Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Uher nasměroval Katovice za čtvrtou výhrou, dynamácká rezerva přehrála J. Hradec

 
neděle, 29. září 2019, 12:46

Béčko Dynama Č. Budějovice stále drží pozici nejlepšího divizního týmu z jihu Čech. V derby s J. Hradcem potvrdilo roli favorita a bezpečně vyhrálo rozdílem pěti gólů. Třetí místo drží Soběslav po zisku cenných tří bodů v dalekých Mariánských Lázních. Čížová rychle otáčela skóre po trefě Sedlčan ve 4. minutě a dovedla utkání k hladkému vítězství 4:1. Katovice odčinily předchozí porážku a na domácí půdě porazily hraničáře z Chebu 2:0.

Vítěznou sérii ověnčené béčko Dynama vstoupilo do svého prvního krajského derby s jediným pendlem Novákem, byť A-tým hraje ligu až v pondělí. Mladíci černobílých jsou ve formě a prokázali to i proti Hradci, který odolával na Složišti prvních dvacet minut. Ve druhé části prvního poločasu se prosadili Lindák a Tomek, kteří skórovali i po přestávce. Tomek se tak připomněl loňským spoluhráčům (minulou sezonu strávil v Hradci) dvěma góly. Posledních dvacet minut už domácí žádný gól nepřidali, příležitost dostali všichni náhradníci do pole, ale i tak dosáhli svého nejvyšší vítězství.

Čížová udržela vítěznou domácí bilanci a i čtvrté střetnutí dovedla do vítězného konce. Sice prohrávala brzkým gólem Středočechů, kteří se v předchozím kole „vytáhli“ na J. Hradec, ale už v 19. minutě s přehledem vyrovnal z penalty za ruku Martin Jirouš. Neuběhla ani půlhodina a Čížovští už vedli zásluhou Michala Kočího 2:1, který se po Zahrádkově přihrávce z lajny obtočil kolem obránce a zamířil k tyči. Převahu zúročil po přestávce v přesilovce hrající kouč Petr Janda a skóre uzavřel svým druhým zásahem zblízka dorážející ostrostřelec Jirouš.

Ze čtvrté výhry a poprvé s nulou vzadu se těšily Katovice. Chebskou Hvězdu zdolaly po trpělivé hře 2:0. Zvolená taktika slavila úspěch. Po hodině hry předvedl jihočeský nováček oku lahodící kombinační akci na levé straně, na jejímž konci byl střídající Vladimír Uher. Ten se ukázal správným žolíkem a po necelé čtvrthodině na hřišti levačkou nezadržitelně skóroval. Parádní sólo předvedl v poslední minutě katovický obránce Libor Horejš. Zachytil míč ještě na vlastní polovině, zbavil se soupeře a po vniknutí do šestnáctky propálil z úhlu brankáře mezi nohama.

Soběslav v minulých dvou zápasech promrhala pět bodů, ale v Mariánských Lázních zahrála její defenzíva na jedničku a po delší době udržela v čele s čerstvým třicátníkem Janem Suchanem čisté konto. Po bezgólové první půli udeřili spartakovci čtyři minuty po přestávce. Bouška vyslal pasem za zkoprnělé obránce do úniku Dvořáka a rázem se řítili s Vaňkem sami na brankáře. Vaněk si ještě dovolil kličku gólmanovi a poslal míč do prázdné branky. Západočeši marně hledali recept na zdolání soběslavské zadní řady, která hravě pochytávala nakopávané míče. Směrem dopředu byli domácí bezzubí. Tři minuty před koncem zakončil brejk z půlky Matouš Varačka, jehož nezastavili ani dva obránci, a Soběslavští mohli definitivně slavit jediné body hostující týmu v tomto kole.

 

Výsledky 8. kola divize A


SK Dynamo Č. Budějovice B – FK J. Hradec 1910 5:0 (2:0)

Góly: 23. a 69. Lindák, 39. a 57. Tomek, 63. Krejčí. Rozhodčí: Babka - Vrchota, L. Eibl. Delegát: Chlaň. Bez karet. Diváků: 120.

TJ Sokol Čížová – TJ Tatran Sedlčany 4:1 (2:1)

Góly: 19. (pen.) a 82. Jirouš, 27. Kočí, 59. Janda - 4. Čipera. Rozhodčí: Hlaváček - Švorc, Benedikt. Delegát: Vrzal. ŽK: 0:1 (Špaček). ČK: 0:1 (55. Repetný). Diváků: 90.

FC Viktoria Mariánské Lázně – FK Spartak Soběslav 0:2 (0:0)

Góly: 49. Vaněk, 87. Varačka. Rozhodčí: Míč - Krupka, Hányš. Delegát: Ploch. ŽK: 0:5 (Zeman, Kutner, Boháč, Dvořák, Vaněk). Diváků: 108.

SK Otava Katovice – FK Hvězda Cheb 2:0 (0:0)

Góly: 65. Uher, 92. Horejš. Rozhodčí: Šálková - Cihlář, Cupl. Delegát: Hanzal. ŽK: 4:1 (Tušer, Kahuj, T. Hajdušek, Pavlovič - Iterský). Diváků: 257.

Ostatní výsledky a aktuální tabulka zde.

Napsal(a) Redakce | Foto Karel Kopp