Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. A třída: T. Sviny v Semicích udržely neporazitelnost, dvougólový závěr Kovářova

 
neděle, 6. října 2019, 14:06

V devátém (osmém hraném) kole A třídy se rozešly smírně první dva celky skupiny A. Druhé Semice dotahovaly Císařovským v 81. minutě s vedoucími T. Sviny na konečných 2:2. Planá zásluhou střídající Kořínka vyhrála počtvrté v řadě na hřišti Prachatic. Nováček Kovářov předvedl dokonalý obrat v posledních minutách proti N. Včelnici a dvěma góly strhl vítězství na vlastní stranu. Ve skupině B se Lišov po domácí prohře se Slavií ČB propadl na chvost tabulky. Týn nezaváhala doma s Meteorem Tábor a stále proplouvá soutěží bez jediného zaváhání.

V utkání dvou nejvýše postavených mužstev skupiny A mezi Semicemi a Trhovými Sviny se zrodila remíza a hosté si udrželi vedoucí postavení. Ti ještě deset minut před závěrem utkání vedli, avšak skóre za domácí srovnal kapitán mužstva Martin Císařovský a stanovil výsledek. Kaplice také remizovala na hřišti Čtyř Dvorů. Po jejich poločasovém vedení domácí dvěma góly v průběhu čtyř minut skóre zápasu otočili. Dvacet minut před závěrem zajistil spravedlivou plichtu kaplický Vojtěch Čutka. Do třetice plichta v zápasech tohoto kola, to sousedovická Westra uhrála bod na hřišti ve Lhenicích. Góly padaly až ve druhém poločase. Na trefu domácího Michala Maháka odpověděl po sedmi minutách hry ostřílený Jiří Benedikt.

Vodňany jasně přehrály Novou Ves. Hosté sice dvougólové poločasové vedení domácích korigovali svým kapitánem Petrem Boháčem, avšak Vodňanští přidali další dvě trefy Filipem Šťastným a Matějem Otepkou a již v 80. minutě hry bylo o výsledku střetnutí v podstatě rozhodnuto. Planá vyhrála na horké půdě Prachatic tříbrankovým rozdílem, aniž by inkasovala. O výhru se dvěma góly zasloužil Dominik Kořínek, střídající již v první půli. Velešín porazil Vimperk gólem Davida Přibyla třináct minut před závěrečným hvizdem rozhodčího. Díky tomuto vítězstvím zamířil do vyšších příček tabulky. V nedělní dohrávce Roudné jasně přehrálo nováčka z Olešnice. Hattrick zaznamenal Jan Hála (z toho z penalt). Vítěz se posunul na druhé místo zásluhou lepšího skóre před Semice. Na lídra tabulky z Trhových Svinů ztrácí pouhé dva body.

Týn má již díky prohře Hluboké na čele šestibodový náskok

Ve skupině B lídr tabulky z Týna nad Vltavou po nejtěsnějším vedení v prvním poločasu přidal další dva góly a bezpečně zvítězil nad čekanickým Meteorem. Dva góly zaznamenal Lukáš Stoklasa. Kovářov na svém trávníku po nerozhodném poločasu s Novou Včelnicí sice po přestávce v 51. minutě inkasoval gól od Ondřeje Šlapanského a prohrával. Pak se jezdilo nahoru a dolů s množstvím neproměněných šancí na obou stranách. Nezměrnou bojovností podpořenou štěstím však na konci zápasu Kovářovští v průběhu čtyř minut gólovými trefami Marka Smetany a Luboše Holuba ml. skóre otočili ve svůj prospěch a připsali si na své konto hodně důležité tři body. Slavia České Budějovice opět prokázala svou kvalitu a herní pohodu. V Lišově zcela jasně vyhrála. Další domácí prohra odsoudila Lišov k propadu na úplné dno tabulky. Konečně se výsledkově chytil i Ševětín, který vyprovodil ze svého trávníku „bůrem“ veselskou Lokomotivu. Střelecky za něj exceloval Tomáš Sedláček, autor čtyř gólů. V závěru utkání byl hostům vyloučen Petr Nuhlíček, za domácí toho využil právě Sedláček a svou čtvrtou trefou do sítě stanovil výsledek zápasu.

Suchovrbenská Lokotka porazila Nemanice a poskočila na osmé místo v tabulce. Chýnov si v domácím prostředí poradil s Centropenem Dačice a patří mu aktuálně páté místo. Bernartice odehrály kvalitní zápas na hřišti v Hluboké a podařilo se jim počtvrté za sebou na hřištích svých soupeřů plně bodovat. K vítězství jim jistě pomohlo i vyloučení domácího brankáře Serhii Fanty již po první půlhodině hry. Do branky musel hráč z lavičky Jan Procházka. Udržely si tím třetí místo v tabulce a mají na Hlubokou již pouze jednobodovou ztrátu. Výsledek jistě potěšil i lídra z Týna nad Vltavou, který si vybudoval na svého největšího konkurenta šestibodový náskok.


VÝSLEDKY 9. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

SK Čtyři Dvory – FK Spartak Kaplice  2:2 (0:1)
Branky:
64. Tengl, 68. Hofmann – 2. Divoký, 70. Čutka.
Rozhodčí: Boček – Vican ml., Saidl. ŽK: 2:2 (Janeček, Hofmann – Štrbačka, Janura). Diváků: 45.

FC AL-KO Semice – TJ Spartak Trhové Sviny  2:2 (0:1)
Branky:
50. Pavel Keclík, 81. Císařovský – 14. Tomek, 52. Zd. Šafránek.
Rozhodčí: Písek – Valeš, Nedvěd. DFA: Albrecht. ŽK: 2:2 (Císařovský, Šourek – Kolář, Jak. Zatloukal). Diváků: 80.

SK Lhenice – FC Westra Sousedovice  1:1 (0:0)
Branky:
57. Mahák – 64. Benedikt.
Rozhodčí: Jarolím – Mir. Pečenka, Křížek. ŽK: 0:2 (Benedikt, Linhart). Diváků: 50.

FK Vodňany – TJ Nová Ves 5:2 (3:1)
Branky:
38. Brož, 39. Moravec, 44. Želízko, 76. Šťastný, 79. (pen.) M. Otepka – 6. Holý, 74. Boháč.
Rozhodčí: Nedvěd – Valeš, Písek. ŽK: 4:5 (Hudák, L. Benedikt, O. Benedikt, Moravec – Kohout 2, Pech, Neumann, Trejbal). ČK: 0:1 (63. Kohout). Diváků: 50.

FK Tatran Prachatice – SK Planá 0:3 (0:1)
Branky:
44. a 71. Kořínek, 77. T. Pintér.
Rozhodčí: Kříž st. – Kříž ml., Picka. ŽK: 3:2 (Růžička, Kováč, Hopfinger – Falc, O. Hotový). Diváků: 60.

FC Velešín – TJ Šumavan Vimperk  1:0 (0:0)
Branky: 77. Přibyl.
Rozhodčí: Slepička – Průchová, Vejčík. DFA: Vrchota. ŽK: 3:1 (Grznárik, Karel Zatloukal, Fišer – Samec). ČK: 1:0 (69. Špát). Diváků: 100.

TJ Malše Roudné – TJ Sokol Olešnice  5:0 (2:0)
Branky: 22., 30. a 73. (obě pen.) Jan Hála, 56. Benda, 60. Goretki.
Rozhodčí: Tauber – Jarolím, Hučík. ŽK: 2:2 (Vogl, Cepák – Koktavý, Fil. Šafránek). ČK: 1:0 (75. Neckář). Diváků: 90.


SKUPINA B

TJ ZD Kovářov – TJ Nová Včelnice  3:2 (1:1)
Branky:
9. Vlna, 85. Smetana, 89. Luboš Holub ml. – 43. Tuček, 51. O. Šlapanský.
Rozhodčí: Vítek – Tůma, Klimeš. DFA: Šnajder. ŽK: 1:3 (Jarošík – Jaroš, L. Šlapanský, Petráš). Diváků: 50.

SK Lišov – SK Slavia České Budějovice  0:3 (0:2)
Branky: 
25. Petr Kindermann, 33. Wejskrab, 54. Dvořáček.
Rozhodčí: Votava – Leiš, Kovařík. ŽK: 3:1 (D. Mlýnek, Grech, Bouchal – Petr Kindermann). Diváků: 60.

FK Olympie Týn nad Vltavou – FK Meteor Tábor  3:0 (1:0)
Branky:
30. a 75. Stoklasa, 80. Mravec.
Rozhodčí: Brych – R. Mráz, Tomaň. Bez karet. Diváků: 190.

SK Ševětín – TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí  5:1 (3:1)
Branky:
22., 24., 73. a 87. T. Sedláček, 8. (pen.) Petr Novotný – 30. Bursík.
Rozhodčí: Vican ml. – Boček, Saidl. DFA: Jiří Urban. ŽK: 2:4 (Petr Novotný, Syrovátka – Nuhlíček 2, Jiří Lukáš, Mahlej). ČK: 0:1 (84. Nuhlíček). Diváků: 50.

TJ Lokomotiva České Budějovice – SK Nemanice  3:1 (1:0)
Branky: 19. Khalil Ayeb, 70. Ond. Hladík, 79. Choutka – 60. Horák.
Rozhodčí: Talíř – Votava, Řehoř. ŽK: 2:4 (Choutka, Havrda – Jind. Lukáš, Mir. Novotný, Bašta, Čapek). ČK: 0:1 (86. Hucek). Diváků: 120.

TJ Hluboká nad Vltavou – TJ Sokol Bernartice  2:3 (1:1)
Branky: 6. Jan Novák, 70. Kadlec – 28. Kukrál, 74. Rakovan, 79. Jakub Novák.
Rozhodčí: Cigáň – Kollmann, Náprava. DFA: Petr Tupý. ŽK: 4:3 (Jan Novák, Rubick, Kadlec, Kössl – Rakovan, Mrkáček, Vác. Schorník – asistent). ČK: 1:0 (31. Fanta). Diváků: 100.

FC Chýnov – TJ Centropen Dačice  3:0 (2:0)
Branky: 19. Mládek, 45. Karel Zadražil, 53. Filip Zadražil.
Rozhodčí: Pravda – Jevčák, Petričák. ŽK: 2:2 (Zítek, Ursacher – Beníček, Máša). Diváků: 90.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák, Jan Klein, Michaela Vrábková, Libor Granec