Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Strakonice uhrály první bod, třígólový obrat Čimelic v Oseku

 
neděle, 8. září 2019, 22:32

Sobotní zápasy provázelo nevlídné počasí. Lažiště s hráčem v brance podlehly těsně Protivínu gólem v závěru. Krumlov odvrátil porážku v Dražicích dvě minuty před koncem Tauberem. Slušně rozehrál partii Osek proti Čimelicím, za čtvrt hodiny si zajistil dvougólový náskok, ale hosté dokázali zvrátit stav na svou stranu a radovat se z premiérové výhry. První bod přistál na konto Strakonic po bezgólové remíze na Rudolfově. Poslední zůstává sezimovoústecký Sokol po porážce v derby s béčkem Táborska. V neděli se Lom rozešel smírně s Olešníkem, bez gólů hrálo Milevsko s Jankovem a Třeboň zásluhou hattricku Martina Průchy zdolala Blatnou.

Lažiště prohrálo gólem v závěru

V Protivíně byl k vidění velmi dobrý a vyrovnaný zápas nadprůměrné úrovně. Zasloužily se o to oba týmy, které se snažily hrát ofenzivně. Domácí se snažili hrát kombinačně, hosté dlouhými nákopy hledali rychlé nabíhající krajní záložníky nebo vysoké hrotové hráče. A ti dělali obraně domácích starosti, zejména na začátku utkání. Protivínští vedli ve 25. minutě 2:0, a ještě třikrát „vyprášili betony“ z výborných šancí v brance za zraněného gólmana Lažiště zaskakujícího obránce Jaroslava Rauschera. Skóre otevřel Bečvář a z úhlu zvyšoval Říha.

Hosté před poločasem snížili výborně hrajícím Bízkem a hned v úvodu toho druhého vyrovnali D. Sedláčkem. Hra se pak, jako ostatně celý zápas, přelévala z jedné poloviny na druhou. Domácí si však v poslední čtvrthodině dokázali vytvořit převahu, kterou zúročili Jaromírem Vorlem v 81.min., když obstřelil zeď z trestného kopu 20 metrů. Ale to předtím osamocený Hrbek netrefil hlavou z malého vápna. Dvě minuty před závěrem byl za ruku mimo šestnáctku vyloučen brankář Jar. Rauscher a do branky se postavil Hrbek. Vítězství Protivína bylo vybojované, měl více šancí, ale nebyl tolik produktivní jako soupeř, který z 5 střel na branku dal 2 góly. A oba hlavou.

Slibné vedení Osek ukolébalo

Osek se od začátku pustil do soupeře s vervou. V 8. minutě jeden z čimelických hráčů v pokutovém území zahrál rukou a penaltu proměnil Jakub Říský. Ve 14. minutě čimelický Káš ztratil míc na polovině hřiště a domácí Hoch střelou z půlky hřiště překonal Hřebejka podruhé. „Místo abychom soupeře dorazili, přišlo uspokojení. Hráči Čimelic byli aktivnější a díky našemu laxnímu přístupu do poločasu vyrovnali,“ uvedl domácí trenér Jaroslav Voříšek. Osecké dvougólové vedení ukolébalo a Čimeličtí se brzo vzchopili a ještě do přestávky smazali ztrátu. Ve 23. minutě Sigmundovu přihrávku zužitkoval Převrátil a za deset minut se ve vápně Oseku nejlépe zorientoval Hovorka a srovnal na 2:2.

Dvě velké možnosti zazdil domácí Hosnedl. V 74. minutě se do šance dostal Hovorka, když ve vápně obešel dva bránící hráče a vstřelil vítěznou branku Čimelic. To domácí doslova srazilo. Deset minut do konce mohl Hovorka zkompletovat hattrick, ale po průniku Varhana přestřelil z malého vápna. „Ve druhém poločase jsme měli častěji míč na svých kopačkách, byli aktivní a byli odměněni rozhodující brankou. Tento výsledek jsme strašně potřebovali a já musím pochválit celý tým za výborný přístup k utkání,“ hodnotil první tříbodový zisk čimelický kormidelník Rostislav Grossmann.

Rudolfov se podělil se Strakonicemi

Proti Rudolfovu, jemuž stále chybí marod Pouzar, trenér Strakonic Cimrhanzl zařadil do základní sestavy dva zkušené borce (T. Kostku a Zušťáka) a na výkonu mladého mužstva se to projevilo. Domácí zaskočilo aktivní hrou a dostalo do prvních dvou vážnějších akcí. Ve 20. minutě po rohovém kopu Kostky se dostal balon k Říhovi, který trefil tyč. Ve 35. minutě po pěkné kombinaci Kostka uvolnil do vápna Němečka a opět střela skončila na tyči. Domácí v prvním poločase ohrozili branku Kovačičínem ve 37. minutě a to z trestného kopu za hranicí šestnáctky, ale pokus skončil v náručí pozorného Lízala.

Do druhého poločasu vstoupili hosté se stejným sebevědomím. V 60.minutě si vytvořili Velkou šanci individuální akcí Němečka, který přešel přes dva hráče do vápna, přihrál nabíhajícímu Petráňovi, jehož střela skončila vedle Teringlovy svatyně. Následovala čtvrthodinka Rudolfova, ve které mohl rozhodnout ve svůj prospěch. V 64. minutě dal Vejvar zblízka mimo. V 68. minutě opět Vejvar zakončoval vysoko nad. Největší šanci měl v 79. minutě střídající Šindelář, když do odkryté branky z malého vápna poslal balon hlavou vedle. Poslední slovo v ohrožení branky měl Junior. V 83. minutě pěknou Máškovu umístěnou střelu k tyči vytáhl Teringl na rohový kop. Nerozhodný výsledek znamenal první bod Strakonice.

Derby rozhodly Radostovy góly

Na sezimovoústeckém hřišti Za řekou na sebe narazily dva celky, které se po roční odmlce vrátily do krajského přeboru. Táborská rezerva jako jediný sestupující z divize, domácí Sokol po vítězství v I. A třídě. Předchozí dvě derby vyhráli na celé čáře Táborští (6:2 a 5:0) a vítěznou bilanci vzájemných zápasů chtěli prodloužit i v sobotním střetnutí. Trenér Musil měl oproti předcházejícím zápasům k dispozici brankáře Šimona Pecháčka z dorostu Sparty Praha a Patrika Schramhausera, který měl na noze největší šanci prvního poločasu, ale prázdnou branku netrefil.

Na góly došlo až po změně stran. Po pouhých dvou minutách využil nedůrazu domácí obrany po rohovém kopu Mischnik a prostřelil hradbu těl. V 64. minutě dostal přesnou přihrávku mezi obránce rozběhnutý Radosta a brejk zakončil kličkou brankáři Sedloňovi a střelou do opuštěné branky. Sezimovoústečtí stačili zakrátko kontrovat po rychlém protiútoku dvojice Doubek – Škarda. Druhý jmenovaný střílel ze strany, první vleže dorážel. Žádné drama se na konci nekonalo, neboť Filip Radosta dorážkou zblízka po centru dvorního nahrávače Bouchala zpečetil zasloužené vítězství Táborských (v zápise uvedl sudí chybně střelce i minutu). Nováček vyšel i v pátém střetnutí naprázdno a zůstává poslední.

Krumlovské mrzely zahozené šance

Dražice mohly po dvouzápasové pauze postavit do útoku uzdraveného Michala Hojdara. Krumlovští se kanonádou s Lomem měli dostat do střelecké pohody, ale se zakončením byli tentokrát na štíru, takže nakonec museli honit v závěru remízu. „O vítězství jsme se připravili sami neproměněnými šancemi,“ mrzelo kouče Václava Domina. Poprvé naskočil v základní sestavě Slavoje nováček z Ukrajiny Yurii Savytskyi.

Skóre se poprvé měnilo až čtvrt hodiny před koncem. Do šestnáctky hostujícího týmu se prodral Lukáš Stuchlík a podle rozhodčího Touchy byl faulován. Zelenobílí marně protestovali. K penaltě se postavil Hojdar, brankář Trnka nepříliš umístěný pokus k pravé tyči přečetl, avšak vyražený míč uklidil Hojdar napodruhé do branky. Zbývaly už jen dvě minuty do posledního hvizdu, když Krumlov vyrovnal. Na levé straně se ocitl úplně volný Tauber a z úhlu obstřelil přesně k tyči dražického brankáře Baku a stanovil konečnou dělbu bodů.

Blatnou odstřelil hattrick Průchy

Ač vyhlíží výsledek z nedělního dopoledne mezi domácí Třeboní s Blatnou naprosto jednoznačně, na trávníku to bylo dlouho na vážkách. Jiskra se již ve 4. minutě radovala z vedoucí trefy po Navrátilově průniku. „Hodně nám pomohl rychlý první gól z kopačky zkušeného Fraňka. Blatná ovšem byla stále nebezpečná ze standardek a rychlých protiútoků,“ upozornil třeboňský trenér Karel Kladenský. 

Více než hodinu svítil na ukazateli skóre stav 1:0, než přišla důležitá 66. minuta. „Zlomový moment přišel ve druhé půli, když se trefil hlavou Průcha po nezištném centru Fraňka. Dvě další pojistky vystavil opět Průcha a zkompletoval čistý hattrick. Jsme rádi, že jsme na předešlé zaváhání dokázali zareagovat přesvědčivou výhrou,“ těšilo Kladenského. Útočník Martin Průcha toho neměl dost a k hattricku přidal odpoledne čtyři góly za béčko v I. B třídě se Slavonicemi, které nastřílel za první poločas a mohl jít střídat.

Olešník nevyzrál na Lom, bral remízu

Fotbalisté Lomu nastoupili proti prvnímu Olešníku i s Jelenem a Šimákem a po dvou porážkách hodlali bodovat. Oba celky nabídly 250 divákům na Svépomoci ofenzivní hru nahoru dolů, v níž se střídaly šance na obou stranách.  Loňský mistr měl velkou možnost po tyči Pecky. Na druhé straně trestný kop Šimáka lapil bravurně gólman Matoušek. Když už se zdálo, že se do šaten půjde bez gólů, hosté udeřili. V nastavení zahrával ze strany trestný kop Dudek a parádní střela zaplachtila do sítě.

Lom nic nevzdal a už po šesti minutách druhého poločasu vyrovnal po brejku Neužila, jehož perfektně vysunul po křídle Mařík. Utkání bylo otevřené až do konce. Za pět minut zahrávali Olešničtí z ideální vzdálenosti trestňák, ale Pecka trefil jen zeď.  Hra se přelévala z jedné strany na druhou, ale pozorné obrany už žádné větší ohrožení nedovolili.  „Bod je myslím pro oba týmy spravedlivý a my jsme za něho rádi. K vidění byl velice kvalitní fotbal z obou stran, jaký se v krajském přeboru málokdy vidí. Hrálo se nahoru dolů, oba týmy měly šance a divák si myslím přišel na své,“ hodnotil lomský trenér Marek Císař kvalitní podívanou.

Šancí bylo jako šafránu

Druhý bezgólový výsledek 5. kola se zrodil v Milevsku. Neporažení vzduchotechnici nasbírali po třetině podzimu už čtvrtou remízu. V brance Jankova, který v posledních dvou zápasech stoprocentně bodoval, dostal příležitost Hučík, ale domácí jeho kvality téměř neprověřili. Za devadesát minut si obě mužstva vypracovala po jediné šanci a směrem dopředu toho moc neukázala. Ve vyrovnaném utkání obrany předčily útoky a to vedlo k zasloužené plichtě. Jankovská zadní řada drží neprůstřelnost již 321 minut.

 

VÝSLEDKY 5. KOLA KRAJSKÉHO PŘEBORU


FK Protivín – FK Lažiště 3:2 (2:1)

Góly: 18. Bečvář, 25. Říha, 81. J. Vorel - 38. Bízek, 46. D. Sedláček. ČK: 0:1 (88. Jar. Rauscher).

Sokol Sezimovo Ústí – FC MAS Táborsko B 1:3 (0:0)

Góly: 66. Doubek - 47. Mischnik, 64. a 85. Radosta.

TJ Dražice – FK Slavoj Č. Krumlov 1:1 (0:0)

Góly: 74. Hojdar - 88. Tauber.

TJ Osek – SK SIKO Čimelice 2:3 (2:2)

Góly: 8. J. Říský, 14. Hoch - 33. a 74. Hovorka, 22. Převrátil.

SK Rudolfov – FK Junior Strakonice 0:0

TJ Jiskra Třeboň – TJ Blatná 4:0 (1:0)

Góly: 66., 78. a 82. Průcha, 4. Franěk.

TJ Sokol Lom – FK Olešník 1:1 (0:1)

Góly: 51. Neužil - 45. Dudek.

FC ZVVZ Milevsko – SK Jankov 0:0

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Daniel Pekař