Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sporné situace rozhodly zápas v Bukovsku

 
úterý, 24. září 2019, 10:37

Pouze jedna výhra zůstala v bilanci fotbalistů TJ Slavoj Ledenice po utkání na hřišti Dolního Bukovska. Ledenice v šestém kole I. B třídy prohrály těsně 2:3. Zápas nedohrál po faulu Winkler, na kterého navíc nebyla odpískána ani penalta.

Zápas byl od začátku, mírně řečeno, řízen zvláštním způsobem. Pozdější příchod na hřiště a tím i začátek ze strany sudích, i když oba týmy byly připravené na hrací ploše, drobné fauly byly několikrát otočené proti postiženému týmu, až během zápasu se osazovaly rohové praporky…

To vše ale nebylo nic proti přibližně pětimetrovému ofsajdu Bukovska. I domácí fanoušci veřejně přiznali, že nechápou, jak tohle mohli sudí pustit. Domácí útočník tak šel sám na brankáře Ledenic… nejvíce alarmující situace přišla po hodině hry, kdy utekl domácí obraně Lukáš Winkler a zezadu byl ve vápně faulován tak, že zápas kvůli zranění nohy nedohrál.

I přes mohutné protesty lavičky Slavoje sudí Ryneš dokázal rozdat jen žluté karty pro hostující trenéry. „Tohle vůbec nebudu komentovat, protože stejně už nic nezměníme. Máme početnou marodku, po jasném faulu nám na ní přibude další hráč a navíc nemáme výhodu ani penalty,“ kroutil po zápase nevěřícně hlavou trenér Stanislav Jindra.

„Čekali jsme, že Bukovsko bude hrát tvrdě a bude nás to bolet. Kromě tohoto momentu se ale domácí snažili hrát fotbalově a bylo to v pohodě. Bohužel jsme neproměnili několik vyložených šancí a zápas si tak opět prohráli sami,“ dodal dále trenér. „Celkový herní dojem byl z naší strany konečně lepší než v minulých zápasech.“ Rozhodující gól dalo Bukovsko z pokutového kopu po faulu brankáře Josefa Svobody, který sestřelil ve výskoku útočícího hráče.

Premiéru v dresu Ledenic si připsal František Benhák, jehož přestup se dořešil těsně před zápasem. „Byl po zranění kolene dlouho bez fotbalu, ale ukázal, že bude jedním z lídrů týmu,“ řekl dále Jindra. „Je to pro nás velká posila a splnil vše, co jsem od něj očekával. Pochválit chci i Jirku Kubce a Honzu Fencla, kteří bojovali a v zápase byli hodně vidět.“ Další premiéru zaznamenal Antonín Šrajer, který vstřelil první gól v dresu Ledenic.

Za zmínku ještě stojí situace v závěru zápasu, kdy rozhodčí opět nesmyslně ukázali po jasné teči odkop od branky Bukovska. Sami domácí se ale gestem fair play přiznali a dali hostům výhodu rohového kopu, který ke srovnání nevyužili.

V tabulce se tak Slavoj propadl s Mladým na samé dno tabulky právě místo Bukovska.

Fotogalerie z utkání je zde.

TJ Dolní Bukovsko – TJ Slavoj Ledenice 3:2 (2:2)

Branky: 11. a 77. z penalty Cihla, 41. Hruška – 24. Winkler, 43. Šrajer. Rozhodčí: Ryneš – Kollmann, Hora. Delegát: Kučera. ŽK: 2:6. Diváků: 150.

D. Bukovsko: Chochol – Zahradník, Kotyza, Malecha, Podhradský, Mach, Cihla, Hruška, Miřátský, Kokeš, Bečvář (85. Sedlák).

Ledenice: J. Svoboda – Čermák, Benhák, Fošum (82. Havelka), Kubec – Güklhorn, Fencl, Princl, Šrajer – Winkler (63. Hinterhölz), Hrubý.

Napsal(a) Michal Heřman | Foto Michal Heřman