Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Béčko Dynama si vyzkoušelo penalty, Hradečtí zvládli důležitou bitvu

 
středa, 4. září 2019, 21:52

Role se prohodily. Naprázdno vyšla ve 4. kole divize jen Soběslav, ostatní jihočeské celky dokázaly bodovat. Hráči budějovické rezervy si poprvé vyzkoušeli střílení penalt po nerozhodném výsledku a uspěli na sto procent. První body získal J. Hradec s posledním Petřínem, truchlící Čížová přejela Hořovicko a řeší, co bude dál s místním fotbalem. Tři ze čtyř hattricků měli na svědomí jihočeské kopačky. K rokycanskému Janu Procházkovi se přidali čížovští Martin Jirouš (vsítil stý gól!) a Radim Nečas a katovický Vladimír Uher, jenž zavelel k premiérovému domácímu vítězství Katovic nad Berounem.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 4. KOLE DIVIZE A 


SK Dynamo Č. Budějovice B – SK Senco Doubravka 1:1 (0:1), penalty 5:3

Góly: 57. Martan - 45. Patrovský. Rozhodčí: Fišer - Švorc, Starý. Delegát: Brož. ŽK: 1:3. Diváků: 100.

Dynamo B: Luksch – Krejčí, Kočí, Kalu, Kalousek – Pařízek – Martan, Tomek, Malecha, Lindák (46. Etemike) – Matoušek. Trenéři Jaromír Plocek a Petr Skála.

Nejlepší hráči: Martan

Jaromír Plocek, trenér Dynama B: „Druhé domácí utkání jsme odehráli s Doubravkou. První poločas nebyl z naší strany dobrý. Nevstoupili jsme aktivně do utkání, jak jsme si přáli. Hra byla spíše o bojovnosti. Měli jsme několik možností, ale vždy se nám nepodařilo dotáhnout, nebo jsme pokazili finální přihrávku. Soupeř z ojedinělé akce vstřelil na konci utkání branku po naší hrubé chybě při nedostoupení hostujícího hráče před naší brankou. Opět jsme museli dotahovat nepříznivý výsledek z prvního poločasu. Udělali jsme s kolegou změnu a myslíme si, že oživila hru. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a začali jsme si vytvářet brankové příležitosti. Z další šance po hezké akci se nám podařilo vstřelit vyrovnávací branku Láďou Martanem. Do konce druhého poločasu jsme si vytvořili další příležitosti, ale branku se nám nepodařilo vstřelit. Utkání skončilo nerozhodným výsledkem a na řadu přišly penalty, které byly pro nás opět novinkou oproti Juniorské lize. Podařilo se nám penaltový rozstřel vyhrát a připsat si další body do tabulky. Jsme rádi, že nám opět podařilo otočit výsledek a získat další dva body do tabulky.“


FK Jindřichův Hradec 1910 – SK Petřín Plzeň 2:1 (1:0)   

Góly: 17. Janák, 58. Jindra - 61. Demeter. Rozhodčí: Čechlovský - Zita, Němec. Delegát: Mencl. ŽK: 1:2. Diváků: 100.

J. Hradec: T. Cettl – Chyška (62. Tuček), Votava, Králíček, Cajz – Abderrabi (70. Princ), Škoda, Scoarnec, Janák (90. Krejník), Jindra – Kubín. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Votava, Janák, Jindra.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Důležitost toho utkání byla patrná od začátku zápasu, který byl z obou stran velmi opatrný. My jsme šli do vedení a to jsme si za první poločas zasloužili. V druhém dějství jsme začali také dobře a přidali druhou branku. Bohužel místo toho, abychom se zklidnili, jsme začali kupit chybu za chybou a posledních dvacet minut patřilo soupeři. Za stavu 2:1 ještě Jindra orazítkoval břevno, soupeř však kousal až do konce. I když jsme nehráli takový fotbal jako v Hořovicích, důležité bylo že body zůstaly doma.“


Sokol Čížová – FK Hořovicko 6:0 (3:0)

Góly: 2., 52. a 83. (pen.) Nečas, 21., 34. a 78. Jirouš. Rozhodčí: Pálek – Šlajs, Matyš. Delegát: Bláha. ŽK: 0:2. Diváků: 201.

Čížová: J. Novák – Kočí, Rozhoň, D. Novák, Zahrádka – Lukeš (81. Horník), Dvořák (78. Zikmund), Majer, Nečas – Janda, Jirouš. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: Jirouš, Nečas, celý tým

Petr Janda, hrající asistent trenéra Čížové: „Zápas jsme hráli pro zesnulého pana Vávru, chtěli jsme uctít jeho památku. Jsme rádi, že jsme vyhráli, ale o výsledek vůbec nejde. Ten není v tuto chvíli důležitý. Hráči a všichni ti, kteří mají co do činění s fotbalem v Čížové, řeší, co bude dál. Bez pana Vávry si chod klubu v tuto chvíli dokážeme jen stěží představit. Měl tady na starosti všechno, on byl vlastně celá Čížová...“  


SK Otava Katovice – Český lev-Union Beroun 5:2 (4:1)

Góly: 3., 45. a 56. (pen.) Uher, 20. Kadula, 25. Pavlovič - 39. Krejča, 89. Král. Rozhodčí: Cupl - Kříž, Šálková. Delegát: Rauch. ŽK: 1:0. Diváků: 383.

Katovice: K. Hajdušek – Horejš, T. Hajdušek, Tušer, Chylík – Uher (75. Zoubek), Janoch, Kahuj, Bálek (81. Koutský) – Pavlovič (70. Repa) – Kadula (56. Požárek). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Uher, Bálek, Kadula

Tomáš Hajdušek st., předseda Katovic: „Tentokrát jsme maximálně spokojeni. Pomohl nám návrat Tušera na stopera a přesun Janocha do zálohy. V útoku nastoupil Kadula a Pavlovič operoval pod hrotem. Toto rozestavení se nakonec ukázalo jako úspěšné. V úvodu jsme díky Kamilu Hajduškovi přežili gólovku hostí a z protiútoku ze své první šance dali gól. A protože jsme i nadále své šance proměňovali, šlo se do kabin za stavu 4:1. Na začátku druhé půle Uher proměnil penaltu, zkompletoval svůj hattrick a zápas byl rozhodnutý. Diváci se museli bavit, kluci hráli pěkný fotbal a dávali hezké branky. Už teď se těšíme na derby v Soběslavi, kam odjedeme s vůlí bojovat a bodovat.“


FK Robstav Přeštice – FK Spartak Soběslav 1:0 (0:0)

Gól: 82. Remiáš. Rozhodčí: Plzák - Krupka, Míč. Delegát: Vrzal. ŽK: 4:1. Diváků: 157.

Soběslav: Kuník – Zeman, Boháč, Suchan, Bouška – Vaněk, Podráský, Bouchal, Mazouch (70. Žalda) – Kutner – Varačka (79. Dvořák). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráč: Kutner

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Do Přeštic jsme jeli s cílem neprohrát. Bohužel nepovedlo se, a musíme si přiznat, že domácí si vyhrát zasloužili. Směrem dozadu to špatné nebylo, až do 82. minuty si Přeštice vyloženou šanci nevypracovaly. Zápas rozhodla chyba, kdy po zbytečné ztrátě přišel centr a jediný gól zápasu. V ofenzivě jsme toho moc nepředvedli, jedinou šanci prováhal Vaněk, proto nula a prohra. Jsme teprve v začátku soutěže, je potřeba se dobře připravit na domácí derby s Katovicemi a třeba nastartovat další vítěznou sérii...“


Ostatní výsledky

SK Klatovy 1898 - FC Rokycany 2:3 (1:2), 8. Kotáb, 59. Diviš - 14., 30. a 50. Procházka.
TJ Tatran Sedlčany - FK Hvězda Cheb 2:1 (1:0), 45. Kvěch, 69. D. Krůta - 50. Komberec.
TJ Slavoj Mýto - FC Viktoria Mariánské Lázně 4:2 (2:0), 21. a 78. Skopový, 33. Buršík (pen.), 51. Zajíček - 81. Šilhán, 88. Braun.


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle