Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bránící Lokomotiva ČB mohla srovnat v závěru

 
úterý, 17. září 2019, 14:01

V 6. kole krajské 1. A třídy hostili bernartičtí fotbalisté mužstvo Lokomotivy České Budějovice. S tímto soupeřem ještě o mistrovské body nehráli, ale znají ho poměrně dobře. Odehráli s ním totiž několik přátelských utkání. Zápas tentokrát moc fotbalové krásy nepobral a herně příliš zajímavý nebyl. Hosté se do ofenzivního fotbalu moc nehrnuli a domácí se proti zhuštěné obraně dlouho nemohli prosadit. Bylo to vcelku nepěkné utkání s častými kombinačními nepřesnostmi na obou stranách. Nakonec se domácím podařilo dvacet minut před koncem dostat do jednogólového vedení. Ke konci zápasu měli ale velké štěstí, že z ojedinělé nebezpečné akce hostí neinkasovali vyrovnávací gól. Upracovaná výhra se počítá, i když diváci mnoho hezkých fotbalových akcí v tomto zápase neviděli.

Do zápasu domácí vstoupili s odhodláním zaznamenat první gól a od počátku měli míč jasně pod svou kontrolou. Ve 4. minutě trestný kop Trantiny z levé strany skončil vedle vzdálenější tyče. Ve 21. minutě zahrával trestný kop naopak z pravé strany Staněk, jeho míč kolem zdi skončil těsně vedle bližší tyče. Petr Homola měl ve 26. minutě gólovku na své kopačce. Po přihrávce z hloubi pole postupoval osamocen na gólmana, pokus o jeho přehození nevyšel, balon skončil jen na Rodenově padajícím těle a velká branková příležitost nebyla proměněna ve vedoucí gól.

První střelu na bernartickou bránu vyslal ve 28. minutě Weinreb, bernartický gólman Fučík s ní neměl problémy. Ve 30 minutě zahrával rohový kop z pravé strany Pěchota, jeho centr hlavičkoval stoper Novák nad bránu. Ve 36. minutě zahrával na druhé straně trestný kop hostující Marek Růžička, na zadní tyči hlavičkoval Ayeb a míč skončil vedle brány. Rakovanovu přihrávku zakončoval v 39. minutě Staněk, jeho střelu na bližší tyč hostující gólman chytil. O minutu později střelu téhož hráče opět tentokrát nadvakrát hostující gólman Roden zlikvidoval. První poločas, v němž měli domácí herně jasně navrch, skončil bez gólů.

Na rohy 11:0 pro domácí

Druhý poločas měl stejný charakter jako ten první. Ve 49. minutě Novákovu střelu na zadní tyč brankář vyrazil. Tentýž hráč si udělal v 69. minutě své typické sólo přes celé hřiště, jeho střela však směrovala jen mimo brankovou tyč. Prvního gólu se dočkali domácí příznivci a hráči až v 71. minutě hry. Na levé straně se zbavil svého strážce Petr Homola a pronikl do pokutového území, jeho centrovaný míč na zadní tyč do houštiny těl hlavičkoval Jakub Novák a přes teč bránícího beka míč skončil za Rodenovými zády - 1:0.

Domácí se poté snažili zaznamenat ještě jeden pojišťující gól. Velká převaha a urputná snaha na docílení tohoto záměru byla eliminována dobrou defenzivní činností hostů. Naopak v 88. minutě měli domácí velké štěstí, když z ojedinělé akce Lokotky ve druhé půli nedostali vyrovnávací gól. To Choutka netrefil po přihrávce z levé strany k vzdálenější tyči prostor mezi gólmanem Fučíkem a tyčí. Balon nakonec skončil těsně vedle ní v autu. Domácí tak vydolovali upracovanou jednogólovou výhru s velkým štěstím na konci utkání.

K příštímu mistrovskému utkání 7. kola (6. hrané) cestují Bernartičtí v neděli 22. září do Lišova. Úřední začátek je stanoven na 16:30 hodin.

TJ Sokol Bernartice – TJ Lokomotiva Č. Budějovice 1:0 (0:0)

Branka: 71. Jakub Novák. Rozhodčí: Roman Cigáň – Jaroslav Kollmann, Petr Krejník. ŽK: 1:0 (Trantina). Rohové kopy: 11:0. Diváků: 100.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Patrik Brož (46. Ťupa), Novák, Trantina, Tomáš Češka – Kukrál, Smrčina – Staněk (80. Petr Kolář), Petr Homola, Pěchota (67. Psohlavec) – Rakovan. Trenér Pavel Schorník.

Loko ČB: Roden – Smrž, Bláha, Kamiš (K), Gregor (55. Kříž) – Choutka – Hladík, Weinreb (69. Wenzl), M. Růžička, Havrda (46. Janů) – Ayeb (58. Vaněk). Trenér Jan Koutský.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák