Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. A třída: Týnská mašina přejela Veselí, Olešnice překvapila ve Lhenicích

 
sobota, 21. září 2019, 22:23

Nejeden nečekaný výsledek se zrodil v 7. kole I. A třídy. Především ve skupině A favorité klopýtali jeden za druhým. Nová Ves podlehla v derby dobře hrajícím T. Svinům, Roudné ztratilo body s Planou. Vyrovnanost soutěže podtrhuje porážka Prachatic se Čtyřmi Dvory. Minule porazil Tatran prvního, následně propadl s předposledním. K prvnímu bodu přidala Olešnice také první vítězství na půdě Lhenic. Lídr skupiny B Týn smetl pěti góly Veselí a stále hledá soupeře. Poslední Ševětín zvrátil skóre s N. Včelnicí a poprvé zabodoval.

Čtyři Dvory, okupující ve skupině A s dvoubodovým ziskem předposlední místo, porazily prachatický Tatran, který v minulém kole porazil doma Roudné. To byl první zajímavý výsledek v tomto kole. Domácí vedli až do 84. minuty o tři góly, pak Tatran dvěma slepenými góly Martina Juroše zmírnil zaslouženou porážku. Nová Ves podlehla v derby dobře hrajícím Trhovým Svinům na domácím trávníku. Ty se dostaly díky této venkovní výhře na čelo tabulky. Lídr tabulky Kaplice totiž v neděli překvapivě jen remizoval na hřišti Velešína, v přesilovce doháněl dvougólovou ztrátu, a o první pozici přišel. Velešín i přes zisk bodu klesl kvůli výhrám posledních dvou mužstev až na samé dno, neboť má s tabulkovými sousedy nejhorší skóre.

Semice vysoko porazily oslabené Sousedovice a do třetice zabodovaly naplno, což je vyneslo až na třetí příčku tabulky. Malše Roudné podruhé za sebou prohrála. Tentokrát doma s Planou. Na úvodní gól Martina Vlka odpověděl do přestávky exligový Roman Lengyel, který svým druhým gólem po osmi minutách druhé půle dostal hosty do vedení. Výsledek pečetil dvě minuty před závěrečným hvizdem rozhodčího Dominik Kořínek. Při velké vyrovnanosti soutěže lídr tabulky z Roudného klesl po dvou po sobě jdoucích prohrách na páté místo. Vodňany porazily Vimperk, domácí šli v první půli do jednobrankového náskoku a vyhráli ji, ve druhé pak vyrovnal skóre utkání David Tesař, Vodňanští potom dvěma góly v průběhu dvou minut stanovili výsledek utkání ve svůj prospěch. Lhenice překvapivě na domácím trávníku podlehly nováčkovi soutěže z Olešnice. Vedly gólem Romana Ilieva po třiceti minutách první půle a poločas se jim podařilo vyhrát. Ve druhém však hosté zaznamenali tři trefy a odjížděli ze Lhenic se všemi třemi velice potřebnými body, díky kterým se odpoutali z posledního místa tabulky.

První body pro Ševětín

Ve skupině B si lídr tabulky z Týna nad Vltavou hladce poradil s veselskou Lokomotivou již třetím shodným pětigólovým přídělem ve třech posledních zápasech a zatím ve své skupině hledá soupeře, který by čelil jeho ofenzivní síle. Dvěma trefami se prezentoval Tomáš Houska. Ostatní zápasy byly již podstatně vyrovnanější. Suchovrbenská Lokotka remizovala na domácím trávníku s čekanickým Meteorem. Na vedoucí gól hostujícího Milana Löfflera ve 20. minutě hry odpověděl na konci úvodní půlhodinky Tunisan v barvách Lokotky Mohamed Khalil Ayeb. Ve druhém poločasu již žádný gól nepadl a zrodila se plichta. Ševětín se konečně dočkal svého prvního bodového zisku a odnesli to fotbalisté z Nové Včelnice. Všechny góly byly zaznamenány až v průběhu druhého poločasu. Na gól Kamila Poura po hodince hry odpověděl vyrovnáním vzápětí Marek Petráš, výsledek stanovil čtvrthodinku před závěrem zápasu Petr Novotný. Českobudějovická Slavia na svém trávníku plichtila v derby s Nemanicemi. Po bezgólovém prvním poločasu šli do vedení domácí díky proměněnému pokutovému kopu Tomášem Wejskrabem v 53. minutě hry. Z vedení se domácí moc dlouho neradovali, neboť za čtyři minuty srovnal skóre Vlastimil Bašta a tím určil výsledek utkání.

Bernartice zajížděly k soupeři do Lišova, s kterým v minulém ročníku dvakrát vyhrály. Dostaly se rychlým gólem Václava Ťupy do vedení a díky trefě stopera Karla Trantiny vyhrály poločas dvougólovým rozdílem. Domácí zkvalitnili ve druhé části zápasu koncovku a utkání udělali hodně zajímavým, když v 79. minutě skóre aktivním Danielem Koláčkem srovnali. Hostující střídající Jan Psohlavec však zajistil čtyři minuty před koncem normální hrací doby cennou a zaslouženou výhru. Hluboká si poradila s Dačicemi, když poločas vyhrála jednogólovým rozdílem, Pak domácí zvýšili svůj náskok, avšak hrající trenér hostů Jan Beneš kontaktním gólem utkání zdramatizoval. Hlubočtí však dalšími dvěma trefami kontrovali a zápas bezpečně dotáhli do vítězného konce. Střelcem utkání byl domácí Jan Novák, který zaznamenal tři góly. Po dvou přidali domácí Pavel Hájek a hostující Miroslav Diviš. Překvapivý výsledek přineslo utkání v Chýnově, kde domácí podlehli nováčkovi soutěže z Kovářova. Po nerozhodném prvním poločasu šli hosté do vedení gólem Marka Smetany, vzápětí domácí srovnali skóre Vlastimilem Hruškou (jeho druhou trefou). Za hosty pak zaznamenal vítězný gól v 66. minutě hry Luboš Holub ml. V závěrečné pětadvacetiminutovce se diváci již gólu nedočkali a překvapivá výhra Kovářova byla na světě.

 

VÝSLEDKY 7. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

SK Čtyři Dvory – FK Tatran Prachatice 3:2 (1:0)
Branky:
16. Hofmann, 52. Tengl, 73. Prokop – 84. a 86. Juroš.
Rozhodčí: Kollmann – Kříž ml., Rous. DFA: Janíček. ŽK: 2:2 (Pavlík, Dubský – Škopek, Sova). Diváků: 100.

TJ Nová Ves – TJ Spartak Trhové Sviny 0:3 (0:1)
Branky:
7. Macák, 65. Marek Kodras, 72. Troup.
Rozhodčí: Tauber – Mir. Pečenka, Ondra. DFA: Šnajder. ŽK: 2:1 (Trejbal, Neumann – Tomek). Diváků: 120.

FC AL-KO Semice – FC Westra Sousedovice 4:0 (0:0)
Branky:
61. (pen.) a 75. Veleman, 86. Zoch, 88. Šourek.
Rozhodčí: Talíř – Hošek, Bartůněk. DFA: Chlaň. ŽK: 2:1 (Sádlo, Štumpfal – Hrach). Diváků: 49.

TJ Malše Roudné – SK Planá 1:3 (1:1)
Branky:
9. Vlk – 28. a 53. Lengyel, 88. Kořínek.
Rozhodčí: Valeš – R. Mráz, Peterka. DFA: Bicek. ŽK: 3:1 (Goretki, Kadlec, Hála – Lašák). Diváků: 100.

FK Vodňany – TJ Šumavan Vimperk 3:1 (1:0)
Branky:
14. Moravec, 70. L. Benedikt, 72. Hudák – 48. Tesař.
Rozhodčí: Pravda – Jevčák, Zabilka. ŽK: 3:4 (Šťastný, L. Benedikt, M. Otepka – Málek, Pospíchal, Děd ml., Rod). Diváků: 70.

SK Lhenice – TJ Sokol Olešnice 1:3 (1:0)
Branky:
29. Iliev – 54. Drtina, 56. Horelica, 78. Koktavý.
Rozhodčí: Hošek – Talíř, Bartůněk. ŽK: 3:2 (Funda, David Kiš, Tůma – Šafránek, Horelica). Diváků: 72.

FC Velešín – FK Spartak Kaplice 2:2 (1:0)
Branky:
4. Fišer, 49. Zimek – 80. Pavel Pulec, 83. Čutka.
Rozhodčí: Brych – Jarolím, Barva. DFA: Vrzal. ŽK: 3:3 (Zimek 2, Špát – Štrbačka, Luk. Pulec, Divoký). ČK: 1:0 (56. Zimek). Diváků: 250.


SKUPINA B

TJ Lokomotiva Č. Budějovice – FK Meteor Tábor 1:1 (1:1)
Branky:
28. Ayeb – 20. Löffler.
Rozhodčí: Vican ml. – Náprava, Boček. ŽK: 2:1 (Ayeb, Květoun – Svatek). Diváků: 50.

SK Ševětín – TJ Nová Včelnice 2:1 (0:0)
Branky:
60. Paur, 75. Petr Novotný – 63. Petráš.
Rozhodčí: Vítek – Jarolím, Mir. Pečenka. ŽK: 0:2 (Malý, Pivko). Diváků: 50.

SK Slavia Č. Budějovice – SK Nemanice 1:1 (0:0)
Branky:
53. (pen.) Wejskrab – 57. Bašta.
Rozhodčí: Slepička – Leiš, Juráň. ŽK: 3:3 (Šťastný, Janků – trenér, Wejskrab – Čapek, Jind. Lukáš, Bašta). Diváků: 170.

FK Olympie Týn nad Vltavou – TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí 5:0 (3:0)
Branky:
16. a 72. Houska, 36. Vařil, 39. Štos, 81. Dobal.
Rozhodčí: Boček – Náprava, Vican ml. ŽK: 1:0 (Mravec). Diváků: 210.

FC Chýnov – TJ ZD Kovářov 2:3 (1:1)
Branky:
33. a 54. Vlast. Hruška – 27. Mir. Suchan, 50. Smetana, 66. Holub ml.
Rozhodčí: Nedvěd – Kollmann, Ernst. ŽK: 2:3 (Zítek, Doubrava – Smetana, Mir. Suchan, Novák). Diváků: 120.

TJ Hluboká nad Vltavou – TJ Centropen Dačice 6:3 (3:2)
Branky:
2., 35. a 68. Novák, 78. a 86. Hájek, 23. Dědina – 12. a 13. Diviš, 70. Beneš.
Rozhodčí: Písek – Mir. Pečenka, Talíř. DFA: Štuk. ŽK: 0:2 (Točík, Máša). Diváků: 80.

SK Lišov – TJ Sokol Bernartice 2:3 (0:2)
Branky:
55. Jan Mach, 79. Koláček – 3. Ťupa, 33. Trantina, 86. Psohlavec.
Rozhodčí: Kříž st. – Cigáň, Devera. ŽK: 2:2 (Burda, Bouchal – Smrčina, Jakub Novák). Diváků: 90.
Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák