Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Derby s jasným výsledkem, pendlové vystříleli výhru v Mariánkách

 
neděle, 8. září 2019, 13:20

AKTUALIZOVÁNO - Tahákem v pořadí pátého podzimního dílu divize bylo derby Soběslavi s nováčkem Katovicemi, které skončilo pro hosty krutou porážkou. Čížová získala v Plzni s posledním Petřínem dva body po penaltách, v nichž ani jednou nezaváhala. Béčko Dynama s kvartetem pendlerů zvítězilo v Mariánských Lázních. Po dvou gólech dali agilní Michael Rabušic a Matej Mršić. Hradec cestoval k nováčkovi do Chebu, kde podlehl hraničářům 2:4.

Hradečtí se po vydřené první výhře s Petřínem představili v Chebu a proti tamní Hvězdě, nástupcem někdejší prvoligové Rudé hvězdy, začali výborně. Už v 8. minutě otevřel skóre Jindra. Ale závěr prvního poločasu Jihočeši nezvládli. Ve 36. minutě Kubinec vyrovnal a tři minuty před přestávkou vsítil druhý gól Komberec. Sedm minut po obrátce zvýšil chebský Hucl už na 3:1. Jiskřičku naděje vykřesal v 63. minutě Francouz Scoarnec, ale veškeré plány na bodový zisk definitivně pohřbil po čtyřech minutách Anděl, jehož zásluhou Hvězda opět odskočila na rozdíl dvou branek. V posledních dvaceti minutách už na změnu stavu nedošlo. Hradec venku znovu nebodoval a do třetice obdržel čtyři góly.

Čížová brala dva body

Čížová šla do utkání bez trenéra Staroby, který nenašel společnou řeč s vedením klubu o jeho dalším fungování, a se srdcaři, jimž není v těžké situaci po úmrtí mecenáše Vávry osud čížovského fotbalu lhostejný. Někteří hráči skončili. Jako první prchl Lukeš, který stačil v pátek přestoupit do divizního Nymburka. Čížovských zbylo jen jedenáct a tak narychlo získali ze sousedního Písku do konce roku 18letého Miroslava Maříka. Roli trenéra zastal Petr Janda, kdo bude Starobovým nástupcem bude klub řešit.

Na trávníku posledního Petřína se Sokol ujal vedení po Jiroušově trefě po půl hodině.  Plzeňané zvýšili aktivitu a odměny se dočkali krátce po přestávce, kdy se po centru prosadil na zadní tyč zabíhající Šimáně. Na další změnu skóre i přes závěrečný tlak domácích nedošlo a v penaltách byli Čížovští suverénní. Postupně proměnili Jirouš, Rozhoň, brankář J. Novák, který vzápětí zlikvidoval pokus Demetra, ve čtvrté sérii proměnil Nečas, zatímco domácí exekutor ani netrefil branku. Penalty skončil 4:2 a druhý bod patřil Jihočechům.

 

V Mariánkách stříleli Mršić s Rabušicem

V Mariánských Lázních už dopředu tušili, že béčko českobudějovického Dynama přijede výrazně posílené. Tajně pomýšleli i na Tomáše Sivoka. Nakonec mužstvo trenér Plocka a Skály posílili čtyři hráči A-týmu, obránci Novák s Helešicem, záložník Mršić a útočník Rabušic. Západočeši vzdorovali silné sestavě černobílých, ale dvojice Mršić – Rabušic byla nad jejich síly a možnosti. Na druhou stranu pendlové ukázali, jak má vypadat jejich pomoc a rozehrání se v béčku.

Už ve 4. minutě se po přesném centru prosadil hlavou Michael Rabušic. Ve 20. minutě se domácí vrátili do hry zbytečným Helešicovým faulem na kraji šestnáctky, který Nedbalý nekompromisně potrestal.  V nastavení první půle se po Tomkově brejku prosadil Mršić, jenž si položil obránce i brankáře a nezadržitelně skóroval. Dvě fatální hrubice v rozehrávce domácích potrestal zblízka dorážející Rabušic, jemuž servíroval Mršić. Chorvatský záložník v posledních vteřinách zachytil přihrávku domácího stopera a únik po křídle korunoval technickým obloučkem přes přihlížejícího brankáře Štrunce, za což sklidil uznalý potlesk místních fanoušků.

Derby rozhodly brejky Spartaku

S velkým odhodláním vstupoval do prvního derby v Soběslavi katovický nováček. Nemohl začít lépe, už ve 2. minutě využil nedůrazu domácích obránců Kadula a propálil z úhlu Kuníka. Následně Tušer nastřelil břevno. Se spartakovci ale brzký gól neotřásl, naopak. Tlačili se před Švehlovu branku a po čtvrt hodině v rozmezí tří minut zvrátili nepříznivý stav. Nejprve dorážkou po rohu srovnal kapitán Bouchal, zakrátko pláchl po křídle Varačka, přihrál Žaldovi na vápno, jenž tečovanou ranou skóroval podruhé. Katovičtí se snažili o vyrovnání, měli územní převahu, ale domácí se po přestávce zatáhli do obranné ulity a vyráželi k nebezpečným brejkům, kterým nedokázala katovická obrana na větším hřišti čelit.

V 62. min. se dostal do samostatného úniku mladičký Varačka a počínal si jako zkušený mazák – 3:1. Vzápětí mohl po rohu snížit hlavou T. Hajdušek, ale v jasné pozici netrefil branku. Stejně jako obránce Horejš po výletu přes celé hřiště a Požárkově přihrávce. Trest přišel v 77. minutě, kdy po dlouhém výkopu brankáře Kuníka netrefil míč hlavou Chylík, toho využil Mazouch a přesným centrem na zadní tyči našel Vaňka, který z první uklízel do sítě. Zmar Katovických dokonal další brejk. Střídající Dvořák si to namířil po levém křídle k vápnu, mezi dvěma přihlížejícími obránci ideálně přihrál Vaňkovi a ten zvýšil na 5:1. Půltucet završil v samém závěru svým prvním divizním gólem střídající Brabec. Katovice dostaly krutou lekci, zkušenější Soběslav se těšila z vysokého vítězství a potvrdila, že by se letos mohla pohybovat vysoko.

 
 

Výsledky 5. kola divize A


SK Petřín Plzeň – TJ Sokol Čížová 1:1 (0:1), penalty 2:4

Góly: 51. Šimáně - 33. Jirouš. Rozhodčí: Švorc - Gunitš, Nejedlý. Delegát: Hanzal. ŽK: 3:2. Diváků: 115.

FC Viktoria Mariánské Lázně – SK Dynamo Č. Budějovice B 1:4 (1:2)

Góly: 20. (pen.) Nedbalý - 4. a 72. Rabušic, 45. a 90. Mršič. Rozhodčí: Šlajs - Mudra, Fencl. Delegát: Prislupský. ŽK: 1:4. Diváků: 102.

FK Hvězda Cheb - FK Jindřichův Hradec 1910 4:2 (2:1)

Góly: 36. Kubinec, 42. Komberec, 52. Hucl, 67. Anděl - 8. Jindra, 63. Scoarnec. Rozhodčí: Štrincl - Kožár, Šmat. Delegát: Harmady. ŽK: 0:2. Diváků: 102.

FK Spartak Soběslav – SK Otava Katovice 6:1 (2:1)

Góly: 77. a 82. Vaněk, 16. Bouchal, 19. Žalda, 62. Varačka, 88. Brabec - 2. Kadula. Rozhodčí: Němec - Průcha, Eibl. Delegát: Slavíček. ŽK: 2:4. ČK: 0:1 (89. Tušer po 2 ŽK). Diváků: 282.

Aktuální tabulka a ostatní zápasy zde.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle