Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Po Spartě s nováčkem. PCO Dynamo přivítá ve futsalové Varta lize Hodonín

 
sobota, 14. září 2019, 08:18

První křest ohněm už mají futsalisté českobudějovického Dynama za sebou. V neděli od 19 hodin hostí v domácí premiéře dalšího nováčka Tango Hodonín.

Poslednímu vítězi druhé ligy západ a Superpoháru 2. lig přisoudil los na startu sezony mistrovskou Spartu Praha, momentálně nejlepší futsalový tým u nás s rozpočtem 30 milionů korun, který se chystá na Ligu mistrů. O síle sparťanů vypovídá suverénní vítězství v Česko-slovenském superpoháru Pinerolou Bratislava 9:1. Poločasový výsledek byl obdobný jako v utkání s Dynamem – 7:0.

„Sparta potvrdila svou kvalitu a především v prvním poločase nás přehrávala ve všech směrech. Druhý poločas už byl pro nás přijatelnější, prohráli jsme ho 2:3. První čtyři mužstva Varta ligy jsou někde jinde, mají profesionální hráče. Myslím, že s ostatními soupeři můžeme hrát vyrovnaně,“ odhaduje kapitán Radim Pouzar šance jihočeského nováčka, který až na navrátilce Karla Slámu je ve stejném složení jako loni. Novinkou je založení B-týmu s talentovanými mladíky. Startovat bude v krajském přeboru.  

Prvním soupeřem Dynama v českobudějovické hale na Lokomotivě v Suchém Vrbném bude další nováček Tango Hodonín, který se do nejvyšší soutěže vrátil po dvouleté odmlce po přenechání práv odstupujícího Uherského Hradiště.  Administrativně se dostala první liga do Hodonína už podruhé (předtím v roce 2016 od Tanga Brno).

Do souboje dvou nováčků půjdou Jihočeši v plné síle. „Tým by měl být téměř kompletní, jen Petr Benát doléčuje svalové zranění, takže uvidíme až těsně před utkáním,“ říká Radim Pouzar, který doposud laboroval se zraněním. „Doufáme v podporu fanoušků a zisk prvních ligových bodů,“ dodává kapitán Dynama.

Postupem do Varta ligy se zvýšily i nároky na klubovou agendu. A to nejen podmínkou mládežnických družstev U17 a U19. „Administrativně jsme připraveni, i když povinnosti oproti 2. lize byly nesrovnatelně těžší. Tímto bych chtěl moc poděkovat za celý tým Petrovi Benátovi, který měl vše na starost. Doufáme, že i po sportovní stránce jsme na vyšší úrovni, než v loňském roce,“ věří Pouzar, že po sedmnáctileté pauze jihočeský zástupce v první lize nepropadne. Jako poslední v ní startoval Adamíček Č. Krumlov v roce 2002. Tehdy ale byla soutěž teprve v plenkách a kvalitativně se s tou současnou nedá měřit.

Zajistěte si permanentky

Jednou z letošních novinek je možnost zakoupení permanentní vstupenky v ceně 500,- Kč. K dostání bude na pokladně před utkáním nebo ji lze objednat prostřednictvím e-mailu dynamopco@gmail.com. Majitel permanentky na sezonu 2019/2020 má v ceně zahrnuty vstupy na všechna domácí ligová utkání včetně poháru a případného play-off. Vstupné činí 50,- Kč.

Napsal(a) Michal Průcha
 


 
Reklama