Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na Svépomoci se trefil jen domácí Vandas

 
středa, 25. září 2019, 19:19

V 7. kole KP přivítalo Táborsko B na Svépomoci nováčka z Lažiště. Domácí potřebovali nějaké body, aby se odlepili ze spodních pater tabulky, tak se na tento zápas posílili o šest pendlů. Až na náhradního brankáře Pecháčka se všichni tito hráči zapojili do nedělního utkání A týmu, byť jako střídající hráči. Vandas se dokonce zapsal i mezi střelce. Hosté přijeli až na brankáře Vojtíška také kompletní, tak se dal čekat zajímavý zápas.

Do utkání vstoupili aktivněji jednoznačně domácí. Hosté začátek vyloženě prospali jako by byli ještě někde na cestě. Hned ve 3. minutě přišla první šance domácích. Štefl zatáhl balon po pravé straně a přihrávkou pod sebe našel Jášu (posila z Dynama ČB), který z dobré pozice přestřelil. V 10. minutě zahrozili, v té době z ojedinělé akce, hosté. D. Sedláček poslal centr do vápna na Jak. Rauschera, který pohotově zakončil, ale skvělým zákrokem se ukázal Pecháček.

Poté opět hráli jenom Táborští. V tuto chvíli visel gól ve vzduchu, jelikož si hosté o něj svou ležérní hrou vyloženě koledovali. Ten také ve 20. minutě přišel. Nejdříve si na přetažený centr Štefla naběhl úplně volný Mischnik, který zakončoval do opuštěné branky, ale nakonec se tam zjevil Tesař a skvělým zákrokem ho vychytal. Z následného rohu už udeřilo. Ten domácí rozehráli nakrátko a následný centr se dostal k volnému Vandasovi, pro kterého nebyl problém z malého vápna skórovat.

Inkasovaný gól hosty konečně probudil. Hned za chvilku mohlo být vyrovnáno. Vokatý vybojoval na půlce míč, ideálně vysunul Makoše, který se objevil úplně sám před vyběhnuvším Pecháčkem, ale jeho lob skončil vedle branky. Ve 40. minutě mohli domácí zvýšit do šatny své vedení. Po chybě ve středu obrany upaloval sám na Tesaře Štefl, ale na poslední chvíli mu nedovolil zakončit skvělým skluzem vracející se D. Sedláček. Odražený balon se dostal ještě k Mischnikovi, který minul Tesařovu branku. Do šatny tak šli s minimálním náskokem zaslouženě domácí.

Prim hráli brankáři

Druhou půli začali hosté odhodlaně s tím, že se pokusí s výsledkem něco udělat. V 53. minutě odcentroval z pravé strany Makoš na Vokatého, ale jeho hlavičku opět lapil Pecháček. V 68. minutě zahrozili po levé straně Táborští. Bouchal vysunul Mischnika, ale křižná střela z jeho levačky těsně minula Tesařovu branku. V 76. minutě uvolnil uličkou Novák Štefla, který si tvrdou střelou na Tesaře nepřišel. Hned z protiútoku Linhart poslal balon do vápna, ten se odrazil od Laszáka k Huškovi, který pohotově zakončil, ale Pecháček byl opět pozorný.

V poslední desetiminutovce to bylo hodně otevřené. Hosté vrhli všechny síly do útoku a vytvořili si několik velkých příležitostí, naproti tomu domácí hrozili z rychlých brejků, které ale většinou skončili nepřesnou finální přihrávkou. V 80. minutě si naběhl M. Sedláček na dlouhý nákop bratra Dominika. Chytrým manévrem vyřadil ze hry domácího obránce i vyběhnuvšího gólmana, kteří se srazili. Nevšiml si ale, že má téměř opuštěnou branku a zbrklým zakončením znehodnotil svojí předchozí skvělou práci s balonem.

V 84. minutě měli hosté poslední velkou šanci, kdy před brankou Pecháčka vytvořili neskutečný závar. Ne příliš povedený centr D. Sedláčka skončil na břevně, odtud se odrazil k Linhartovi, který se skvěle uvolnil a jeho střílený centr odkopával za překonaným Pecháčkem téměř z brankové čáry Laszák. Odražený balon se dostal na nohu Hojdekra, ale opět to byl Laszák, který domácí podržel a balon znovu dokopl. Tentokrát nastřelil přímo před ním stojícího Jášu. Tomu se balon od zadní části těla otřel o levou ruku, ale penalta se (asi správně) nepískala. Poslední slovo měli domácí. Při rychlém brejku prošel Novák mezi třemi hráči do vápna, ale jeho střelu opět skvěle vyrazil Tesař a před dobíhajícím Radostou uklidil míč do bezpečí D. Sedláček. Poté přesný rozhodčí Macko zápas ukončil.

Zápas rozhodla první dvacetiminutovka, kterou hosté prospali. Poté si obě mužstva vytvořila několik šancí, ale oba brankáři (Pecháček a Tesař) patřili k nejlepším hráčům na hřišti a skórovat již nikomu nedovolili. U domácích dále vynikali Jáša (zejména v první půli), Vandas a ve druhé půli střídající Novák. U hostů zahrál své nejlepší utkání v lažišťském dresu D. Sedláček.

V sobotu jedou oba týmy na hřiště soupeřů. Táborští zajíždí do Blatné a Lažišťští na hřiště lídra soutěže do Olešníku.

FC MAS Táborsko B – FK Lažiště 1:0 (1:0)

Branka: 20. Vandas. Rozhodčí: Macko – Albert, Izugrafov. DFA: Šafránek. ŽK: 1:1 (Římánek - Volmut). Diváků: 100.

Táborsko B: Pecháček - Rydval, Mácha, Laszák, Bouchal – Mischnik (77. Římánek), Jáša, Větrovský (77. Postřihač), Radosta – Štefl, Vandas (46. Novák). Trenér: Musil.

Lažiště: Tesař – D. Sedláček, Hojdekr, Jar. Rauscher (76. Hrbek), Albert (64. Linhart) – Makoš, Hušek (84. Bízek), Macek, Vokatý (60. Volmut), M. Sedláček – Jak. Rauscher. Trenér: Raušer.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama