Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov potřetí s nulou. V Milevsku hrál bez gólů

 
úterý, 10. září 2019, 16:51

Milevsko potvrdilo roli remízového krále. Z pěti odehraných duelů hned čtyřikrát remízovalo, naposledy v domácím prostředí s Jankovem. Lodivod hostujícího celku Petr Kadlec vedl své ovečky v padesátém mistrovském utkání. Hráči ho mohli potěšit kvalitnějším výkonem, nicméně v obranné fázi opět udrželi čisté konto, neinkasovali sedmý poločas v řadě a domů si odvezli jeden bod, který má také svou váhu.

Jako zázrakem jsme mohli na soupisce Jankova shlédnout jméno Tomáš Smékal. Hostující útočník, byť zdaleka nedoléčil zranění z utkání v Lomu, nechtěl nechat spoluhráče ve štychu a do Milevska vyrazil alespoň na lavičku náhradníků. V průběhu druhého poločasu se dokonce podíval na trávník, ale ani on s bezbrankovým stavem nic nenadělal.

Na první vážnější akci se muselo počkat až do 20.minuty, kdy po průniku Lovičky a efektní přihrávce Kollára pálil Šebelka, leč branku Pavla Dvořáka minul. Ve vyrovnaném utkání, kterému chyběla z obou stran šťáva, se přítomní diváci dočkali další příležitosti až v závěru poločasu. Kroneisl v 42.minutě střílel z přímého kopu pěkně pod břevno, Dvořák míč vyrazil na rohový kop. Více toho hráči obou celků nepředvedli. Ještě že v hledišti byli velmi hlasití fanoušci Jankova, kteří jinak bezkrevné střetnutí dělali zajímavější.

Druhé dějství bylo přeci jen o něco málo zajímavější, především od domácích borců, kteří vycítili, že soupeř je k poražení. Ovšem jako první opět zahrozili Jankovští. A šance to byla z kategorie tutových. Výbornou práci předvedl Lovička, který od postranní čáry navedl přes dva bránící hráče balón na střed, když se mu nedostalo více prostoru ke střele, tak přihrál lépe postavenému Šebelkovi, jenž byl sám před Dvořákem, ale zklamal. Míč napálil pouze do domácího gólmana, ze kterého udělal hrdinu okamžiku.

Od této chvíle bylo Milevsko lepším týmem a ve zbytku zápasu mělo k výhře mnohem blíž. Nejblíže v 63.minutě po Kroneislově chybné rozehrávce, kterou domácí potrestali pohlednou akcí, které chybělo jen gólové zakončení. Bohužel pro vzduchotechniky Hadáček v obrovské příležitosti trefil pouze tyč. V 72.minutě zkoušel štěstí z přímého kopu domácí Komárek, jeho pokusu však zhruba metr chyběl. V 83.minutě se do dobré střelecké pozice dostal střídající Marvan, vypálil tvrdě, ale Hučík, jenž chytal poprvé v sezóně, byl připravený.

Hučík měl plné ruce práce za další dvě minuty, kdy po rohu Komárka nejprve střílel pohotově Barda, Hučík ve spolupráci s Kollárem odvrátili, v pokračujícím nebezpečí se míč odrazil k Vakočovi, jehož střelu výborný Hučík vytěsnil na rohový kop. Tyto horké chvilky hosté přežili a v Milevsku nakonec uhráli bod, který má rozhodně svojí váhu.

FC ZVVZ Milevsko – SK Jankov 0:0

Rozhodčí: Kotalík Petr - Přibyl Jan, Brom Josef. Delegát: Bicek Roman. ŽK: 3:2 (Hadáček, Málek, Volf - Lošek, Smékal). Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 11:3. Diváci: 152

Milevsko: Dvořák - Kosobud, Petr, Vakoč, Málek - Volf, Komárek, Maršík, Kálal (70. Marvan) - Barda, Hadáček (64. Sedlák). Trenér Miroslav Strnad.

SK Jankov: Hučík - Fajtl, Lošek, Popelka, Bürger - Lovička, Kroneisl, Rytíř, Kollár, Klíma - Šebelka (60. Smékal). Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Komárek - Fajtl, Rytíř, Hučík

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová, Natálie Kočerová