Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov po sérii remíz zdolal Třeboň. Chvilku si zahrál i trenér Kadlec

 
úterý, 1. října 2019, 11:54

V Jankově po třech remízách v řadě zase okusili radostný pocit po vítězném mistrovském utkání. V 8. kole krajského přeboru před domácím publikem zvítězili svěřenci trenéra Petra Kadlece nad Jiskrou Třeboň 2:1. Do duelu musel díky velké marodce naskočit dokonce i sám coach Kadlec! Byť jen na pár vteřin, nicméně každý start se počítá, obzvláště ten vítězný…

Hostující tým poslední dva zápasy nezvládl a nebodoval, což chtěl v Precis aréně změnit. V první polovině prvního poločasu to však vypadalo, že vyhrát nechce ani jedno mužstvo. Mimo dvou náznaků šancí na obou stranách se víceméně bojovalo pouze uprostřed hřiště.

Těmi dvěma náznaky byla kombinace domácích fotbalistů na levé straně hřiště, po které přišel centr Kroneisla, ovšem nabíhajícímu Beránkovi půlmetřík chyběl. O minutu později zase na druhé straně vysílal do nebezpečného útoku Matoušek Průchu, avšak Komárek včasným vyběhnutím udělal rozvíjející se šanci utrum.

Mnohem více vzruchu přinesla až druhá polovina první půle. V 29.minutě se pustil do kličkované na vlastní polovině hřiště kapitán Holzepl, o míč přišel a vznikla tak šance Jankova, která byla náležitě využita. Klíma poslal míč na Smékala, ten se vrhl neohroženě mezi dva bránící hráče, přihrál zpět Klímovi, jehož velkou šanci ještě Kopecký nohou stačil vyrazit, jenže tvrdou a nekompromisní dorážku Jana Šebelky už dokázala zastavit pouze síť - 1:0.

V 34.minutě podnikli Jankovští rychlý protiútok, na jehož konci Popelku vychytal Kopecký. Po následném rohu a centru Šebelky pálil akrobaticky nad branku Třeboně Smékal. V 37.minutě přišla tutovka Jankova, když Rytíř vybojoval míč, Smékal následně vyslal do samostatného úniku Beránka, leč třicetiletý záložník v pokusu o obstřel gólmana Kopeckého hostující branku minul.

Třeboň se svého prvního střeleckého pokusu dočkala až dvě minuty před koncem poločasu, jenže Navrátilova navštívenka Komárka k žádnému velkému představení nedonutila. To o minutu později bylo před hostující brankou mnohem větší horko. Beránek se tentokráte přepnul do role nahrávače, Klímovi připravil fantastickou pozici pro zakončení, jenže domácí hráč z malého vápna netrefil branku, v níž stál pouze obránce Tůma. Jankovští jen podepsali svojí mizernou koncovku, když v dosavadních sedmi zápasech vstřelili pouze šest branek.

Před brankářem skočila...

S Třeboní v poločase tedy vedli pouze o gól a ve druhém dějství se museli mít na pozoru. Hostující trenér udělal v poločasové přestávce dvě změny v sestavě a příchod exjankovského Marka Pancíře hru Jiskry přeci jen více okysličil. Byl to právě Pancíř, kdo v 51.minutě po standardní situaci pálil z otočky a Komárka už donutil k mnohem větší aktivitě, než jakou zažil v prvním poločasu.

Poté ale přišla 54.minuta, Kroneisl před pokutovým územím přihrál Tomáši Smékalovi, ten se nikterak nerozmýšlel a vyslal na branku Třeboně zprvu nepříliš povedenou střelu, která však před gólmanem Kopeckým skočila a k radosti domácích fanoušků se míč rázem třepal v síti - 2:0.

Dvougólový náskok držel Jankov do 70.minuty. V té přišel u postranní čáry o míč Fajtl, ten se dostal na hranici šestnáctky, odkud vypálil sice ne tvrdě, ale o to přesněji k tyči Filip Navrátil a dodal Třeboni více nadějí na bodový zisk - 2:1. Komárek se na Navrátilovu umístěnou střelu natahoval marně.

Dá se ale říci, že více toho nejlepší defenziva v soutěži hostům nedovolila. Několik rozjetých akcí Třeboňští měli, ale k šanci, ze které by plynulo vyrovnání, se nedostali. Gólově neuspěl ani hlavičkující Smékal, ani v 90.minutě z přímého kopu Kroneisl. Třeboň si připsala třetí porážku za sebou, kdežto Jankov po třech remízách v řadě konečně potěšil sebe i své fanoušky vítězstvím.

SK Jankov - TJ Jiskra Třeboň 2:1 (1:0)

Branky: 29. Šebelka, 54. Smékal - 70. Navrátil. Rozhodčí: Kotalík Petr - Přibyl Jan, Panský Michal. Delegát: Makovička Milan. ŽK: 2:5 (Smékal, Kroneisl - Matoušek, Vranovský, Lonsmín, Navrátil, Švejda). Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 2:1. Rohy: 4:3. Diváci: 138.

SK Jankov: Komárek - Fajtl, Lošek, Popelka, Bürger - Beránek, Rytíř, Kroneisl, Šebelka (75. Hüttner), Klíma (90. Kadlec) - Smékal (90. Kollár).

Třeboň: Kopecký - Tůma (46. Bartl), Koktavý, Švejda - Vranovský, Lonsmín, Doležal, Matoušek, Holzepl (46. Pancíř) - Navrátil, Průcha.

Nejlepší hráči: Popelka, Kroneisl - Vranovský, Matoušek, Pancíř

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová