Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko těsně porazilo Spartu B a drží první místo v tabulce

 
neděle, 29. září 2019, 17:03

Skvělý týmový výkon v čele s brankářem Pecháčkem, který nahradil zraněného Zadražila, pomohl A týmu FC MAS Táborsko k výhře na půdě Sparty Praha B 1:0. Šlo o utkání druhého s prvním. Jihočeši se díky výhře udrželi na prvním místě tabulky a mírně odskočili svým pronásledovatelům.

Utkání osmého kola začalo pro Táborsko (pátý zápas venku) dobře. Po pár minutách se do vyložené šance dostal Toutou, ale nedokázal trefit odkrytou branku, napálil Piška na brankové čáře do hrudi. V 10. minutě to bylo pro hosty veselejší. Přišla učebnicová akce. Táborsko házelo aut na pravé straně, Kučera míč rychle a přesně přenesl na levou stranu na Havrdu, ten si míč potáhl do křídla, centroval, odražený míč si našel Tolno a ten vyslal na Kotka křižnou kroucenou ránu k tyči, na kterou brankář rudých nedosáhl. Zakončení Tolna bylo výborné – 0:1.

Táborsko mělo v témže poločase ještě asi tři situace, které zaváněly gólem. Na druhé půlce hřiště dělal největší potíže rychlý Dao, který v 17. minutě běžek sám na Pecháčka, ale na toho si nepřišel. Další průnik Daa zastavil za cenu žluté karty Navrátil.

Po změně stran Sparta B zvýšila obrátky, hru zjednodušila, snažil se vyrovnat. Nejblíže k vyrovnání byl dvanáct minut před koncem Mareček. Po centru vystřelil, ale Pecháček si připsal druhý klíčový zákrok duelu. Táborsko udrželo vedení a dobře se naladilo před nedělním domácím regionálním derby proti Písku.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Dneska by si zápas měli zhodnotit hráči, protože oni si to vítězství vybojovali. Byl to skvělý výkon se vším všudy. V prvním poločase jsme byli jasně lepší, druhý už připomínal válku, Sparta byla o něco lepší, ale my jsme v té konfrontaci obstáli a musím hráče pochválit. Viděl jsem v naší hře rezervy, máme na čem dál pracovat, ale vítězství si užíváme a jsem šťastný, že jsme ho dosáhli. Sparta začala být ve druhém poločase více přímočará, rozdílovým hráčem na její straně byl Dao, zlepšil se Karlsson. Za nás odehráli skvělé utkání Kučera s Condem, Musiol pomohl v držení míče a kombinacích, soupeře dvakrát vychytal Pecháček, který podal také velký výkon. Ve druhém poločase jsme svedli hodně soubojů. To už jsme nehráli na krásu, naším cílem bylo neinkasovat, což se povedlo. Stopera místo Pence hrál Smetana, u něhož jsem vsadil na zkušenost. Nechceme z Condeho, který je střední záložník, dělat stopera. Čeká nás derby s Pískem, ale mám zdvižený varovný prst, tak dobrý Písek, jako je teď, jsem neviděl pět let.“

AC Sparta Praha B – FC MAS Táborsko 0:1 (0:1)

Branka: 10. Tolno. Rozhodčí: Pastyřík – Mudra, Langmajer. ŽK: 2:4 (39. Ben Chaim, 57. Dudl – 19. Navrátil, 57. Vozihnoj, 75. M. Novák, 90+2. Schramhauser). Diváci: 400.

Sparta B: Kotek – Gabriel, Piško, Talovierov, Dudl, Karabec, Moberg Karlsson (87. Burda), Šimáček, Mareček (79. Patrák), Ben Chaim (46. Horák), Dao.

Táborsko: Pecháček – Alves de Almeida (90+1. Dybala), Navrátil, Smetana, Havrda - Vozihnoj (59. M. Novák), Kučera, Conde, Tolno (81. Rydval) - Toutou (73. Vandas), Musiol (90. Schramhauser).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle