Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice loupily v Lišově a chystají se na Týn

 
úterý, 24. září 2019, 20:13

K odehrání 7. kola krajské 1. A třídy zajížděli Bernartičtí k svému soupeři do Lišova. V loňské sezoně s ním měli z obou zápasů stoprocentní bodový zisk. Tentokrát u nich měli tu čest otvírat nové hřiště s tartanovou atletickou dráhou a především otestovat jejich nádherný trávník. V utkání byli v první půli lepším týmem a zaslouženě vedli dvougólovým rozdílem. Po přestávce se však obraz hry změnil a domácí po zlepšené hře skóre zápasu srovnali. Štěstí se nakonec přiklonilo k hostům, když se jim podařilo čtyři minuty před závěrem zápasu zaznamenat vítězný gól. Ze tří odehraných zápasů na hřištích svých soupeřů neztratili zatím ani bod.

Již v 6. minutě zápasu se hosté ujali vedení. Akce, na jejímž začátku byl Novák, který nahrál Kukrálovi, ten přesným centrem našel za obranu nabíhajícího Václava Ťupu, který střelou z první rozvlnil síť za Kotáskovými zády poprvé – 0:1. Ve 13. minutě vyslal první střelecký pokus na Fučíkovu brány domácí Kándl, avšak bernartický gólman míč bez problémů lapil. Smrčinův centr na Rakovana v 16. minutě byl bernartickým útočníkem jen lehce tečován a skončil v autu za brankovou čárou. Kukrálova střela levačkou ve 26. minutě hry skončila jen těsně vedle vzdálenější tyče soupeřovy brány.

Ve 33. minutě přihrál Tomáš Češka po lajně zleva Rakovanovi, jeho přesnou přihrávku na přední tyč parádně zakončil z první Karel Trantina a hosté šli do dvougólového vedení – 0:2. Ve 35. minutě Pěchotovu střelu vytěsnil lišovský gólman na roh. Po velmi dobře odehraném prvním poločasu odcházeli Bernartičtí se slibným dvougólovým náskokem do šaten.

Ve druhé půli se obraz hry poněkud změnil. Hosté vědomi si svého náskoku již nikam nespěchali, dobře bránili a nechali hrát více domácí. Ti se od samého začátku snažili o zaznamenání kontaktního gólu a zdramatizování hosty dobře rozehraného utkání. Ve 48. minutě Staňkovu přihrávku z pravé strany na za zadní tyč Pěchota minul. V 52. minutě vystřelil Kandl jen lehce a Tomáš Fučík neměl problém míč chytit. Hned nato vypálil Mach a balon skončil pouze vedle pravé tyče.

Po přestávce srovnali na 2:2

V 55. minutě byli za aktivní hru ve druhé půli domácí konečně odměněni. Fiktus téměř od poloviny hřiště zahrával zleva trestný kop. V pokutovém území našel Burdu, který v pádu hlavou míč přizvedl na Jana Macha, který ho též hlavičkou dorazil do brány – 1:2. Hosté mohli svůj jednogólový náskok pojistit v 72. minutě. Trantinův trestný kop však skončil pouze na levé tyči Kotáskovy brány. Trest pak přišel v 79. minutě. Kandl zahrával zprava nakrátko rohový kop na Fiktuse, jeho centr na zadní tyč hlavičkoval Bambule podél brány, tam byl Daniel Koláček a hlavičkou míč dorazil do sítě – 2:2.

Hosté dobře rozehrané utkání ale nezabalili a nespokojili se s nerozhodným výsledkem. V 86. minutě vyslal Kukrál kolmici na nabíhajícího Jana Psohlavce, který si míč dokonale zpracoval, postoupil s ním blíže k bráně a perfektní střelou levačkou se trefil přesně k bližší tyči, kam gólman Kotásek nedosáhl – 2:3. Ve třetí minutě nastaveného času mohl pečetit výhru Peterka, avšak v dobré pozici střílel pouze vedle levé tyče. Za předvedený výkon především v prvním poločasu si hosté vítězství zasloužili a všechny své góly zaznamenali po hezkých kombinačních akcích.         

Příští zápas bude utkáním kola, kdy se spolu utkají v soutěži dvě dosud neporažená mužstva. Bernartice hostí na svém trávníku lídra soutěže Olympii Týn nad Vltavou. Hraje se v neděli 29. září od 16 hodin. Všichni příznivci jsou na toto střetnutí srdečně zváni.

SK Lišov – TJ Sokol Bernartice 2:3 (0:2)

Branky: 55. Jan Mach, 79. Koláček - 6. Ťupa. 33. Trantina, 86. Psohlavec. Rozhodčí: Karel Kříž st. – Roman Cigáň, Radek Devera. ŽK: 2:2 (Burda, Bouchal – Smrčina, Novák). Diváků: 90.

Lišov: Kotásek – Shýbal, Koláček, Fiktus, Jan Mach – David Mlýnek, Kándl (13. Formánek), Brtna, Burda (81. Bouchal) – Bambule (K) – Kandl. Trenér Jiří Beneda.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Patrik Brož, Novák, Trantina, Tomáš Češka – Smrčina, Kukrál – Staněk, Ťupa (63. Psohlavec, 90+2. Vít Herink), Pěchota – Rakovan (84. Peterka). Trenér Pavel Schorník.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama