Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice opět venku bodovaly. Otáčely skóre na Hluboké

 
úterý, 8. října 2019, 18:44

K zápasu 8. kola krajské 1. A třídy zajížděli Bernartičtí k dalšímu těžkému soupeři na Hlubokou, která byla v tabulce druhá a chtěla určitě udržet krok s týnskou Olympií, která minulý týden ukázala svou sílu právě v Bernarticích. Lepší začátek zápasu měli domácí a ujali se rychle vedení. Hosté ale v závěru první půlhodinky stav vyrovnali. Rozhodujícím momentem utkání bylo asi vyloučení domácího gólmana po půlhodině hry. Do konce první půle to ale na hře vůbec nebylo znát. Ve druhé části zápasu domácí přidali další gól. Bernartice po inkasování zapnuly na plné obrátky a deset minut před závěrem zaznamenaly vítězný gól. Pod zámkem vybojovali velmi cennou výhru, již čtvrtou v pořadí na soupeřově trávníku v letošním ročníku.

Do zápasu lépe vstoupili domácí a již v 6. minutě po vysunutí Rubickem se dostal k míči Jan Novák a trefil se přesně k levé tyči Fučíkovy brány – 1:0. Ten na střelu dobře reagoval, avšak na míč nedosáhl. Ve 12. minutě střílel opět autor prvního gólu z pravé strany a trefil pouze boční síť. Po této domácí akci se hra vyrovnala a hrálo se oboustranně ofenzivně, avšak z dobře zabezpečených obran.

Vyrovnání stavu se mohli hosté dočkat v 17. minutě. To Pěchota vysunul nalevo nabíhajícího Rakovana, ten našel přesnou přihrávkou podél brány na zadní tyči osamoceného nabíhajícího Petra Homolu, který bombou napálil břevno Fantovy brány. O dvě minuty později na druhé straně hřiště vypálil z pravé strany Kadlec a bernartický gólman Fučík míč u tyče odvrátil na roh. Ve 28. minutě autové vhazování Tomáše Češky odehrál Petr Homola na Rakovana, který našel přihrávkou Davida Kukrála a ten střelou pod padajícím Fantou dopravil balon do sítě a hosté se mohli konečně poprvé radovat – 1:1.

Tento gól je vyburcoval k větší aktivitě a ta se jim vyplatila hned po třech minutách. Peterka poslal kolmici na Rakovana, brankář Fanta vyběhl až za hranici pokutového území a míč mu ukopl pouze na Smrčinu, který střílel do prázdné brány. Hlubocký gólman však rukou před pokutovým územím míč vyrazil. Rozhodčí neváhal a ukázal mu ve 31. minutě červenou kartu. Ve zbývajícím čase do konce poločasu se hra odvíjela převážně uprostřed hrací plochy bez šancí na obou stranách a oslabení domácích na hřišti nebylo téměř znát. Mužstva odcházela do kabin za nerozhodného stavu.

Přesilovku zužitkovali dvěma góly

Ve druhé půli byla hra na počátku zcela vyrovnaná. Ve 48. minutě Peterka vysunul Kukrála, jehož střelu brankář Procházka chytil. Pak se bojovalo většinou uprostřed hrací plochy a brankové příležitosti se téměř na obou stranách téměř nevyskytovaly. Až v 70. minutě poslal Jan Novák přesnou přihrávkou do brejku napravo nabíhajícího šikovného Maňhala, ten postoupil s míčem blíže k brankové čare a přihrávkou na zadní tyč vyzval Kryštofa Kadlece k zakončení – 2:1. Herní pasáž domácích v oslabení jim však vzala mnoho sil a toho pak náležitě využili hosté. Po tomto gólu již ve hře dominovali a otočili výsledek utkání ve svůj prospěch.

Vyrovnání stavu utkání nastalo po čtyřech minutách od vedoucího gólu domácích. Pěchota zahrával z pravé strany rohový kop na zadní tyč, odražený míč od beka nasměroval Petr Homola za gólmanova záda. Avšak jeden z obránců míč z brankové čary vyhlavičkoval na Adama Rakovana, který ho také hlavičkou usměrnil na zadní tyč do sítě a bylo srovnáno – 2:2. V 78. minutě střílel na vzdálenější tyč Peterka a obránce míč vykopl z brankové čáry do bezpečí. O minutu později Kukrálova střela minula jen těsně opět zadní tyč Procházkovy brány. V 80. minutě byla hezká kombinační akce hostů zakončena vítězným gólem. Homola z hloubi pole nahrál Smrčinovi, ten vysunul do brejku na pravé straně nabíhajícího Peterku. Jakub Novák si naběhl do pokutového území, spoluhráč mu přihrávku vrátil a bernartický stoper míč dorazil do brány – 2:3.

V 83. minutě po Ťupově centru vyhrál souboj s brankářem u postranní čáry pokutového území Rakovan a z úhlu střílel do opuštěné domácí brány. Míč však skončil jen na její horní síti. Kukrálův trestný kop v 87. minutě k pravé tyči Procházka vyrazil. Nápor a snaha domácích v posledních minutách o vyrovnání na výsledku již nic nezměnily.

V příštím 10. (hraném 9. kole) budou Bernartice hostit na svém hřišti Ševětín. Hraje se v neděli 13. října od 15:30 hodin. Příznivci, kterým je třeba poděkovat za podporu na Hluboké, jsou na toto střetnutí srdečně zváni. Hráči věří, že v domácím prostředí potvrdí body přivezené z hlubockého podzámčí.

TJ Hluboká nad Vltavou – TJ Sokol Bernartice  2:3 (1:1)

Branky: 6. Jan Novák, 70. Kadlec – 28. Kukrál, 74. Rakovan, 79. Jakub Novák. Rozhodčí: Roman Cigáň – Jaroslav Kollmann, Miroslav Náprava. DFA: Petr Tupý. ŽK: 4:3 (Jan Novák, Rubick, Kadlec, Kössl – Rakovan, Mrkáček, V. Schorník - asistent). ČK: 1:0 (31. Serhii Fanta). Diváků: 100.

Hluboká: Fanta – Jan Čermín (K), Kössl, Stráský, Jan Suchan (66. Tomáš Kučera) – Maňhal (83. Tomáš Adam), Rubick (68. Lukáš Adam), Kadlec, Blažek (32. Jan Procházka) – Jan Novák, Dědina (59. Rottenborn). Trenér Miloslav Borový.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Patrik Brož, Jakub Novák, Trantina, Tomáš Češka – Kukrál, Smrčina – Peterka (80. Ťupa), Petr Homola, Pěchota (90. Mrkáček) – Rakovan. Trenér Pavel Schorník.

 

 

 

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák