Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 5. kole KP

 
čtvrtek, 12. září 2019, 17:35

Sokol Sezimovo Ústí prohrál v derby s Táborskem B a ani po první třetině podzimu se nedočkal prvních bodů. Druhý nováček Strakonice remizoval s Rudolfovem bez gólů a připsal si do tabulky první bod. Lom přibrzdil vedoucí Olešník a nerozhodným výsledkem 1:1 mu připravil první ztrátu. Druhou příčku okupuje po čtvrtém vítězství Protivín, třetí jsou Dražice.

VÝSLEDKY 5. KOLA KRAJSKÉHO PŘEBORU


FK Protivín – FK Lažiště 3:2 (2:1)

Góly: 18. Bečvář, 25. Říha, 81. J. Vorel - 38. Bízek, 46. D. Sedláček. Rozhodčí: Polák - Panský, Ondřej. Delegát: Štuk. ŽK: 2:4 (Bečvář, J. Vorel – Macek, D. Sedláček, Makoš, Vokatý). ČK: 0:1 (88. Jar. Rauscher). Diváků: 150.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Vojta, Zb. Vorel, Nedvěd – J. Vorel, Hrachovec (74. Vojík), Bečvář, Říha, Hrynevich (27. Buko Leroy) – Kasík. Trenér Miroslav Říha.

Lažiště: Jar. Rauscher – Macek, Hojdekr, Bízek, Albert (63. Málek) – D. Sedláček (54. Linhart), Hušek, Volmut, Makoš – Jak. Rauscher, Vokatý (68. Hrbek). Trenér Josef Raušer.

Nejlepší hráči: J. Vorel, celý tým - Bízek, Jakub Rauscher, Jaroslav Rauscher

Miroslav Říha, trenér Protivína: „První poločas byl z naší strany neurovnaný se spoustou nepřesností, ale přesto jsme se po třiceti minutách dostali do dvougólového vedení. Ještě do přestávky se Lažišti podařilo ze standardní situace snížit a hned po nástupu do druhého dějství vyrovnat. Poté se obě mužstva snažila strhnout vedení na svoji stranu a hrál se fotbal nahoru dolů. V posledních patnácti minutách jsme byli aktivnější a šli si za vítězstvím. Přesto v této fázi měl soupeř stoprocentní šanci, kterou nevyužil, a nám se poté podařilo vstřelit vítězný gól z přímého kopu Mírou Vorlem.“

Josef Raušer, trenér Lažiště: „Do zápasu s Protivínem jsme bohužel šli bez brankáře a bez střelce Marka Sedláčka. Do branky tak musel Jarda Rauscher, který podal vynikající výkon. Úvod zápasu jsme zvládli velmi dobře, kdy do páté minuty jsme si vytvořili dvě zajímavé příležitosti, které jsme nevyužili. Poté převzali otěže domácí, začali mít lepší pohyb a během dvaceti minut nám dali dva góly. Zejména Říha a kapitán Vorel byli velmi nebezpeční. V závěru prvního poločasu jsme hru vyrovnali a podařilo se nám snížit ze standardní situace Bízkem, který tak korunoval svůj vynikající výkon. Klobouk dolů před jeho výkony ve 43 letech. V nástupu do druhé půle jsme hned vyrovnali hezkou hlavičkou Dominika Sedláčka. Druhý poločas pak byl fotbal nahoru dolů, ale ani jeden tým nebyl schopný rozhodnout. Jako zlomová situace se ukázala 75. minuta, kdy se Honza Hrbek ocitl ve stoprocentní šanci, kterou bohužel neproměnil. Následně strhl vedení na stranu Protivína Jaromír Vorel z přímého kopu. V hektickém závěru byl vyloučen Jarda Rauscher a do branky musel Honza Hrbek. Domácí nás již do žádné šance nepustili a tak jsme bohužel vyšli bodově naprázdno. Domácí byli o ten jeden gól asi lepší a blahopřeji jim ke třem bodům. Poděkovat bych chtěl fanouškům Lažiště, kteří nás celý zápas vytrvale povzbuzovali.“


Sokol Sezimovo Ústí – FC MAS Táborsko B 1:3 (0:0)

Góly: 66. Doubek - 47. Mischnik, 64. a 85. Radosta. Rozhodčí: Koranda - Mach, Izugrafov. Delegát: Brož. ŽK: 2:3 (Vilímek, Drs – Diarra, Radosta, Postřihač). Diváků: 200.

S. Ústí: Sedloň – Bartáček, Pavel Sazma, Vilímek, Podroužek (74. Hladík) – Mrúz (85. Červ), Petr Sazma (89. Nikl), Škarda, Drs (46. Fišer) – Hoffmann, Doubek (77. Žilinčík). Trenér Matěj Pěknice.

Táborsko B: Pecháček – Rydval, Mácha, Laszák, Bouchal – Schramhauser, Diarra (68. Postřihač), Štefl (90. Mikuláštík) – Větrovský, Radosta (88. Římanek), Mischnik (90. Rytíř).

Nejlepší hráči: Bartáček, Škarda - Schramhauser, Radosta, Mácha.

Matěj Pěknice, trenér S. Ústí: „Táborsko bylo lepším týmem zejména v první půli. Nicméně jsme byli schopní udržet bezbrankovou remízu. Do druhé půle jsme změnili rozestavení a hra se drobet vyrovnala, i když mírná převaha Táborska byla pořád. My jsme byli málo důrazní při rohu a soupeř šel jednoduše do vedení. Poté jsme se snažili o vyrovnání a hosté hrozili z rychlých protiútoků. Dva z nich proměnili... Měli jsme problém s přechodovou fází, ať už do útoku, tak i po ztrátě míče. Bohužel jsme nebyli schopni podržet balón a roztáhnout hru. Předvedli jsme jednu krásnou kombinaci, po které jsme snížili na 2:1, ale jedna kombinace za devadesát minut je málo.“

Karel Musil, trenér Táborska B: „Derby se nám povedlo. Od začátku jsme byli aktivní, soupeře jsme atakovali v rozehrávce, nepouštěli jsme ho do hry. Ve středu hřiště jsme byli silnější, fotbalovější, a to hlavně díky Patriku Schramhauserovi. Problémy jsme měli s finální fází, výběr řešení byl špatný a zbrklý, uchvátaný. O přestávce jsem na tyto situace upozornil, ukázali jsme si řešení a ve druhém poločase jsme utkání rozhodli. Pomohl nám i první gól po odraženém míči. Měli jsme v utkání výborné pasáže, jenom škoda zahozených šancí. Domácí musím pochválit, hráli až do konce utkání, bojovali, hlavně ve standardkách byli nepříjemní. My musíme pracovat dále, je třeba výkon týmu potvrdit v dalších utkáních.“


TJ Dražice – FK Slavoj Č. Krumlov 1:1 (0:0)

Góly: 74. Hojdar - 88. Tauber. Rozhodčí: Toucha - Žemlička, Lepič. Delegát: Němeček. ŽK: 3:5 (Kromka, L. Stuchlík, Mareš – Savytskyi, Tauber, Trnka, Růžička, Svoboda). Diváků: 100.

Dražice: Baka – Novotný, Horka, Hořejší (77. Mareš), Bareš (87. Kouřil) – J. Štecher, Veselý, L. Stuchlík, M. Stuchlík – Kromka (90. Vanýsek), Hojdar. Hrající trenér Tomáš Hořejší.

Č. Krumlov: Trnka – Švec (86. Paráček), Kabele, Kuna – Savytskyi, Svoboda, Novák, Vávra, Strapek – Růžička, Tauber. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Hojdar, L. Stuchlík – celý tým

Vlastimil Stuchlík, vedoucí mužstva Dražic: „Proti Krumlovu jsme v první části byli rádi, že se mu podařilo z převahy orazítkovat pouze tyč. Sice jsme tam také měli několik akcí, ale bylo tam od nás hodně nepřesností a toho soupeř náležitě využíval. V druhé části jsme hru už vyrovnali a po pěkné akci a faulu ve vápně se ujali vedení z penalty. Bohužel jsme na samém konci nechali ve vápně trestuhodně osamoceného hráče hostů a ten nekompromisně zavěsil k tyči. S ohledem na vývoj utkání je remíza asi spravedlivá, i když ztratit vítězství v samotném závěru mrzí.“

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Bylo to velmi těžké utkání, musím poděkovat našim hráčům, že utkání dohráli bez vyloučení. Soupeř mě překvapil produktivitou, když z jediné střely na branku v druhém poločase skóroval. O vítězství jsme se připravili sami neproměněnými šancemi. Nakonec jsme museli v závěru zachraňovat aspoň bod.“


TJ Osek – SK SIKO Čimelice 2:3 (2:2)

Góly: 8. J. Říský, 14. Hoch - 33. a 74. Hovorka, 22. Převrátil. Rozhodčí: Krauskopf - Macko, Kroutl. Delegát: Hanzal. ŽK: 1:4 (J. Říský - Káš, Převrátil, Varhan, J. Viták). Diváků: 150.

Osek: Budoš – Krejčí, Carda, Rybák, Benda – Kinkor, Brabec, Hoch, Hosnedl (84. Mareš) – J. Říský, D. Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Čimelice: Hřebejk – M. Viták, J. Viták, Bednařík, Hegenbart – Varhan, Převrátil (83. Jizba), Rambous (23. Nekl), Káš, Sigmund – Hovorka. Trenér Rostislav Grossmann.

Nejlepší hráč: nikdo - Hovorka, Varhan, Sigmund, celý tým

Jaroslav Voříšek, trenér Osek: „Herní mizérie. Úvod utkání vůbec nenasvědčoval, že bychom měli vyjít bodově naprázdno. V sedmé minutě otevřel skóre z penalty J. Říský za nastřelenou ruku. Nádherný fotbalový moment přišel ve 14. minutě. Na polovině hřiště se k míči dostal Honza Hoch, ukázal svůj cit pro hru, když jeho dalekonosná střela skončila za zády překvapeného Hřebejka. Místo našeho doražení soupeře přišlo uspokojení. Hráči Čimelic byli aktivnější a díky našemu laxnímu přístupu do poločasu vyrovnali. Důležitý moment přišel na konci prvního a začátku druhého poločasu. To Hosnedl nedokázal ze dvou nájezdů překonat hostujícího gólmana. Za naši pasivitu přišel trest. Výborně hrající Hovorka se v 73. minutě prosmýkl mezi našimi obránci a zařídil tak Čimelicím zaslouženou výhru.“

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic: „Do utkání jsme vůbec nevstoupili dobře, pustili jsme domácího favorita do dvoubrankového vedení, navíc musel odstoupit zraněný Rambous. V tu chvíli by si na nás nevsadil nikdo ani korunu, ale my jsme to nevzdali. Zlepšili jsme pohyb, zvýšili důraz, zpřesnili kombinaci a přicházely i šance. Ještě do půle se nám povedlo skóre srovnat a to bylo pro další vývoj zápasu velmi důležité. Ve druhém poločase jsme měli častěji míč na svých kopačkách, byli aktivní a byli odměněni rozhodující brankou. Tento výsledek jsme strašně potřebovali a já musím pochválit celý tým za výborný přístup k utkání. Otočit zápas s tak kvalitním mužstvem jako je Osek z 2:0 na 2:3 se vám nepovede každý den a my jsme prokázali velkou morálku.“


SK Rudolfov – FK Junior Strakonice 0:0

Rozhodčí: Vican - Lovětínský, Herzog. Delegát: Albrecht. ŽK: 0:3 (Bálek, Říha, Juhaňák). Diváků: 80.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Novotný, Hajný, Hrbáč – Tušl (65. Šindelář), Gerstner, Prokeš, Kovačičín, Vejvar – Sládek. Trenér Jiří Nárovec.

Strakonice: Lízal – Peroutka, Zelenka, Říha, Němeček – Bálek, M. Šrámek, T. Kostka, Petráň – Zušťák (40. Juhaňák, 88. Čapek), Máška (90. Boukalík). Trenér Luděk Cimrhanzl.

Nejlepší hráči: Teringl, Gerstner, Dvořák, Hrbáč, Kovačičín – celý tým

Jiří Nárovec, trenér Rudolfova: „S dalším nováčkem jsme v domácím prostředí opět nesehráli dobrý zápas. Junior vstoupil do zápasu velmi sebevědomě a s velkou chutí, bylo vidět, že se na nás dobře připravil. První poločas byl z naší strany vysloveně špatný, nedokázali jsme si poradit s aktivní hrou hostů, kterou řídil zkušený Kostka a na hrotu podporoval neméně zkušený Zušťák. Hráli jsme pomalu, bez pohybu, kazili jsme přihrávky, zbytečně ztráceli míče, prohrávali osobní souboje. Soupeř byl celý první poločas lepší, oproti nám byl daleko důraznější, přímočařejší, neúnavně napadal naši rozehrávku a snažil se zakončovat z každé pozice. Proto si také vytvořil několik dobrých příležitostí. Ze dvou vyložených ale naštěstí pro nás nastřelil pouze tyč. My jsme branku ohrozili pouze v závěru poločasu při přímém kopu Kovačičína a střelou Vejvara, který zakončoval jednu z mála pohledných akcí. Ani vstup do druhého poločasu nebyl z naší strany optimální. Do hry jsme se dostali zhruba po čtvrthodině, když jsme změnili rozestavení a do hry nastoupil čerstvý Šindelář. Začali jsme přebírat iniciativu a dokázali si připravit řadu šancí, ale bohužel jsme neproměnili ani ty nejvyloženější. Nejvíce to asi mrzí Honzu Šindeláře, který v té největší netrefil ze dvou kroků zcela odkrytou bránu… Naopak při jediné šanci hostů nám alespoň bod zachránil výborným zákrokem brankář Teringl.“

Jiří Cibulka, vedoucí mužstva Strakonic: „Tentokráte trenér Cimrhanzl zařadil do sestavy od začátku dva zkušené borce T. Kostku a Zušťáka a na výkonu našeho mladého mužstva to bylo hned znát. Domácí jsme zaskočili svou aktivní hrou a do prvních dvou vážnějších akcí jsme se dostali my. Ve 20. minutě po rohovém kopu Kostky se dostal balon k Říhovi, který trefil tyč. Ve 35. minutě po pěkné kombinaci Kostka uvolnil do vápna Němečka a opět střela skončila na tyči. Domácí v prvním poločase ohrozili branku Kovačičínem ve 37. minutě a to z trestného kopu za hranicí šestnáctky, ale balon skončil v náručí pozorného Lízala. Do druhého poločasu jsme vstoupili se stejným sebevědomím a opět první velkou šanci jsme si vytvořili v 60. minutě individuální akcí Němečka, který přešel přes dva hráče, do vápna přihrál nabíhajícímu Petráňovi, ale jeho střela skončila vedle svatyně Teringla. Po této naší šanci přišla čtvrthodinka, ve které mohli domácí rozhodnout ve svůj prospěch. V 64. minutě velká šance Vejvara, zblízka dal mimo. V 68. minutě opět Vejvar a opět zblízka vysoko nad. Největší šanci měl v 79. minutě střídající Šindelář, když do odkryté branky z malého vápna poslal balon hlavou vedle. Poslední slovo v ohrožení branky jsme měli my v 83. minutě, když pěknou Máškovu umístěnou střelu k tyči vytáhl Teringl na rohový kop a tak se zrodil náš první bodík v této soutěži.“


TJ Jiskra Třeboň – TJ Blatná 4:0 (1:0)

Góly: 66., 78. a 82. Průcha, 4. Franěk. Rozhodčí: Žurek - Peterka, Krčín. Delegát: Eibl. ŽK: 0:1 (Kůst). Diváků: 215.

Třeboň: Skála – Schneider, Koktavý, Tůma – Holzepl (76. Vranovský), Cimerhanzl (71. Lonsmín), Doležal, Franěk (66. Kubata), Matoušek (88. Týnavský) – Navrátil (82. Bartl), Průcha. Trenér Karel Kladenský.

Blatná: Chlanda – Sedláček (46. Stulík), Motyka, Šejvar, Jícha – Mišiak, Brynda (77. Machovský), Prokopec, Křivanec – Kůst, Nový. Trenér Michal Brabec.

Nejlepší hráči: Franěk, Průcha - nikdo

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Z rychlé akce se nám podařilo vsítit již ve 4. minutě důležitou branku, když pod břevno zamířil Franěk. V dalším průběhu byl zápas zcela vyrovnaný, Blatná dobře zahrávala standardky a museli jsme se mít na pozoru při rychlých výpadech, které táhl především exlomský Kůst. Klíčový moment nastal v 66. minutě, když přesným centrem našel Franěk hlavu Průchy, který se z hranice malého vápna nemýlil. Střeleckou potenci prokázal Průcha dalšími dvěma zásahy po kolmých akcích a tak se nám podařilo na minulou porážku zareagovat výraznou výhrou.“  

Michal Brabec, trenér Blatné: „Hned v úvodu utkání jsme měli šanci, ale Mišiak ji zahodil. Naopak prakticky z protiútoku šel do vedení soupeř. Byli jsme v prvním poločase lepším týmem, ale nedokázali jsme naše příležitosti dotáhnou do brankového efektu. Když jsme ve druhém poločase inkasovali druhou branku, domácí si zápas v klidu ohlídali. Třeboň byla lepší a zaslouženě utkání vyhrála. Hrajeme o každý bod a musíme tak k tomu přistupovat. Teď nás čeká Protivín, takže opět hodně silný soupeř. Ale musíme se s tím poprat, v této sezoně se dá hrát s každým.“


TJ Sokol Lom – FK Olešník 1:1 (0:1)

Góly: 51. Neužil - 45. Dudek. Rozhodčí: Kaštánek - Klátil, Žemlička. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:4 (V. Císař, Chotovinský – Heller, M. Studnička, Tomášek, Rožboud). Diváků: 250.

Lom: Chylík - M. Rabiňák, Jelen, Chotovinský - Mařík, Kosobud, Šimák (82. Zeman), Trantýr, V. Císař (46. Voneš) - Neužil, Bosnyak (81. M. Císař). Trenér Marek Císař.

Olešník: Matoušek – Nýdl (75. Rožboud), Kalášek, M. Studnička, Tomášek -  Šíma, Heller, Pecka (84. Toth), Vařák (70. Kouba) - Grobár, Dudek. Trenér Roman Chlumecký.

Nejlepší hráči: Jelen, Trantýr, Šimák, Neužil, celý tým – M. Studnička

Lukáš Zeman, asistent trenéra Lomu: „Diváci, kteří přišli na toto utkání, museli být s hrou obou týmů nadmíru spokojeni. Obě mužstva předváděla útočný fotbal, s šancemi na obou stranách. My jsme po dvou předchozích prohrách potřebovali bodovat a na našich hráčích byla znát obrovská touha tuto nepříznivou sérii zvrátit. Dostali jsme sice nešťastný gól v posledních vteřinách prvního poločasu, ale na hráčích byla vidět velká vůle porvat se o body i ve druhém poločase. Za to jsme byli odměněni vyrovnávací brankou na 1:1 v 51. minutě. Sice jsme druhý domácí zápas naplno nebodovali, ale mnohem více si vážím toho, jak všichni hráči k utkání přistoupili.“

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „První poločas se hrál fotbal nahoru dolů. Přinesl plno zajímavých a fotbalových akcí od obou mužstev. Myslím si, že o něco lepší jsme byli my a korunovali jsme to Dudkovým gólem do šatny. Na začátku druhé půle jsme chybovali na levé straně a z brejku prostřelil Neužil gólmana Matouška. Potom už jsme se do zápasu moc nedostali a domácím už taky došel dech. Teď je třeba se dobře připravit na mladíky z Táborska.“


FC ZVVZ Milevsko – SK Jankov 0:0

Rozhodčí: Kotalík - Přibyl, Brom. Delegát: Bicek. ŽK: 3:2 (Hadáček, Málek, Volf - Lošek, Smékal). Diváků: 152.

Milevsko: Dvořák - Kosobud, Petr, Vakoč, Málek - Volf, Komárek, Maršík, Kálal (70. Marvan) - Barda, Hadáček (64. Sedlák). Trenér Miroslav Strnad.

Jankov: Hučík - Fajtl, Lošek, Popelka, Bürger - Lovička, Kroneisl, Rytíř, Kollár, Klíma - Šebelka (60. Smékal). Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Komárek - Fajtl, Rytíř, Hučík

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Zápas měl dvě klíčové situace – z mého pohledu jasná penalta a jasná červená karta. Nechci se k tomu dál vyjadřovat. Klíčové momenty, které ovlivňují celý zápas, jsou posouzeny tak, jak jsou. Na venkovních hřištích se s námi také nikdo nemaže... Co se týče samotného obrazu hry, tak myslím, že jsme hráli více na jejich půlce a měli pár brankových příležitostí. Jsme zklamaní, protože neporazitelnost je jedna věc, ale hraje se na body, kterých jsme posbírali málo.“

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Celkově nepříliš pohledné utkání plné osobních soubojů, které nabídlo po jedné vyložené šanci na obou stranách, ale ty zůstaly nevyužity. My jsme se nedokázali dostat do nějaké souvislejší hry a tempa. Soupeř nás velice dobře dostupoval a naopak hrozil z velmi kvalitně zahrávaných standardních situací. Bod zvenku musíme brát, více bychom si za celkové dění na hřišti ani nezasloužili.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař