozhodčí: Lepič - Toucha, Kaštánek. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:1 (Matoušek, Průcha – Trnka). Diváků: 200. Ve 20. min. nedal hostující Kuna penaltu.

Třeboň: Skála – Švejda, Koktavý, Bartl – Matoušek (77. Cimerhanzl), Lonsmín, Kubata (77. Tůma), Pancíř (66. Doležal), Vranovský (41. Holzepl) – Navrátil (72. Týnavský), Průcha. Trenér Karel Kladenský.

Č. Krumlov: Trnka – Beránek (41. Svoboda), Kabele, Švec – Strapek, Klivanda (78. Savytskyi), Novák, Vávra, Kuna (75. Persán) – Růžička (84. Malý), Tauber. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Bartl – Růžička, celý tým

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Krumlovskou kombinační hru jsme chtěli rozbít důrazným napadáním. Hráčům nelze upřít snahu plnit taktické pokyny, ale soupeř byl tentokrát nad naše síly. Několik šancí jsme měli, ale všechny pochytal jejich brankář, my naopak pětkrát inkasovali a utržili debakl. Nezbývá nám nic jiného, než se co nejrychleji vzchopit.“ 

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Do Třeboně jsme jeli s odhodláním prodloužit sérii vítězných zápasů, což se nám do puntíku splnilo. Věděli jsme, že domácí několik zápasů nevyhráli a to bývá vždy dost těžké. Pro naše dva hráče Vávru a Růžičku, kteří k nám přišli v létě z Třeboně, to bylo prestižní utkání. Hlavně Růžička to potvrdil třemi góly. Myslím, že s třemi body a předvedenou hrou můžeme být spokojeni.“


FK Lažiště – TJ Blatná 6:1 (1:0)

Góly: 5. a 80. M. Sedláček, 58. a 82. Jak. Rauscher, 51. Vokatý, 63. Albert - 87. Sýkora. Rozhodčí: Izugrafov - Peterka, Kroutl. Delegát: M. Urban. ŽK: 4:3 (Vokatý, Bízek, M. Sedláček, Jak. Rauscher – Čadek, Nový, Kůst). Diváků: 150.

Lažiště: Tesař – D. Sedláček, Macek, Bízek, Makoš (63. Jar. Rauscher) – M. Sedláček, Hušek, Vokatý (63. Albert), Volmut, Jak. Rauscher – Linhart (70. Hrbek). Trenér Josef Raušer.

Blatná: Šimůnek – Hrádek, Šejvar, Hlaváč (32. Sedláček), Nový – Prokopec, Kůst (70. Machovský), Motyka (63. Sýkora), Křivanec – Čadek, Jícha (46. Mišiak). Trenér Michal Brabec.

Nejlepší hráči: celý tým - Hrádek, Kůst

Josef Raušer, trenér Lažiště: „Po nepodařeném zápasu v Olešníku jsme se chtěli rehabilitovat v domácím utkání s Blatnou. Udělali jsme několik změn v sestavě a od začátku utkání jsme byli aktivní a nebezpeční. Hosté se snažili hrát kombinační fotbal, což nám vyhovovalo. V první půli jsme šli brzo do vedení a měli asi více ze hry i více gólových šancí. Jinak byla první půle vcelku vyrovnaná a jedinou gólovou šanci soupeře zneškodnil Tesař. Druhá půle již začala zcela v naší režii a zápas jsme jasně ovládli. Dominovali jsme v pohybu i v kombinaci a vytvořili si nespočet gólových příležitostí, které jsme na rozdíl od minulých zápasů proměňovali. Za tento zápas musím pochválit celý tým včetně střídajících hráčů, všichni ho zvládli na výbornou. Celkový výkon byl odměnou pro naše skvělé věrné fanoušky, kteří nás po celý zápas vytrvale povzbuzovali.“

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „Ohraná písnička z předešlých zápasů. První poločas vyrovnaný, šance na obou stranách a poločas prohráváme o branku od úvodu zápasu. Ten druhý už si jednoduše necháme nasázet pět branek, koukáme jeden na druhého a hledáme viníka, kdo za to může. Domácí mužstvo si pak s námi v závěru pohrálo i s veterány v sestavě a zcela zaslouženě vyhrálo.“


FC ZVVZ Milevsko – FK Olešník 1:1 (0:0)

Góly: 71. Maršík - 81. Lafata. Rozhodčí: Havlík - Lovětínský, Panský. Delegát: Hanzal. ŽK: 1:1 (Sedlák – Grobár). Diváků: 71.

Milevsko: Dvořák – Hejl, J. Kosobud, Vakoč, Málek – Volf, Maršík, Komárek, Barda – Marvan (38. Sedlák), Hadáček (79. Kálal). Trenér Miroslav Strnad.

Olešník: J. Studnička – Nýdl, M. Studnička (80. Šálený), Kalášek, Šahajda – Kouba, Pecka, Heller, Grobár, Šíma – Toth (58. Lafata). Trenér Roman Chlumecký.

Nejlepší hráči: celý tým - Kalášek, Šahajda

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Před zápasem bych bod bral, ale teď jsem trochu zklamaný, protože jsme měli tři, čtyři úplně tutové šance. Olešník si vypracoval snad jednu šanci a měl dvě standardky, nic víc. Podali jsme velmi dobrý výkon a soupeře předčili. Myslím, že jsme odehráli nejlepší zápas sezony. Nějakých 70 minut jsme hru kontrolovali, pak se hra začala vyrovnávat. Mohlo to být i nástupem Davida Lafaty, protože to je na krajský přebor pořád silný hráč a nakonec také vyrovnal.  Hlavně mne mrzí zranění Honzy Marvana, kterému přejeme brzké uzdravení. Kluci si v posledních týdnech dokazují, že mohou hrát s kýmkoliv, ale je to o produktivitě. Minulá dvě kola jsme dali po třech brankách, ale dneska nás koncovka opět trápila.“

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Věděli jsme, že nás v Milevsku nečeká nic lehkého. My hráli prvních patnáct minut, domácí pak byli první poločas lepší. Hráli jednoduše, běhali a velmi dobře takticky. Do druhé půlky jsme pozměnili rozestavení. Nicméně Milevsko šlo do vedení. Po obdržené brance a nasazením Lafiho jsme začali hrát a domácí zatlačili. Vyústěním tlaku byl vyrovnávací gól Lafiho. Bod z Milevska se počítá.“


Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař