Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V souboji nováčků uspělo Lažiště. Sezimovoústecké trenérská změna nenakopla

 
úterý, 17. září 2019, 21:35

V 6. kole KP přivítaly Lažiště na svém stadionu Sokol Sezimovo. Obě mužstva v minulém kole prohrála, tak si chtěla napravit reputaci. Navíc hosté měli na svém bodovém kontě stále nulu. U trenérského kormidla skončil Matěj Pěknice a dočasným trenérem se stal předseda klubu Ladislav Šebek. Nakonec zůstaly body doma, ale po festivalu neproměněných šancí mohli Lažišťští nakonec o dva body přijít.

V úvodu zápasu byli překvapivě aktivnější hosté, ale domácí svatyni neohrozili. To domácí hned z prvního rohu zahrozili. Hušek našel na malém vápně naběhnuvšího M. Sedláčka, kterého ale skvělým reflexivním zákrokem vychytal Basík. To ještě domácí netušili, že to byla jen jedna z mnoha šancí, kterou zahodili. Hned za dvě minuty odcentroval z pravé strany kapitán Macek a opět zakončoval M. Sedláček, tentokrát hrudí, ale ani nyní nebyl úspěšný. Jeho pokus dostal do bezpečí hostující obránce.

V 18. minutě se domácí dočkali. Dlouhý Huškův nákop doběhl M. Sedláček, kterého ve vápně nesmyslně srazil Fišer a byla z toho penalta. K té se postavil sám postižený a penaltu se štěstím proměnil. Brankář Basík si na míč sáhl, ale zastavit ho nedokázal.

Další příležitost přišla ve 34. minutě, kdy si na střílený Volmutův trestný kop naběhl Bízek, ale jeho střelu stačil opět lapit Basík. Ve 40. minutě neproměnil asi největší tutovku Jak. Rauscher, kterou mu po pasu Huška připravil M. Sedláček. Sám, nikým nekrytý na malém vápně nastřelil pouze tyč hostující branky. Ve 42. minutě opět Hušek vysunul M. Sedláčka, který postupoval sám na Basíka, ale jeho lob skončil nad brankou. Tak skončil první poločas pouze 1:0, byť šancí bylo opravdu mnoho.

Druhý poločas začal tak, jak skončil první. Po rohu Volmuta ve 47. minutě hlavičkoval koníčkem Bízek, ale balon směřující do branky stačil odhlavičkovat na brankové čáře Fišer. Za další dvě minuty vybojoval na polovině hřiště balon Hušek, vyslal na zteč Makoše, který postupoval ze strany sám na Basíka, ale jeho tvrdá střela skončilo vedle branky.

Sokol dohrával v desíti

Poté převzali iniciativu hosté. Více drželi balon a domácí úplně vypadli z rytmu. V 69. minutě přibrzdil jejich snahu zbytečným faulem na polovině hřiště Brůžek, za což obdržel druhou žlutou kartu a následně červenou. I v deseti se hosté snažili o vyrovnání, tím ale otevírali zadní vrátka pro výpady domácích. V 78. minutě nakopl do vápna balon D. Sedláček, ten se odrazil k Linhartovi, kterého opět vychytal Basík. V 82. minutě vyslal Hrbek M. Sedláčka. Ten si na malém vápně položil obránce, ale na poslední chvíli jeho střelu zblokoval Vilímek. Za dvě minuty se během chvilky dostal do dvou gólovek Linhart. Nejdříve po uvolnění M. Sedláčkem netrefil míč ideálně a ten skončil vedle. Poté po přesném pasu Alberta postupoval sám na branku. Vybral si razantní zakončení, ale na Basíka si opět nepřišel.

V závěru mohl přijít trest na druhé straně. V jediné velké šanci hostí se objevil před Tesařem sám Hoffmann, ale domácí brankář zachránil skvělým zákrokem tři body. Poté sudí Izugrafov utkání ukončil.

Domácí vyhráli zaslouženě, ale tolik neproměněných šancí se opravdu v jednom zápasu nevidí. Hosté působili dopředu lepším dojmem než dozadu, kde se dopouštěli chyb, ale tentokrát měli štěstí, že to domácí netrestali. Sami mohli v závěru vyrovnat, což by pro ně bylo po průběhu zápasu velice cenné. Jejich oporou byl brankář Basík, v poli byl tahounem většiny ofenzivních akcí kapitán Hoffmann. U domácích zaslouží pochvalu Hušek, který zakládal většinu útočných akcí domácích, dále M. Sedláček, který neustále provětrával hostující obranu. Nutné je třeba pochválit i domácí defenzivu v čele s Mackem a Hojdekrem, která pustila hostující hráče pouze do jedné příležitosti.

V příštím kole hrají obě mužstva v sobotu v Sezimově Ústí. Sokol hostí Za řekou Blatnou, Lažiště hrají Na Svépomoci s béčkem Táborska.

FK Lažiště – Sokol Sezimovo Ústí 1:0 (1:0)

Branka: 19. (pen.) M. Sedláček. Rozhodčí: Izugrafov – Havlík, Vican. DFA: Vrzal. ŽK: 1:5 (Makoš – Brůžek 2x, Bartáček, Sazma, Mrúz). ČK: 0:1 (69. Brůžek). Diváků: 80.

Lažiště: Tesař – Macek, Hojdekr, Bízek (66. D. Sedláček), Albert – Makoš, Hušek, Volmut (75. Hrbek), Vokatý, M. Sedláček – Jak. Rauscher (58. Linhart). Trenér: Raušer

S. Ústí: Basík – Fišer, Vilímek, Škarda, Brůžek – Doubek (46. Hladík), Mrúz, Bartáček, Drs (25. Sazma) – Hoffmann, Žilinčík. Trenér: Šebek.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama