Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Stachy ztratily náskok 3:0. Skóre otáčel Gustav Bujok

 
úterý, 1. října 2019, 08:44

Tradiční derby nikdy nemívá jasného favorita, oba týmy se v předchozích zápasech trápily. Vacovští vsadili na mladý a fyzicky nadupaný tým, Stachy mají směsku zkušených i mladých.

V prvním poločase měli Vacovští míč častěji na kopačkách, ale Stachy nekompromisně trestaly chyby v jejich obraně. Po rohu skóroval Eigner – 1:0. Pár minut nato se po nedorozumění mezi stoperem a brankářem dostal k míči Záleský a zvýšil na 2:0. Hosté mezitím nastřelili dvě břevna, měli i další šance, ale Šebánek byl neprůstřelný.

Když ve 40. minutě po krásné akci Demeter zvýšil na 3:0, tak hosté šli do kolen. Jenže okamžitě po rychlém protiútoku G. Bujok snížil a do kabin se šlo za stavu 3:1.

Po přestávce se děly věci. Vacov domácím moc nepůjčil míč a hrálo se neustále před Šebánkem. Tlak byl ovšem dlouhou dobu neplodný. Až v 65.minutě přišla rozhodující akce zápasu. Pešl skvěle využil zaváhání obrany hostů, na velkém vápně míč zasekl, ale místo přihrávky na zcela volného Záleského volil střelu, která netrefila branku.

Od té doby hosté začali jasně na hřišti dominovat. Opět Bujok a pak Zitta rychle vyrovnali a domácí se začali bát i o bod. O ten přišli v 85. minutě, kdy zcela nesmyslně faulovali ve vápně a z nařízené penalty zkompletoval Gustav Bujok hattrick – 3:4.

Po prvním poločase to vypadalo na pohodlné vítězství domácích, ale za zcela nepochopitelný výkon Stach ve druhé půlce si hosté odvážejí body po právu.

Sokol Stachy – SK Vacov 3:4 (3:1)

Branky: 9. Eigner, 18. Záleský, 41. Demeter – 42., 69. a 83. (pen.) Gustav Bujok, 71. Zitta. Rozhodčí: P. Šťastný – Frantík, Trněný. DFA: Němeček. ŽK: 3:4 (Pešl, Červený, Eigner – Gustav Bujok, Jírovec, Ant. Bujok, Makas). Diváků: 80.

Stachy: Šebánek - Eigner, Lukeš, Foltýn, Pešl, Hovorka, Červený, Záleský, Demeter, Pěnek (67. Pek), Kluibr.

Napsal(a) (ta) | Foto Jan Škrle