Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vodňanům vyšel dokonale závěr prvního poločasu

 
úterý, 8. října 2019, 11:56

Nová Ves po dvou porážkách na domácím hřišti chtěla ztracené body získat ve Vodňanech, ale nezvládla konec prvního dějství, v němž během sedmi minut obdržela tři góly.

Úvod utkání patřil hostům z N. Vsi. Již v 6. minutě Procházka přesnou nahrávkou vyzval ke skórování Holého a ten se nemýlil. Konečně po 186 minutách Nová Ves slavila gól. Domácí zahrozili v 9. minutě, Neumann chyboval v rozehrávce a míč se přes Boháče dostal k Moravcovi, který ale prováhal vhodný okamžik na zakončení a o míč ho připravil chybující Neumann.

Hra se v dalších minutách zklidnila a odehrávala uprostřed hřiště. Obě obrany hrály spolehlivě, až přišla 37. minuta, kdy Pech kolmicí mezi beky našel Prokopa, ale ten místo přihrávky na volné spoluhráče před prázdnou brankou zakončil akci střelou do boční sítě.

Zase se potvrdilo známé  pravidlo nedáš dostaneš. Ve zbývajícím čase před odchodem do kabin rozhodly Vodňany o svém vítězství. Ve 38.minutě se po trestném kopu prosadil hlavou stoper Brož. Minutu nato přišel Holý o míč a Moravec dokonal obrat na 2:1. Těsně před přestávkou se za šestnáctkou se nedohodli Vávra s Pechem, míče se zmocnil Želízko a potřetí uklidnil míč do novoveské branky.

Druhý poločas se hosté vrhli do dobývání branky Vodňan. Ve 49. minutě si gólman Váverka poradil s hlavičkou Prokopa i následnou dorážkou Neumanna. Tentýž hráč byl na konci akce, kterou rozjel Procházka, ale Váverka byl opět na svém místě. Domácím se nedařila kombinace, hosté je zatlačili, jenže v 63. minutě přibrzdil jejich snahu zbytečným vyloučením za oplácení Kohout.  

Přesto i v deseti snížil v 74. minutě Boháč na 2:3, ale následná chyba Janečka a gól Šťastného na 4:2 definitivně zlomila snahu hostů. Domácí pronikali do otevřené, ale z řady šancí dokázali proměnit pouze pokutový kop M. Otepkou.

Vodňany v zápase prokázaly více bojovnosti a díky individuálním chybám novoveských fotbalistů si připsaly důležité tři body.

FK Vodňany – TJ Nová Ves 5:2 (3:1)

Branky: 38. Brož, 39. Moravec, 44. Želízko, 76. Šťastný, 79. (pen.) M. Otepka – 6. Holý, 74. Boháč. Rozhodčí: Nedvěd – Valeš, Písek. ŽK: 4:5 (Hudák, L. Benedikt, O. Benedikt, Moravec – Kohout 2, Pech, Neumann, Trejbal). ČK: 0:1 (63. Kohout). Diváků: 50.

Napsal(a) TJ Nová Ves | Foto Michaela Vrábková