Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy a nejlepší hráči ve 4. kole KP

 
čtvrtek, 5. září 2019, 13:03

Nejproduktivnějším útokem po čtvrtém kole krajského přeboru se může pochlubit Protivín. Nastřílel již 15 gólů, naposledy čtyři táborským mladíkům. Pouhé tři branky, nejméně ze všech, obdržel Jankov, který podruhé za sebou udržel čisté konto a připravil Dražicím první porážku v sezoně. První trefu ze hry vsítily poslední Strakonice, ale v okresním derby Na Křemelce s Osekem připadly body zkušenějšímu hostujícímu týmu. O nejrychlejší zásah se postaral v 50. vteřině rudolfovský Štěpán Prokeš.

VÝSLEDKY 4. KOLA KRAJSKÉHO PŘEBORU


FC MAS Táborsko B – FK Protivín 0:4 (0:1)

Góly: 38. (pen.) J. Vorel, 52. Zb. Vorel, 71. Hrynevich, 73. Bečvář. Rozhodčí: Havlík - Vican, Ondřej. Delegát: Šnajder. ŽK: 2:2 (Mikuláštík, Římanek – Hrynevich, J. Vorel). Diváků: 90.

Táborsko B: Novák – Větrovský, Bouchal, Laszák, Mikuláštík – Mischnik, Mácha, Diarra (61. Štefl) – Postřihač, Římanek (68. Rytíř), Radosta. Trenér Karel Musil.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Vojta (84. Mikulenka), Zb. Vorel, Zach – J. Vorel, Hrachovec (80. Fiala), Bečvář, Říha (80. Buko Leroy), Hrynevich (72. Nedvěd) – Kasík. Trenér Miroslav Říha.

Nejlepší hráči: nikdo - nehlášeno

Karel Musil, trenér Táborska B: „Utkání jsme nezvládli, soupeř byl lepší, hlavně ve středu hřiště nás přehrával. My jsme byli v prvním poločase málo aktivní, měli jsme statický přechod, chyběla myšlenka. Byli  jsme všude druzí. Myslíme si, že to uhrajeme fotbalově, ale bohužel neuhrajeme…  Ve druhém poločase jsme se zvedli, zlepšili pohyb, ale gól z dálky nás položil. Potom už to byla jenom frustrace. Máme mladý tým, v sestavě je 8 – 9 dorostenců ročníky1999, 2000. Rozhodující pasáže jsou pro nás těžké, ztratíme sebevědomí a naše výkony jdou dolů a výsledky jsou potom takové…“

Miroslav Říha, trenér Protivína: „Za krásného počasí a na krásném hřišti se hrál nadstandartní zápas KP. Obě mužstva se snažila hrát kombinační fotbal a my díky zkušenostem, síle a důrazu v osobních soubojích získali střed hřiště a tím pádem diktovali tempo hry. Klíčový moment zápasu byl krásný gól Zbyni Vorla ze 30 metrů na 0:2, který nás zklidnil a po zásluze jsme dovedli zápas do vítězného konce.“


FK Slavoj Č. Krumlov – TJ Sokol Lom 5:1 (4:1)

Góly: 39. a 44. Růžička, 36. Klivanda, 40. Tauber, 60. Vávra - 3. Neužil. Rozhodčí: Žemlička - Kroutl, Macko. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:2 (Vávra, Trnka – Císař, Zeman, oba na střídačce). Diváků: 115.

Č. Krumlov: Trnka – Beránek, Kabele, Švec (58. Svoboda) – Klivanda (71. Savytskyi), Strapek, Novák, Vávra (86. Tůma), Kuna – Tauber (86. Filip), Růžička. Trenér Václav Domin.

Lom: Chylík – Voneš, Kosobud, Trantýr, J. Rabiňák – M. Rabiňák, Chotovinský, Vysušil, V. Císař – Bosnyak, Neužil. Trenér Marek Císař.

Nejlepší hráči: Strapek, Kabele, Klivanda - nikdo

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Každé vítězné utkání se hodnotí dobře. Věděli jsme, že soupeř je velmi kvalitní a první minuty to dokázal i gólově. My jsme si nepohlídali první roh hostů, ale jsem rád, že i v tak horkém počasí jsme předvedli rychlý obrat a do přestávky vyjádřili převahu i gólově. Druhý poločas už byl v naší režii. Jsem rád, že jsme zápas zvládli a dotáhli ho do vítězného konce. Celkově si myslím, že utkání muselo diváka za přispěním soupeře uspokojit.“

Lukáš Zeman, asistent trenéra Lomu: „Utkání pro nás začalo velmi dobře, hned ve třetí minutě jsme skórovali z rohového kopu. Bohužel to bylo jediné pozitivní v tomto zápase. Od té doby byl Krumlov jasně lepší a jednoznačně nás přehrával. Na konci poločasu přišlo osm minut hrůzy, během kterých jsme dostali čtyři góly a bylo rozhodnuto. Z různých důvodů nám chybělo pět hráčů, zejména absence Šimáka, Jelena a Janů byla velmi citelná. Na to se ale nemůžeme vymlouvat. Krumlovu gratuluji k předvedenému výkonu a vítězství. Tohle utkání nám nicméně odkrylo některé nedostatky, na kterých musíme do budoucna zapracovat.“


FK Olešník – Sokol Sezimovo Ústí 3:1 (1:0)

Góly: 16. Pecka, 77. a 88. (pen.) Dudek - 84. Hoffmann. Rozhodčí: Albert - Koranda, Krčín. Delegát: Bicek. ŽK: 2:2 (Nýdl, Tomášek – Bartáček, Vinš). Diváků: 110.

Olešník: J. Studnička – Heller, Kalášek, Tomášek, Vařák (71. Šálený) – Toth (61. Kouba), Nýdl (61. M. Studnička), Pecka (83. Lafata), Grobár, Šíma – Dudek. Trenér Roman Chlumecký.

S. Ústí: Sedloň – Podroužek, Škarda, Vilímek, Vinš – Drs (71. Mrázek), Bartáček (43. Fišer), Hoffmann, Doubek, Mrúz – Žilinčík (75. Červ). Trenér Matěj Pěknice.

Nejlepší hráči: nikdo - Škarda, Vilímek

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Prvních třicet minut jsme zahráli velmi dobře. Šli jsme do vedení Peckou, který krásně přehodil hostujícího gólmana. Ještě jsme tam měli pár šancí, ale bohužel jsme je neproměnili. Hosté bránili v deseti lidech a spoléhali na brejky nebo standardní situace. My jsme druhý poločas neměli pohyb a vysvobodil nás Dudek dvěma góly v závěru. Jsem rád, že na pár minut nastoupil Lafi.“

Matěj Pěknice, trenér S. Ústí: „Olešník byl po celou dobu lepším týmem. My jsme hráli ze zajištěné obrany a útočné výpady Olešníku jsme byli schopni eliminovat, i když někdy opravdu na poslední chvíli. Soupeř se prosadil v 16. minutě velice chytrým obloučkem z našeho vápna, kdy přehodil celou naší obranu i gólmana... Poté se ještě prosadil ze standardní situace. Nám se v 80. povedlo snížit na 2:1 a penaltu v 88. minutě nebudu komentovat. S obranou hrou týmu jsem byl spokojen, ale dost nám vázla přechodová fáze, kde jsme dělali zbytečné chyby. Máme před sebou ještě hodně práce.“


SK SIKO Čimelice – FC ZVVZ Milevsko 1:1 (1:1)

Góly: 13. Hovorka - 17. (pen.) Vakoč. Rozhodčí: Klátil - Mach, Izugrafov. Delegát: Štuk. ŽK: 2:3 (Hovorka, Káš – Sedlák, Kálal, Dvořák). Diváků: 100.

Čimelice: Hřebejk – Jizba, Listopad, Bednařík, Mezera – Varhan, Káš, Rambous, Nekl, Sigmund – Hovorka. Trenér Rostislav Grossmann.

Milevsko: Dvořák – Hejl, Vakoč, Petr, M. Málek – Kálal (83. Sedláček), Volf, Barda, Sedlák (90. Mácha) – Hadáček (86. P. Novotný), Marvan. Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Hřebejk, Káš, Rambous – nehlášeno

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic: „Začátek utkání byl z naší strany velmi dobrý, byli jsme aktivní a vstřelili také úvodní branku. Hosté však srovnali z penalty, naskočili a hra se vyrovnala. Zajímavé momenty byly před oběma brankami. Snažili jsme se ve druhé půli dostat soupeře pod tlak a dát vítězný gól, ale Milevsko několikrát  zahrozilo z nebezpečných brejků. My jsme z našich standardek nic nevytěžili, na druhé straně hosté také nedotáhli žádný brejk do gólového efektu, takže se zrodila nakonec asi spravedlivá remíza.“

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Dle mého spíše bojovné utkání, než-li pohledné. Domácí začali dobře a zaslouženě se ujali vedení. My jsme po faulu na Hadáčka vyrovnali z penalty, kterou proměnil Vakoč. To bylo v první půli vše. Druhá již přinesla více šancí, ale ani z jedné strany nebyly dotaženy do konce. My jsme šli snad čtyřikrát sami na brankáře a nedali. Domácí hrozili spíše ze standardních situací. Bod z venku je dobrý, ale dle našich šancí je to ztráta.“


TJ Blatná – SK Rudolfov 1:1 (1:1)

Góly: 37. Šejvar - 1. Prokeš. Rozhodčí: Lepič - Kaštánek, Toucha. Delegát: Chlaň. ŽK: 2:1 (Čadek, Křivanec - Šindelář). Diváků: 300.

Blatná: Chlanda – Sýkora, Motyka, Šejvar, Nový (34. Levý, 74. Machovský) – Mišiak, Brynda, Prokopec (66. Stulík), Křivanec – Čadek, Kůst. Trenér Michal Brabec.

Rudolfov: Pícha – Dvořák, Novotný, Hajný, Hrbáč – Prokeš, Tušl, Kovačičín, Šindelář, Peiger (82. Kryeziu) – Keřka (90. Teringl). Trenér Jiří Nárovec.

Nejlepší hráči: Motyka, Chlanda – celý tým

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „Chtěli jsme potvrdit body a navázat i na předvedený výkon z předešlého utkání, to se nám ale ani trochu nepovedlo. Po padesáti vteřinách jsme prohrávali hned z první akce Rudolfova. Následující půlhodinu jsme se pak probírali z šoku a hráli v hrozné křeči, nedařilo se nám vůbec nic. Podařilo se nám naštěstí do poločasu srovnat Šejvarem, který dorážel míč do branky z malého vápna po chybě brankáře. Po obrátce jsme si za dvacet minut vypracovali nespočet příležitostí ke vstřelení branky, tentokrát už nám nebylo souzeno i při těch stoprocentních. Následně jsme pak i my přežili dvě velké šance hostí, jejich koncovka byla ale hodně podobná té naší. Pro nás další ztráta bodů v domácím prostředí, vyhrát jsme si ale za takto bídný výkon nezasloužili.“

Jiří Nárovec, trenér Rudolfova: „Do Blatné jsme po nepovedeném domácím zápase odjížděli nejen s respektem, ale i bez čtyř hráčů základní sestavy. Od začátku musel nastoupit ne zcela zdravý Šindelář, a na hrotu jsme měli brankáře našeho béčka Filipa Keřku. Domácí jsme zaskočili hned v první minutě, když velmi pohlednou kombinační akci zakončil přesnou hlavičkou na zadní tyči Prokeš. I když jsme celý první poločas byli lepší, další branku už jsme nepřidali. Naopak, pár minut před přestávkou soupeři doslova daroval vyrovnání brankář Pícha, když neudržel lehký centr. Prvních deset minut druhého poločasu patřilo soupeři, ten si z velkého tlaku vytvořil několik šancí, které ale Pícha zlikvidoval a odčinil své zaváhání z první půle. Potom se hra vyrovnala a v závěru zápasu, kdy jsme Blatnou opět přehrávali, měli dvě velké šance, ale bohužel bez gólového efektu. Kluky musím pochválit za to, že celý zápas poctivě odmakali a dokázali se vyrovnat s agresivní a důraznou hrou domácích. Vzhledem k průběhu zápasu je remíza spravedlivá.“


FK Lažiště – TJ Jiskra Třeboň 3:2 (2:0)

Góly: 6. a 81. M. Sedláček, 24. Albert - 75. Průcha, 78. Přibyl. Rozhodčí: Brom – Panský, Polák. Delegát: Eibl. ŽK: 2:3 (Albert, M. Sedláček - Holzepl, Kubata, Matoušek). Diváků: 60.

Lažiště: Vojtíšek (49. Tesař) – Jar. Rauscher (85. Ostadál), Hojdekr, Bízek, Albert (72. D. Sedláček) – Makoš, Hušek, Macek, Volmut (60. Vokatý), M. Sedláček – Jak. Rauscher (63. Linhart). Trenér Josef Raušer.

Třeboň: Kopecký – Schneider, Koktavý, Týnavský (32. Bartl) – Lonsmín (72. Cimerhanzl) – Vranovský (46. Franěk), Kubata, Doležal (46. Přibyl), Matoušek – Holzepl, Průcha. Trenér Karel Kladenský.

Nejlepší hráči: M. Sedláček, Jak. Rauscher, Makoš, Hušek – Franěk, Přibyl

Josef Raušer, trenér Lažiště: „V druhém domácím zápasu jsme chtěli potvrdit tři body z Rudolfova, což se nám povedlo. Poprvé v sezóně jsme byli téměř kompletní a na výkonu to bylo znát. Hráči podali velmi dobrý výkon. Zejména v prvním poločase jsme si vytvořili brankové příležitosti a dvě vždy po hezkých akcích zužitkovali. Hosté byli více na míči, ale do brankových příležitostí se nedostávali. Bohužel se nám v závěru první půle zranil brankář, což ovlivnilo průběh druhého poločasu. Po přestávce hosté hru zjednodušili a dostali nás pod tlak, který vygradoval dvěma vstřelenými brankami. Nutno říci, že po našich dvou hrubých individuálních chybách. Mužstvo však ukázalo morálku a v závěru strhlo výhru na svou stranu. Myslím, že za bojovnost a týmový výkon jsme vyhráli zaslouženě. Musím pochválit i výkon hostů, kteří působili velmi fotbalovým dojmem a určitě budou patřit ke špičce KP. Těší mě, že opět podali velmi dobrý výkon i rozhodčí.“

Karel Kladenský, trenér Třeboně:  „Lažiště s námi sehrálo výborný první poločas, skoro každý jejich útok byl velmi nebezpečný, nemohli jsme se vůbec divit, že jsme odcházeli do šaten s dvougólovým mankem. Přistoupili jsme hned ke třem změnám, přeskupili jsme řady a výsledkem velmi dobré nátlakové hry bylo vyrovnání. V tu chvíli jsme pomýšleli na úplný obrat, jenže přišel další velmi dobře sehraný brejk domácích a v podstatě náš konec. Z pohledu celého zápasu je konečný výsledek odpovídající dění na hřišti.“  


FK Junior Strakonice – TJ Osek 1:4 (1:1)

Góly: 9. Moudrý - 21. a 47. Jakub Říský, 57. Hoch, 60. vlastní (Peroutka). Rozhodčí: Přibyl - Kotalík, Peterka. Delegát: Vrzal. ŽK: 5:0 (Bálek, Juhaňák, P. Baloušek, M. Šrámek, Zušťák). Diváků: 228.

Strakonice: Lízal – Peroutka (86. Čapek), Zelenka, Říha, Němeček – Máška (82. Boukalík), Moudrý (65. Petráň), M. Šrámek, Bálek – Juhaňák (70. M. Kostka), Petr Baloušek. Trenér Luděk Cimrhanzl.

Osek: Budoš – Rybák, Krejčí, Carda, Benda – Kuneš (46. Kinkor), Brabec (74. Blatský), Hoch, Hosnedl – J. Říský, D. Říský (67. Hájek). Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Lízal - J. Říský, Hoch

Jiří Cibulka, vedoucí mužstva Strakonic: „Ani čtvrté mistrovské utkání jsme se bodů nedočkali, i když jsme v okresním derby začali dobře a hned v 9. minutě po autovém vhazování prodloužil Máška balon do vápna, kde hlavou překonal Moudrý brankáře Budoše. Ve 21. minutě dle našeho názoru rozhodčí neodpískal na půlce nedovolený zákrok na Balouška a hosté se dostali do brejku Davidem Říským, který přesně našel ve vápně svého bratra Jakuba a ten neměl problém skórovat. Zakrátko výborně kopnutý trestný kop Hocha Lízal ještě lepším zákrokem vytáhl na rohový kop a vzápětí zlikvidoval i hlavičku Cardy. Ve 41. minutě vybojoval Baloušek ve vápně balon pro Mášku, ale jeho střela šla těsně vedle tyče. Do druhého poločasu jsme zřejmě nastoupili nekoncentrovaně a ve 48. minutě nás za to potrestal J. Říský druhým gólem. V 56. minutě jsme kopali dva rohy za sebou a u obou zakončoval Baloušek. První mu reflexivně vytáhl Budoš a druhá šla těsně nad. Po tomto závaru před hostující brankou přišla pro domácí další sprcha v podobě dvou slepených gólů a bylo po naději urvat nějaký bod v tomto utkání. Nejprve se trefil z trestného kopu Hoch a o minutu později po rohovém kopu si dáváme vlastní gól. V 75. minutě střelu Němečka hosté zachraňovali na brankové čáře. V 90. minutě ještě měli hosté velkou šanci, když trestný kop Blatského Lízal neudržel a dorážku poslal J. Říský nad.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Do druhého derby po sobě jsme opět nevstoupili šťastně. Naše obrana zaspala po autovém vhazování a při zaváhání brankáře Budoše otevřeli domácí skóre. Postupem času se naše hra zlepšila a intenzivnější déšť jakoby nás probudil k větší aktivitě. Ve 21. minutě se na levé straně prosadil David Říský, předložil proti noze svému bratru Jakubovi, pro kterého nebyl problém uklidit míč a srovnat skóre. Krátce nato se dvakrát vyznamenal strakonický Lízal. Nejprve vychytal standardku Hocha, následně zlikvidoval na brankové čáře hlavičku Cardy po rohovém kopu. Nástup do druhé půle byl přímo ideální. Na dlouhou přihrávku Hocha si naběhl zleva Hosnedl a vyzval ke skórování opět J. Říského. V úspěšné čtvrthodině jsme přidali ještě dva góly, pod které se podepsal Jan Hoch. Nejprve jeho přímák ze 40 metrů skončil na zadní tyči a konečný účet završil svým rohovým kopem, který ještě tečoval domácí hráč. Zbytek poločasu jsme už v klidu dohráli a po několika šancích na obou stranách zaslouženě vyhráli.“


SK Jankov – TJ Dražice 2:0 (2:0)

Góly: 19. Klíma, 45. Šebelka. Rozhodčí: Lovětínský - Herzog, Žurek. Delegát: Řezáč. ŽK: 0:2 (L. Stuchlík, Kromka). Diváků: 178.

Jankov: Komárek – Fajtl, Lošek, Popelka, Bürger – Klíma (90. Honner), Rytíř (62. Beránek), Kroneisl, Kollár, Lovička (82. Jirkovský) – Šebelka. Trenér Petr Kadlec.

Dražice: Baka – Novotný, Horka, Hořejší, D. Štecher (46. Vlašin) – J. Štecher, Veselý, L. Stuchlík, M. Stuchlík – Kromka (70. Dvořák), Mareš (46. Bareš). Hrající trenér Tomáš Hořejší.

Nejlepší hráči: Komárek, Popelka, Lošek - nikdo

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Odehráli jsme utkání dvou různých tváří. V prvním poločase sice byli prvních deset minut o něco aktivnější hosté, ale postupně jsme přebírali iniciativu a dokázali jsme se dvakrát prosadit, což se ve finále ukázalo jako rozhodující. Druhý poločas se nám herně nepovedl. Soupeř vsadil na jednoduchou, ale účelnou taktiku, která nám dělala problémy. Nedařilo se nám uhrávat odražené míče a celkově jsme se nedostali do nějaké souvislejší hry. Jediným pozitivem na druhém poločasu tak je, že jsme zápas dokázali odehrát s čistým štítem a nedovolili soupeři vstřelit kontaktní branku, která by zřejmě pro další vývoj zápasu byla rozhodující. Ve třetím domácím zápase jsme chtěli konečně zvítězit a to se nám podařilo.“

Vlastimil Stuchlík, vedoucí mužstva Dražic: „V Jankově přišla první porážka, nezvládli jsme především první poločas. Z naší strany jsme tam nastřelili tyčku a to bylo vše, zato domácí využili našich chyb v obraně. Při první brance byl z našeho pohledu sice faulován náš obránce a kluci přestali hrát, takže to měli domácí hodně usnadněné. Druhý zásah jsme bohužel obdrželi do šatny, když jsme ve vápně nechali volného hráče a ten nekompromisně z otočky zavěsil. Ve druhém poločase jsme byli domácím více než zdatným soupeřem, ale neměli jsme dostatek klidu a přesnosti v zakončení oproti předchozím zápasům.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák