Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lvíčata ukázala na otevřeném tréninku chuť

 
pátek, 6. září 2019, 11:25

S velkou pohodou, ale i s nasazením, probíhal předzápasový trénink české jednadvacítky před pátečním utkáním kvalifikace ME s Litvou. Dorazilo i několik desítek mladých hráčů z akademie FAČR, s hráči jednadvacítky se vyfotografovali, nasbírali autogramy a mohli si popovídat třeba o tom, jaké to je být reprezentant.

Velký zájem byl především o Adama Hložka, který je pro „akademiky“ zářným příkladem, kam to mohou dotáhnout. Vždyť mladík ze Sparty je jen o necelé čtyři roky starší než oni!

Hodinový trénink probíhal podle tradičního scénáře, zbyl čas i na hru na dvě branky na zkráceném hřišti. Šlo o hodně – poražený tým musel před večeří ostatním zazpívat...

Zápas začíná v pátek od 18 hodin, vysílá ho přímým přenosem ČT Sport.

Litva s deseti krajánky

Litevská reprezentace do 21 let vyrazila na důležitou cestu – v pátek v Českých Budějovicích nastoupí proti českým Lvíčatům, o tři dny později je čeká v Aténách Řecko. Na kontě má tři body za povinnou výhru v San Marinu (3:0).

K dispozici mají všechny nominované hráče a mezi 23 jmény je deset fotbalistů, kteří působí v zahraničí, byť tam třeba nenastupují v seniorských ligových týmech. Ale mají možnost tam trénovat a zvykat si na kvalitní evropský fotbal. To platí například o obránci Šatkusovi z Norimberku, záložnících Armalasovi z Benfiky Lisabon a Utkusovi z AS Monaco či útočníku Dubickasovi z Lecce.

Trenér Litvy Donatas Vencevičius, bývalý třatřicetinásobný reprezentant, k těžkému dvojutkání na stránkách litevského svazu řekl: „Bude to jiné než v San Marinu, v zápasech s velmi silnými soupeři uvidíme, na co máme. Pokud jde o Čechy, mají fyzicky velmi silný tým, který je silný po krajích, kde dokáže přejít k nebezpečným rychlým protiútokům.“

Napsal(a) FAČR | Foto Jan Škrle