Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. B třída: Netolice vyhořely s posledním K. Újezdem, Sepekov rozstřílel milevskou rezervu

 
sobota, 21. září 2019, 22:18

O překvapení kola se na úkor favorita postaral poslední Kamenný Újezd výhrou na hřišti do té doby suverénních Netolic, jimž citelně scházel kanonýr Jakub Varyš. Na vítězné vlně se nese už jen Čkyně, která nezaváhala v Bělčicích. Skupině B dominuje bez jediného klopýtnutí. V závěsu se drží Strunkovice. Překvapila vysoká porážka béčka Milevska v sousedském derby v Sepekově. Poprvé zvítězilo Dolní Bukovsko s Ledenicemi a opustilo chvost tabulky skupiny D.

Hrdějovice přejely Loučovice

Ve skupině A překvapivě remizoval Boršov se Sokolem Chvalšiny, když oba góly padly již v prvním poločasu. Největší překvapení se událo na hřišti v Netolicích, kde jasný favorit, který neztratil v soutěži zatím ani bod podlehl mužstvu z Kamenného Újezdu, které bylo dosud poslední s jednobodovým ziskem. O první gól se postaral z pokutového kopu za úmyslnou ruku v pokutovém území Radek Soukup, který zaskočil za chybějícího brankáře a odchytal celý zápas. Domácí Filip Rokůsek, který zabránil na brankové čáře jasnému gólu, byl rozhodčím vyloučen. Druhý přidal již v přesilové hře na konci šedesátiminutovky utkání Aleš Černý. Dolní Dvořiště připravilo první porážku Sedlci, jehož střídá na druhé příčce Zlatá Koruna. Ta porazila nejtěsnějším výsledkem Větřní, když jediný gól zaznamenal třináct minut před koncem utkání Vít Ohnsorg. Rezerva Trhových Svinů zvítězila také 1:0 nad Frymburkem gólem ve 42. minutě z kopačky Josefa Troupa. Roudenská rezerva se rozešla s nerozhodným výsledkem s Dřítní. V poločase prohrávala gólem Tomáše Kovaříka. Po přestávce zkušený Rudolf Otepka, který se vrátil do mužstva z Vodňan, vyrovnal skóre zápasu. Hosté šli opět do vedení druhou trefou T. Kovaříka po odehraných šesti minutách druhé půle. Za domácí srovnal v 66. minutě střídající trenér Libor Šolc. Hrdějovice vyprovodily ze svého hřiště Loučovice čtyřgólovým přídělem. Největší zásluhu na této vysoké výhře má autor hattricku Martin Miklík (dva góly zaznamenal z proměněných pokutových kopů).

Osek B zůstává bez výhry poslední

Ve skupině B Střelské Hoštice vyhrály nad Sokolem Stachy, dva góly vítězů vsítil David Ševčík (jeden z penalty). Za hosty zaznamenal jediný gól kapitán mužstva Jan Pešl tři minuty před koncem z pokutového kopu. Kestřany odevzdaly na svém hřišti všechny body od počátku soutěže dobře hrajícím Strunkovicím nad Blanicí. Všechny gólové trefy byly zaznamenány až v průběhu druhého poločasu. Na gól Romana Žurka ml. ve třetí minutě druhé půle z penalty odpověděl domácí Lukáš Kaderka po dvou minutách vyrovnáním stavu utkání. Pak již dávali góly pouze hosté. Druhý vsítil opět Žurek a výsledek pečetil dvanáct minut před koncem Michal Kuneš. Strunkovice si udržují druhé místo za Čkyní, která je zatím v B třídách jediná, která po šesti odehraných kolech neztratila ani bod. Vyhrála totiž zcela zaslouženě v Bělčicích. Volyně tentokrát plně zabodovala na domácím hřišti v utkání s rezervou Oseka. Všechny tři góly zaznamenal Radoslav Slavík. Cehnice doma přenechaly všechny body Dražejovu, ten je hodně potřeboval, aby se odpoutal od předposledního místa. Jediný gól vsítil ještě do přestávky 44letý Petr Cibulka. Husinec nestačil na prachatickou rezervu, která mu na jeho hřišti nadělila čtyři kousky (z toho tři v posledních osmi minutách hry), dva slepené góly zaznamenal pendl Jakub Sova. Vacov překvapil prohrou doma se Sedlicí, která ho v tabulce přeskočila. Góly padaly až po obrátce na začátku a konci. První zaznamenal Martin Čapek a druhý proměněním nařízeného pokutového kopu Vladimír Klíma ml.

Posílený Sepekov smetl rivala

Ve skupině C potupně rozdrtil Sepekov v tabulce vedoucí milevskou rezervu. Sepekovští se posílili o bývalého milevského gólmana Michala Horka a Martina Petra, který přestoupil z Milevska v týdnu. Po vyhraném poločasu o dva góly přidali ve druhé půli další čtyři trefy a zrodil se debakl. Dvakrát skóroval ve druhé půli střídající Vojtěch Baloun. Planá nad Lužnicí vyhrála nad nováčkem z Březnice. Dva góly vsítil Pavel Hrubý. Tabulka této skupiny se v její horní polovině hodně vyrovnala, vždyť sedmé Kluky ztrácejí na první Mladou Vožici pouhé tři body! Želeč porazila na domácím hřišti hodně herně silné Hradiště a je v tabulce druhá. Dvě trefy zaznamenal Tomáš Kukučka. Řepeč-Opařany získala první body v soutěži díky výhře se Sokolem Chotoviny. Všechny góly byly zaznamenány do poločasové přestávky, na ten vedoucí hostů střelený Volodymyrem Bondarevem okamžitě reagoval řepečský kapitán Petr Fencl. Domácí pak šli do vedení „šatňákem“ Jana Štechera. Ve druhé půli se již žádná gólová trefa nekonala a dobře bojující domácí borci si připsali tři zlaté body. Větrovy překvapivě podlehly hostům z Kluk. Ti se ujali vedení gólem svého kapitána Miroslava Štěpána z penalty, pak ve druhém poločasu nejprve Martin Kůs zaznamenal druhou hostující trefu. Domácí kapitán Petr Klejna však korigoval po minutě kontaktním gólem. Hosté zaznamenali Štěpánem další gól. Za domácí pak skóre utkání stanovil, až v poslední minutě Michal Jelínek. Mladá Vožice porazila Božetice a dostala se na první místo tabulky. V jediném nedělním zápasu remizovaly Chyšky a Mirovicemi. Mužstva se pravidelně střídala v gólových trefách. Remíza je spravedlivým vyjádřením dění na hřišti. Za domácí rozvlnil síť za Slavíkovými zády dvakrát Jiří Barda.

Mládští propadli na chvost

Ve skupině D si Suchdol nad Lužnicí vítězstvím nad Sokolem Slavonice potvrdil pozici lídra tabulky, po bezgólovém prvním poločasu zaznamenal po hodině hry první gól Jakub Záruba, pak sice hosté srovnali skóre osm minut před závěrem Milanem Trávníčkem. Domácí však v závěrečné pětiminutovce vsítili další dva góly Ondřejem Černochem z penalty a Radkem Arenbergerem a dovedli zápas do vítězného konce. Skvělou formu prokazuje Nová Bystřice, která vyhrála na půdě nebezpečného nováčka z Buku, když jejich všechny tři góly nastřílel Jiří Havel, domácí sice zaznamenali kontaktní gól osm minut před závěrečným hvizdem rozhodčího svým šutérem Petrem Jarošem z penalty, ale třetí Havlova trefa v 86. minutě hry jejich snahu o nerozhodný výsledek zhatila. Hosté se dostali již na druhou příčku tabulky a mají na první místo ztrátu pouhých dvou bodů. Se svým hostitelem si prohodili pořadí ve výsledkové tabulce. Mladé prohrálo na domácím hřišti s Lomnicí, již výsledek první půle 0:3 dával tušit, kdo si odveze všechny body. Hostům vítězství pomohlo k vzestupu tabulkou k vyšším příčkám. Dolní Bukovsko uhrálo se svým soupeřem z Ledenic cennou výhru a odpoutalo se ode dna tabulky. Dva góly zaznamenal František Cihla (jeden z proměněného pokutového kopu). Kardašova Řečice vyhrála gólem střeleným v 27. minutě utkání Františkem Slavíkem nad Třeběticemi a je v tabulce čtvrtá. Třeboňská rezerva přenechala všechny body na svém domovském trávníku v Břilicích mužstvu ze Studené. O čtyři góly hostů se spravedlivě podělili Josef Šimánek s Liborem Dvořákem a to rovnoměrně v obou poločasech utkání. Nováček z Neplachova vyhrál nejtěsnějším rozdílem doma s Českými Velenicemi, když jediný gól vsítil v 19. minutě Ondřej Dvořák.

 

VÝSLEDKY 7. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

FK Boršov nad Vltavou – TJ Sokol Chvalšiny 1:1 (0:0)
Branky: 37. Lísal – 41. Dymitskyi.
Rozhodčí: Muzika – Klimeš, Stach. DFA: Šnajder. ŽK: 4:2 (Jind. Šefčík, Gruber, Lísal, Komrska – Nymsa, Michal Postl). Diváků: 50.

1.FC Netolice – TJ Sokol Kamenný Újezd 0:2 (0:1)
Branky: 23. (pen.) Soukup, 59. Černý.
Rozhodčí: Křížek – Hladík, Harvalík. ŽK: 2:1 (Baloušek, Jan Lukáš – Černý). ČK: 1:0 (23. Rokůsek). Diváků: 55.

FK Dolní Dvořiště – SK Sedlec 3:0 (1:0)
Branky: 38. Štifter, 77. Tesař, 79. Pecha.
Rozhodčí: Prinz – Švec, Večerník. DFA: Pípal. ŽK: 1:2 (Tesař – Zíka, Samohejl). Diváků: 114.

SK Zlatá Koruna – SK Větřní 1:0 (0:0)
Branky: 77. Ohnsorg.
Rozhodčí: Novák – Šíma, Marek. ŽK: 2:2 (Sláma, Štěpánek – Votýpka, Dušek). Diváků: 80.

TJ Spartak Trhové Sviny B – FC Šumava Frymburk 1:0 (1:0)
Branka: 42. Troup.
Rozhodčí: Kříž ml. – Kabele, Škuthan. ŽK: 4:8 (Tůma, Lust, Kápar, Němec – Kaňa, Brůha, Budík, Rom. Mertl, Fatura, Malina, Petscher, Vítek). Diváků: 70.

TJ Slavoj Hrdějovice – Vltavan Loučovice 4:0 (3:0)
Branky: 13., 33. (pen.) a 77. (pen.) Miklík, 4. Mir. Studnička.
Rozhodčí: Šťastný – Křížovský, Feitl. DFA: Janíček. ŽK: 1:5 (Nedorost – Sundač, Koutský, Žák, Hüttner, Toman). Diváků: 50.

TJ Malše Roudné B – TJ Dříteň 2:2 (0:1)
Branky: 55. R. Otepka, 66. Šolc – 9. a 51. T. Kovařík.
Rozhodčí: Klimeš – Studený, Krčín. ŽK: 1:1 (Budín – Tom. Kovařík). Diváků: 50.


SKUPINA B

TJ Sokol Střelské Hoštice – Sokol Stachy 3:1 (1:0)
Branky: 41. (pen.) a 60. Šefčík, 62. Rejšek – 87. (pen.) Pešl.
Rozhodčí: Ovčáček – Vejčík, Homola. ŽK: 2:1 (Rejšek, Lemberger – Jan Dvořák). Diváků: 70.

FK IPD service Kestřany – TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí 1:3 (0:0)
Branky: 50. Kaderka – 48. (pen.) a 58. R. Žurek ml., 78. Kuneš.
Rozhodčí: P. Šťastný – Daňhel, Rinth. DFA: Němeček. ŽK: 3:4 (Hoštička, Veselý, Holec – Kuneš, Rom. Žurek ml., Jan Žurek, Páník). ČK: 1:1 (88. Voráček – 88. Šimčík). Diváků: 100.

TJ Sokol Bělčice – SK Čkyně 1:4 (0:1)
Branky: 49. Hanzlík – 37. Fiedler, 69. V. Turek, 88. Samohejl, 90. Kuta.
Rozhodčí: Křížovský – Makovička st., Hornát. DFA: Albrecht. ŽK: 1:3 (Páca – Pešek, Gerold, Samohejl). Diváků: 60.

SK Slavoj Volyně – TJ Osek B 3:0 (2:0)
Branky: 40., 43. a 87. Slavík.
Rozhodčí: Daňhel – P. Šťastný, Rynda. ŽK: 0:1 (Kafka). Diváků: 50.

Sokol Cehnice – TJ Dražejov 0:1 (0:0)
Branka: 33. Cibulka.
Rozhodčí: Vejčík – Ovčáček, Pašek. ŽK: 1:2 (Vaněk – Jiří Turek, Hrčka). Diváků: 100.

TJ Slavoj Husinec – FK Tatran Prachatice B 1:4 (0:1)
Branky: 63. Štangret – 82. a 83. Sova, 10. Dav. Lachkovič, 88. Tesař.
Rozhodčí: Hladík – Křížek, Sýkora. ŽK: 3:0 (Vítkovský, Zelený, Wágner – Tesárek). Diváků: 120.

SK Vacov – TJ Sokol Sedlice 0:2 (0:0)
Branky: 47. Čapek, 89. (pen.) Klíma.
Rozhodčí: Hučík – Ct. Novotný, Háša. ŽK: 2:3 (Martin Mls, Sova – Mikeš, Čabrádek, Vaněk). Diváků: 70.


SKUPINA C

TJ Sokol Sepekov – FC ZVVZ Milevsko B 6:0 (2:0)
Branky: 61. a 82. Baloun, 5. Bolek, 21. Luk. Brůžek, 49. Tupý, 80. Bočan.
Rozhodčí: Ambrožová – Ryneš, Kalina. ŽK: 3:3 (Bolek, Kašpar, Himl – Voj. Charypar, Fil. Milaberský, Reiniš). Diváků: 100.

TJ Sokol Planá nad Lužnicí – TJ Březnice 3:1 (1:0)
Branky: 12. a 73. Hrubý, 90. Šmídmajer – 52. Kamarád.
Rozhodčí: Picka – Krejník, Pinc. ŽK: 2:2 (Štiak, Handrejch – Kníže, Koňařík). Diváků: 50.

TJ Sokol Želeč – TJ Hradiště 5:2 (3:1)
Branky: 22. a 60. Kukučka, 1. Pavličko, 38. Martin Pavelka, 51. L. Prokeš – 9. Čejka, 69. L. Pichlík.
Rozhodčí: M. Mráz – Landík, Bartůněk. ŽK: 1:2 (M. Prokeš – Čejka, L. Pichlík). Diváků: 30.

FK Řepeč-Opařany – TJ Sokol Chotoviny 2:1 (2:1)
Branky: 6. Fencl, 45. Jan Štecher – 4. Bondarev.
Rozhodčí: Landík – M. Mráz, Stuchlík. DFA: Jos. Šafránek. ŽK: 0:4 (Jordák, Kromka, Bondarev, Logojda). Diváků: 75.

SK KAVAS Větrovy – 1.FC Boston Kluky 2:3 (0:1)
Branky: 54. Petr Klejna, 90. Jelínek – 40 (pen.) a 59. Štěpán, 53. Martin Kůs.
Rozhodčí: Krejník – Picka, Váňa. ŽK: 0:2 (Blažek, Jos. Košatka). ČK: 1:0 (39. Jar. Klejna). Diváků: 63.

TJ Sokol Mladá Vožice – TJ Božetice 2:0 (1:0)
Branky: 17. Smetana, 56. (pen.) Tomáš Kukla.
Rozhodčí: Ondra – Hnilička, Kluzák. ŽK: 4:2 (Písařík, Teplo, Tomáš Kukla, Petr Kukla – Čanda, Vácha). Diváků: 60.

FC Chyšky – SK Mirovice 2:2 (1:1)
Branky:  38. a 52. Jiří Barda – 45. Císař, 72. Mrlina.
Rozhodčí: Kovařík – Ovčáček, Junek. ŽK: 2:4 (Kukač, Voj. Petřík – Císař, Kvěch, Sláma, Mařík). Diváků: 55.


SKUPINA D

AC Buk – TJ Jiskra Nová Bystřice 1:3 (0:1)
Branky: 82. (pen.) Petr Jaroš – 31., 69. a 86. Havel.
Rozhodčí: Řehoř – Kovařík, Janák. DFA: Kučera. ŽK: 3:4 (Jak. Jaroš, Moravec, Tomšík – Frühauf, Brabec, Kapias, Bobál). Diváků: 150.

SK Mladé – TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí 1:4 (0:3)
Branky: 64. Kočvara – 2. Vačkář, 22. Rakušan, 37. Šafrata, 77. Jan Burda.
Rozhodčí: Černý – Studený, Fried (N). DFA: Bicek. ŽK: 3:4 (Šťastný, Moudrý, Linhart – Řehoř, Glaser, Jan Burda, Vala). Diváků: 50.

TJ Dolní Bukovsko – TJ Slavoj Ledenice 3:2 (2:2)
Branky: 11. a 77 (pen.) Fr. Cihla, 41. Hruška – 24. Winkler, 43. Šrajer.
Rozhodčí: Ryneš – Kollmann, Hora. DFA: Luděk Kučera. ŽK: 2:6 (Kotyza ml., Fr. Cihla – Fencl, Hrubý, Kadlec- asistent, Jindra – trenér, Fošum, Svoboda). Diváků: 150.

FK Kardašova Řečice 1922 – FK Sokol Třebětice 1:0 (1:0)
Branka: 27. Slavík.
Rozhodčí: Kovařík – Řehoř, Janák. ŽK: 3:2 (Šergl, Janeček, Vosecký – Petr Kelbler, Voj. Bastl). Diváků: 84.

TJ Jiskra Třeboň B – FK Studená 0:4 (0:2)
Branky:  28. (pen) a 68. Šimánek, 36. a 66. Lib. Dvořák.
Rozhodčí: Bumba – Rous, Jiří Šťastný. ŽK: 0:3 (Lib. Dvořák, Doležal, Péč). Diváků: 35. Hráno v Břilicích.

TJ Sokol Neplachov – TJ Lokomotiva České Velenice 1:0 (1:0)
Branka: 19. O. Dvořák.
Rozhodčí: Čarek – Petričák, Pileček. ŽK: 1:1 (Švec – Zemánek). Diváků: 112.

Sokol Suchdol nad Lužnicí – TJ Sokol Slavonice 3:1 (0:0)
Branky: 60. Jak. Záruba, 85. (pen.) Černoch, 87. Radek Arenberger – 82. Trávníček.
Rozhodčí: Svoboda – Náprava, Saidl. ŽK: 1:1 (Dan. Trmal – Milan Balík). Diváků: 120.
Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák