Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lhenice se těšily z první výhry v nové sezoně

 
úterý, 10. září 2019, 23:59

Lheničtí se po třech vstupních utkáních v nové sezóně ocitli pouze s jedním získaným bodem na chvostu tabulky (po prohrách v Roudném 0:3, v Prachaticích 1:2 a plichtě doma s „Čtyrákem“ 2:2). Vědomi si proto nutnosti plného bodového zisku vstoupili doma do zápasu s Planou zodpovědně, bojovně i s patřičným nasazením.

Běžela šestá minuta, kdy Iliev v úvodním tlaku a účinném presinku vystihl stoperovu rozehrávku, našel před brankou volného Balicu, který uklidil balón do sítě a poslal domácí do vedení (1:0). V 8.min. to byli zase hosté, co po rohovém kopu poprvé nebezpečně ohrozili Dvořákovu branku, naštěstí pro domácí tým s nepřesným zakončením.

Poté následovaly další brankové možnosti Lhenických k navýšení jejich jednogólového náskoku. Ve 14.min. P. Prenner vyslal uličkou za obranu Ilieva, jehož střelu z úhlu k tyči stačil gólman Hotový vytěsnit. Následně (v 17.) se v šanci po Balicově centru do velkého vápna ocitl Mahák, vyslaný míč z jeho kopačky ale stačili beci zblokovat. Stejně v šestnáctce (ve 30.) dopadl se střeleckou koncovkou i Iliev. A když ve 36.min. mezi tyče nezapadla ani Ryšánkova střela z trestného kopu za předchozí faul, odcházely oba týmy do přestávky za nejtěsnějšího vedení domácích.

I v druhém dějství utkání pokračovali Lheničtí v neproměňování brankových možností. V 56.min. se do jedné takové vyložené dostal Iliev, co platil na obranu Plané, ale na gólmana Hotového nevyzrál. V 68.min. jej sice po vybídnutí P. Prennerem k brejku již překonal, avšak k překvapení gól pro sporný ofsajd uznán nebyl. Když v 74.min. v další „ložence“ Hotového nepřekonal Mahák, mohlo poté (v 82.) platit „otřepané“ nedáš – dostaneš, neboť super „gólovku“ k vyrovnání si vytvořili Plánští rychlíkem Šteyerem, kdy po průniku do šestnáctky měl i on, stejně jako domácí střelci, vychýlenou záměrnou.

O zklidnění vygradovaného závěru se mohl v 85.min. postarat rozhodující gólovou trefou na 2:0 Beran, který však po předložené Ryšánkově nahrávce do jasné gólové pozice gólmana Hotového za jeho bravurního reflexivního zákroku zblízka nepřekonal. I přesto domácí závěrečnou snahu plánského týmu po zplichtění konečného výsledku zápasu takticky úspěšně eliminovali a dovedli utkání i přes prodloužení k zaslouženému plnému bodovému zisku.

Hodnocení utkání trenérem SK Lhenice Ivo Čechem: „Začali jsme aktivně, tak jak jsme chtěli. Brzy jsme se prosadili Balicou, kterému to do prázdné připravil Iliev a měli v průběhu poločasu i další dobré situace ve vápně soupeře, které jsme určitě měli vyřešit lépe. Hosté hrozili zejména standardními situacemi a toho jsme se chtěli do druhé půle vyvarovat. To se celkem podařilo, co mě ale mrzí, že jsme z min. tří vyložených příležitostí skóre nenavýšili, když hosty výrazně podržel brankář a my mohli být v závěru potrestáni, kdy se za naši obranu dostal rychlonohý Šteyer. Těší mě zasloužené tři body i nula vzadu.“

SK Lhenice – SK Planá 1:0 (1:0)

Branka: 6. Balica. Rozhodčí: Votava – Leiš, Nedvěd. ŽK: 2:1 (Mahák, Dvořák – Falc). Diváků: 90.

SK Lhenice: Dvořák – J. Prenner, Funda, Dav. Kiš, Trojan – Mahák, P. Prenner, Tůma, Balica (80. Beran) – K. Ryšánek (88. Chromý) – Iliev (86. P. Bumba). Trenér Ivo Čech.

 
 
Napsal(a) Jan Bumba | Foto Jan Klein