Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sedmá výhra. Lídr z Týna nezaváhal ani v Bernarticích

 
úterý, 1. října 2019, 21:28

V rámci 8. kole krajské 1. A třídy hostili bernartičtí fotbalisté lídra tabulky z Týna nad Vltavou. Střetla se dosud neporažená mužstva skupiny B. Dosavadní výsledky Olympie dávaly tušit, že toto utkání nebude pro domácí vůbec jednoduché. Týnští nerozlišují domácí a venkovní zápasy a svou hrou zatím jasně překonali všechny své soupeře. Nejinak tomu bylo i v tomto utkání. Týn má prostě mužstvo, které svou výkonností přerostlo soutěž, kterou momentálně hraje.

Utkání bylo od počátku vyrovnanou záležitostí, i když v držení míče byli hosté aktivnější. Do vedení šli ale domácí po standardní situaci již v 8. minutě utkání. Na míč z rohového kopu zahrávaného z levé strany Pěchotou si naskočil stoper Jakub Novák a přesnou hlavičkou poslal domácí do vedení – 1:0. V 10. minutě vypálil Stoklasa vysoko nad Fučíkovu bránu. V 16. minutě se dostal do šance stoper Brom, avšak s jeho lehkou střelou neměl bernartický gólman problémy. První střelecký pokus týnského kanonýra Štose se konal v 18. minutě, po přihrávce od Stoklasy však pálil vysoko nad bránu.

Ve 25. minutě pak měli obrovskou příležitost na vyrovnání stavu hosté. Přihrávku Housky z pravé strany na zadní tyč nestihl zasáhnout Štos, přesto míč skončil jen těsně vedle tyče v autu. Ve 31. minutě již udeřilo. Centrovaný míč Housky z pravé strany hlavičkoval na zadní tyči stoper Josef Brom a gólman Fučík u tyče neměl šanci na zásah – 1:1. Houska opět přihrával ve 35. minutě do ohně na Štose, který však míč dobře netrefil a ten skončil vysoko nad bránou. Ve 41. minutě zahrával z levé strany rohový kop Dobal, na míč si naběhl druhý stoper Pavel Vařil a tělem ho dopravil za Fučíkova záda do sítě – 1:2. Poločas tak skončil s jednobrankovým náskokem hostů.

Drama se nekonalo, hosté pečetili v závěru

Ve druhé půli již dominance hostů na míči nebyla tak markantní, spíše dobře bránili, než aby se snažili o další góly v bernartické síti. Po rohovém kopu Staňka z pravé strany střílel Novák a gólman Vachuta míč chytil. V 56. minutě zahrával trestný kop Meidl, s jeho střeleckým pokusem si však Tomáš Fučík poradil. V 69. minutě střelu Pěchoty z levé strany vytahoval zázračně Vachuta ze šibenice své brány a následoval rohový kop. V 76. minutě byl v pokutovém území faulován Dobal a rozhodčí nařídil pokutový kop. Míč si na bílý bod postavil Pavel Vařil a zvýšil vedení hostů na dvoubrankové – 1:3.

V 80. minutě netrefil Staněk z dobré pozice bránu. O minutu později po pasu Plojhara unikl osamocen obraně domácích Radim Štos, brankář Fučík se mu vrhl pod nohy a byl zasažen jeho holení do hlavy. Odražený míč pak dokopl týnský útočník do sítě - 1:4. V 88. minutě se dostal do šance Peterka, jeho střela však skončila nad Vachutovou bránou. Utkání skončilo zaslouženou výhrou hostů, i když jejich poslední dva zaznamenané góly vyvolávají v hlavách domácích diváků a hráčů jisté pochybnosti.

K příštímu mistrovskému utkání zajíždějí Bernartice na hřiště Hluboké nad Vltavou, tedy dalšího těžkého protivníka a kandidáta na čelní umístění. Utkání se odehraje v neděli 6. října od 16:00 hodin.

TJ Sokol Bernartice – FK Olympie Týn nad Vltavou 1:4 (1:2)

Branky: 8. Jakub Novák – 41. a 76. (pen.) Vařil, 31. Brom, 81. Štos. Rozhodčí: Svyatoslav Izugrafov – Petr Boček, Vít Slepička. DFA: Miroslav Novotný. ŽK: 2:2 (Fučík, Staněk – Mravec, Dobal). Diváků: 150.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Patrik Brož (84. Petr Kolář), Novák, Trantina, Tomáš Češka – Ťupa (61. Peterka) – Kukrál, Smrčina – Staněk (77. Psohlavec), Pěchota – Rakovan. Trenér Pavel Schorník.

Týn: Vachuta – Houska, Brom, Vařil, Meidl (K) – Plojhar, Dobal, Mravec (83. Šálený) – Boček, Stoklasa (77. Šťastný) – Štos. Trenér Jiří Orlíček.

 

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák