Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písečtí si poradili s tvrdostí Motorletu a poslali ho domů se třemi střeleckými vizitkami

 
sobota, 28. září 2019, 22:37

Písecký tým v ČFL dal zapomenout na rozpačitý úvod sezony a nastartoval sérii neporazitelnosti, kterou v domácím souboj s pražským Motorletem prodloužil na pět zápasů, v nichž sesbíral čtrnáct bodů z patnácti možných. Jihočeši nedostali od nováčka třetí nejvyšší soutěže žádný míč zadarmo, hlavně ve druhém poločase, ale prokázali odolnost proti tvrdé hře a především fotbalovou kvalitu. Vyhráli zaslouženě 3:0.

Třetiligovému dopoledni u břehu Otavy předcházela minuta ticha za dlouholetého obránce a trenéra Spartaku Písek Jaroslava Kostku st., který náhle zemřel ve věku třiasedmdesáti let. Od počátku se hrál oboustranně aktivní a nesmlouvavý fotbal, domácí však převyšovali soupeře herní kvalitou. Již v 10. minutě se střelecky prosadil písecký tank Tomáš Valenta, jenž na levé straně oklamal bránícího hráče a nechytatelně poslal míč do sítě. „První poločas byl z naší strany špatný, jako by hráči po cestě zůstali někde u Příbrami. Chyběla koncentrace, u všeho jsme byli druzí. Nemůžeme se vymlouvat, že hrajeme bez klasického útočníka,“ přiznal kouč hostí Martin Poustka.

Branku Motorletu ohrozil rovněž Tom Ulbrich a znovu Tomáš Valenta, jenž z gólové pozice ve 28. minutě pálil moc vysoko. Pražané byli nepříjemným soupeřem a nekompromisně chodili do soubojů, ale v útočné fázi se dostali pořádně ke slovu až ve 38. minutě. Radovali se z vyrovnání, ale rozhodčí viděl faul. „Gól měl být uznaný. Vzápětí domácí po standardní situaci zvýšili na 2:0 a to nás srazilo,“ komentoval Martin Poustka situaci, která ve 40. minutě začala rohovým kopem Toma Ulbricha a skončila ukázkovou hlavičkou píseckého kapitána Ondřeje Bělouška. „S výjimkou několika drobností jsme zvládli první půli na výbornou,“ hlásil domácí trenér Milan Nousek ml.

Výkon Písku zdobily dynamika, rychlost, jednoduchost

Po přestávce se hosté vrhli do boje s velkou energií. „V šatně bylo dusno,“ popsal atmosféru Martin Poustka. Pár minut se hrálo na polovině Písku a dva bránící hráči uviděli žlutou kartu. Jihočeši se však vymanili ze sevření a několikrát pořádně zamkli soupeře v pokutovém území. Přes neutuchající snahu Motorletu kontroloval domácí tým zbývající část utkání a vytvořil si několik zajímavých šancí. Tom Ulbrich z trestného kopu nasměroval balon těsně vedle levé tyče, střídající rekonvalescent Martin Voráček hned po příchodu na trávník vyzkoušel hlavičkou pozornost brankáře Martina Janáčka. V sólu unikající Martin Held místo zakončení nafilmoval pád ve velkém vápně a dostal kartu.

V 90. minutě hostující Ondřej Měska ve vápně zcela evidentně zahrál rukou a písecký matador Antonín Presl ze značky pokutového kopu zpečetil výsledek. „O druhém poločase platí, že jsme neprodali kůži lacino, ale na druhou stranu jsme si nevytvořili žádnou šanci. Celkově byl zápas v našem podání špatný. Nemáme koho pochválit. Domácím jsme to usnadnili, ale je potřeba vyzdvihnout, jakým stylem se prezentovali. My jsme se nevypořádali s jejich dynamikou, rychlostí, jednoduchostí. Za naší krátkou zkušenost v ČFL to byl nejlépe hrající tým,“ uzavřel Martin Poustka. „Podařila se nám velice slušná výsledková série. Moc nás to těší,“ usmíval se Milan Nousek ml.

FC Písek – FK Motorlet Praha 3:0 (2:0)

Góly: 10. Valenta, 40. Běloušek, 90. (pen.) Presl. Rozhodčí: Hájek – Šimek, Čechlovský. ŽK: 4:3 (49. Vacovský, 52. Kulík, 74. Běloušek, 85. M. Held – 26. Badocha, 65. Pecha, 67. Vojta). Diváků: 279.

FC Písek: Satrapa – Sajtl, Běloušek, Vacovský, Holý – Kulík (60. Presl) – M. Held, J. Held (89. Hrachovec), Valenta (85. Benetka) – Vávra (75. Voráček), Ulbrich. Trenér Milan Nousek ml.

Nejlepší hráči: Jakub Held – Martin Janáček.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama