Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Připravujeme se jako na každého jiného soupeře, říká před derby Nousek

 
sobota, 5. října 2019, 11:13

Kouká se na ni hezky. Pro Jihočechy je pohled na tabulku České fotbalové ligy příjemný. Na výsluní se vyhřívá Táborsko, následují béčka Sparty a Slavie, hned za nimi je na čtvrtém místě Písek. Oba jihočeské týmy mají formu jako hrom. Táborsko dosud v soutěži po devadesáti minutách neprohrálo, Písek se zase může pochlubit šňůrou pěti vyhraných zápasů v řadě. Mužstva z okresních měst si to rozdají v nedělním derby na hřišti Táborska v Kvapilově ulici. Vyhlídky píseckých fotbalistů přibližuje trenér Milan Nousek ml.

Jak se na nedělní duel s Táborskem těšíte?
Na jihočeské derby se těšíme. Věřím, že se bude hrát kvalitní fotbal, protože my i Táborsko se nyní pohybujeme v horních patrech tabulky. Táborsko je lídrem, takže doufám, že zápas bude diváky bavit.

Zajímavé to bezpochyby bude i proto, že už jsme dlouho nebyli svědky toho, aby se dva jihočeské celky nacházely v tabulce ČFL tak vysoko...
V jižních Čechách není návaznost v dalších soutěžích taková, jaká je v jiných krajích. Proto je škoda, že Táborsko z druhé ligy sestoupilo. Na druhou stranu je ale dobré, že se ve třetí lize oba jihočeské celky drží zatím nahoře a teď si to můžeme na férovku rozdat.

Co říkáte tomu, že Táborsko přivedlo před touto sezonou tolik zahraničních posil?
Dnešní trend je ve fotbale takový, že kluby hledají fotbalisty, kteří jsou rychlí a nadělaní. Takové typy hráčů se najdou nejlépe v Africe. Táborsko má s cizinci zřejmě dobré zkušenosti z minulosti, a proto jich v této sezoně angažovalo tolik.

Vzpomenete si na poslední derby mezi Táborem a Pískem?
Nepamatuji si, kdy naposledy se hrálo derby mezi Pískem a Táborem. To už je asi hodně dávno, takže si poslední vzájemný duel nevybavuji. Obě mužstva se v nedávné minulosti určitě několikrát utkala v přátelských zápasech, to se ale nedá s těmi mistrovskými srovnávat.

Připravovali jste se na duel s Táborskem nějak speciálně?
To bych neřekl. Připravujeme se jako na každého jiného soupeře. Překopávat naší taktiku nebo přizpůsobovat herní styl soupeři, to dělat nebudeme.

Koho považujete za favorita?
Favoritem bude jistě domácí Táborsko. Po sestupu z druhé ligy dokázalo udržet některé fotbalisty a má kvalitní kádr. Outsidery ale rozhodně nejsme, svědčí o tom naše pětizápasová vítězná šňůra. V žádném případě se předem nevzdáváme, a rozhodně nemáme v hlavách, že nemůžeme vyhrát.

Jaké jsou tedy podle vás vaše šance na bodový zisk?
Uspokojí mě jakýkoliv bodový zisk, ale každopádně jedeme do Tábora vyhrát, ať už za tři nebo za dva body. Případné penalty by ale byly ošemetné. V těch může vyhrát kdokoliv, takže v případě penaltového rozuzlení bych bral bez problémů i ten bod.

Jak vypadá sestava Písku před duelem v Táboře? Marodka je prázdná?
Kádr je pohromadě, takže nastoupíme určitě s tím nejlepším, co máme k dispozici. Na tiskovce po utkání s Motorletem jsem říkal, že vítězná sestava se nemění a nyní nemám důvod své tvrzení měnit. Pokud tedy budou v den zápasu všichni stoprocentně v pořádku, do sestavy sahat nebudu.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle