Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hajduškův vítězný záskok, Hradec si po penaltách vystřílel dva body

 
neděle, 15. září 2019, 16:48

AKTUALIZOVÁNO - V sobotních zápasech 6. kola divize A se podařilo zabodovat čtveřici jihočeských klubů. S prázdnou se vracela z Klatov jen Soběslav, která nezopakovala výkon z posledního derby. Béčko českobudějovického Dynama zásluhou dvou gólů pendla Helešiceho porazilo Sedlčany a neprohrálo již popáté za sebou. Po dlouhé době udržela nulu hradecká obrana, a když se k tomu přidala přesná exekuce penalt, rezultovaly z toho cenné dva body s Doubravkou. Čížová Zahrádkovou trefou udolala vzdorujícího nováčka z Chebu. Po odchodu trenéra Malého usedl na střídačku Katovic zaskakující šéf klubu Tomáš Hajdušek st. a pod jeho vedením slavil nováček důležitou výhru s Hořovickem.

A-tým Dynama měl před důležitým nedělním utkáním v Ostravě a tak trenéři Plocek se Skálou měli v sobotu dopoledne k dispozici jediného pendla. Proti Sedlčanům sehrál Matěj Helešic hlavní roli, ale kvalitním výkonem se předvedli i ostatní hráči. Po brejku do otevřené obrany dorážel po Lindákově přihrávce Kalousek. Hostující Čejda povedenou ranou z trestného kopu vyrovnal, ale krátce po přestávce Helešic ze stejného místa zamířil přesně pod břevno. Trvalou převahu Budějovických korunoval svým druhým gólem Helešic.

Bez pár dnů rok si musela obranná řada Jindřichova Hradce počkat na to, až ubrání všechny soupeřovy nájezdy a udrží čisté konto. Naposledy se to svěřencům Marka Černocha povedlo 22. 9. 2018 doma s Táborskem B (1:0). Proti Doubravce v sobotu dopoledne sice neskórovali, byť ve střelecké aktivitě měli mírně navrch, ale v penaltovém rozstřelu si zajistili v šesté sérii plusový bod navíc.

Čížová se nenechala překvapit nováčkem z dalekého Chebu. Už v osmé minutě ji nasměroval za třemi body hrající trenér Petr Janda, který vnikl do šestnáctky a křížnou ranou k tyči překonal brankáře Máchu. Po půlhodině vyrovnal střelou z dálky Macháček, když rozhodčí nepískal faul na Jandu. Sokol rozhodl o svém úspěchu deset minut po přestávce, kdy po centru hlavičkoval přesně Roman Zahrádka.

Soběslav zklamala u předposledních Klatov, která čtyři zápasy v řadě nebodovala. Spartakovci nezahráli dobře a po matném výkonu zaslouženě prohráli. V týmu Západočechů hrál prim František Diviš, který se zařídil oba góly. Nejprve mu po rychlém brejku nezabránil ve střele Bouška a čtyři minuty po přestávce za přihlížení hostujících zadáků vsítil pohodlně druhý gól. Dorážkou do prázdné branky snížil střídající Martin Dvořák, ale to bylo ze strany Soběslavi vše.

Do katovické Dudák arény U Lesa opět dorazila nejvyšší návštěva kola a s napětím sledovala, jak si povede na střídačce zaskakující šéf klubu Tomáš Hajdušek st., který měl v základní sestavě oba syny. Gólem Jana Chylíka „do šatny“ šly Katovice do vedení, ale nepohlídaly si nástup do druhé poloviny a po třech minutách bylo vyrovnáno. Hořovická obrana dobře bránila, ale devět minut před koncem zakončil akci Repy s Pavlovičem Lukáš Bálek a rozhodl o třetím vítězství Katovic.

 

Výsledky 6. kola divize A


SK Dynamo Č. Budějovice B – TJ Tatran Sedlčany 3:1 (1:1)

Góly: 19. Kalousek, 50. a 76. Helešic - 38. Čejda. Rozhodčí: Fencl - Pálek, Volf. Delegát: Gotthard. ŽK: 3:2. Diváků: 100.

FK Jindřichův Hradec 1910 – SK Senco Doubravka 0:0, penalty 5:4

Rozhodčí: Depeš - Braun, Bednář. Delegát: Mareška. ŽK: 0:4. Diváků: 80.

TJ Sokol Čížová – FK Hvězda Cheb 2:1 (1:1)

Góly: 8. Janda, 55. Zahrádka - 32. Macháček. Rozhodčí: Paták - Janoch, Urban. Delegát: Ploch. ŽK: 0:2. Diváků: 100.

SK Otava Katovice – FK Hořovicko 2:1 (1:0)

Góly: 45. Chylík, 81. Bálek - 48. Mach. Rozhodčí: Šlapák - Kastl, Tesař. Delegát: Macháček. ŽK: 2:1. Diváků: 338.

SK Klatovy 1898 – FK Spartak Soběslav 2:1 (1:0)

Góly: 26. a 49. Diviš - 70. Dvořák. Rozhodčí: Zoufalý - Krejsa, Matějček. Delegát: Bláha. ŽK: 1:1. Diváků: 200.

Ostatní výsledky a tabulka zde.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama