Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Z první návštěvy u Malého jezu vytěžily Bernartice maximální zisk

 
úterý, 10. září 2019, 15:09

Ke čtvrtému mistrovskému utkání, po dvou nerozhodných výsledcích v domácím prostředí, zajížděly Bernartice do krajského města. Slavia pro ně byla zcela neznámým soupeřem, neboť se s ní v soutěžních zápasech ještě nikdy nepotkaly.

Do utkání vlétli parádně hosté a už v 1. minutě po Staňkově přihrávce z pravé strany a chybě domácího stopera skóroval na přední tyči bráněný Adam Rakovan a hosté se ujali v utkání vedení – 0:1. V 7. minutě zblokoval Staňkovu střelu zprava bek a akce skončila rohovým kopem.

První pokus o ohrožení brány hostů nastal u domácích ve 13. minutě hry. Slípkou zahraný rohový kop na zadní tyč zakončoval kapitán domácího mužstva Petr Kindermann pouze vedle brankové tyče. O sedm minut později se odhodlal ke střele levačkou Slípka, s tou ale neměl bernartický brankář Tomáš Fučík velké problémy. Střela Leoše Hromádky ve 22. minutě také bránu netrefila.

Následovala dvacetiminutovka bez větších šancí na obou stranách. Kombinačně zdatnější domácí měli míč více na svých kopačkách, avšak dobře organizovaná a stabilní obrana hostů je do žádné šance nepouštěla. Naopak Bernartice mohly svůj náskok zvýšit v posledních minutách první půle. Ve 41. minutě Hromádkovu střelu doprostřed brány Fučík zlikvidoval. O minutu později Pěchotova střela skončila nad bránou.

V posledních dvou minutách se dostal do vyložených šancí autor prvního gólu Rakovan. Ve 44. minutě postupoval osamocen na bránu Konečného, chtěl ho přehodit, avšak brankář vyběhl proti němu a střelu odrazil. O minutu později úřadovali titíž aktéři. Rakovan v dobré pozici další gólovku neproměnil, jeho střelecký pokus skončil vedle vzdálenější tyče. Poločas tak skončil a hráči odcházeli do šaten s jednogólovým náskokem hostů.

Další brankářův zápis mezi střelce         

Do druhého poločasu nastoupili domácí se enormní snahou zvrátit nepříznivý stav utkání a od první minuty bušili do hostující obrany. V 53. minutě střelu Dvořáčka bernartický gólman lapil. O minutu později Bravencův střelecký pokus z pravé strany skončil vedle vzdálenější tyče. V 66. minutě trestný kop Slípky hlavičkoval Petr Kindermann jen do spojnice tyče a břevna a odražený míč uklidil hostující bek do bezpečí. V 68. minutě kvalitní střelu Psohlavce k levé tyči brankář Konečný bravurně zlikvidoval. Po Rajzlově přihrávce zprava v 71. minutě zakončoval Dvořáček vedle bližší tyče. O dvě minuty později střelu Babky doprostřed brány Fučík chytil.

V 74. minutě zahrozili opět hosté. Staňkovu střelu z pravé strany vyrazil slávistický gól na roh. O minutu později po zahraném rohovém kopu svou hlavičku v záklonu dobíhal aktivní stoper Trantina, byl bekem faulován a rozhodčí neváhal nařídit pokutový kop. Míč si postavil specialista v hostujícím mužstvu na tuto činnost brankář Tomáš Fučík a přesnou prudkou střelou poslal gólmana Konečného k opačné tyči – 0:2.

To byl ještě mohutnější signál pro domácí a v posledních třinácti minutách na hřišti rozpoutali hotové peklo. Podařilo se jim v 83. minutě zaznamenat kontaktní gól. Po trestném kopu domácích prošel z pravé strany míč podél brankové čáry na zadní tyč, kde obětavě v pádu za cenu zranění o ni balón za Fučíkova záda dorazil Tomáš Wejskrab – 1:2. A bylo zaděláno na hektických posledních šest minut zápasu. V nich pokračovali domácí v obrovské snaze o vyrovnání skóre zápasu. Bernartická obrana to však ustála a dobře bojující mužstvo veze si od herně velmi kvalitního soupeře těžce odmakanou výhru.

V závěru zápasu je třeba ještě zmínit dvě příležitosti. V 86. minutě se ocitl v dobré příležitosti Psohlavec, jehož střela skončila vedle vzdálenější tyče. V 88. minutě zahrával trestný kop kousek za hranicí pokutového území Slípka, ale jeho pokus skončil jen na hostující zdi.

Další zápas odehrají Bernartice doma a soupeřem jim bude Lokomotiva České Budějovice. Utkání bude odehráno v neděli 15. září a začíná v 16:30 hodin. Všichni příznivci jsou srdečně zváni na toto utkání. Domácí budou chtít potvrdit body dovezené zvenku.

SK Slavia Č. Budějovice – TJ Sokol Bernartice 1:2 (0:1)

Branky: 83. Tomáš Wejskrab – 1. Adam Rakovan, 76. Tomáš Fučík (11). Rozhodčí: Radek Valeš – Jaroslav Kollmann, Petr Boček. ŽK: 1:0 (Vršitý). Diváků: 70.

Slavia ČB: Konečný – Wejskrab, Vršitý, Ota Kindermann (39. Bravenec), Petr Babka – Dan. Šťastný, Slípka, Rajzl, Dvořáček (78. Wagner) – Leoš Hromádka, Petr Kindermann (K). Trenér Pavel Janků.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Patrik Brož, Novák, Trantina, Tomáš Češka – Smrčina, Kukrál – Staněk, Ťupa (62. Psohlavec, 88. Vít Herink), Pěchota (90. Fedák) – Adam Rakovan (81. Mrkáček). Trenér Pavel Schorník.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Miloslav Kusbach